Ú s t í n. L. - V pátek 22. července, v 8 hodin, proběhla ve V.I.P. salónku Ústeckých Lvů tisková konference, o které by se dalo říci, že zahájila přípravu na ledě pro sezónu 2005/2006. Ze strany klubu byli jako první přítomni předseda představenstva a. s. Jan Kubata, generální manažer David Šaffer a hlavní trenér „A“ týmu Pavel Hynek. Vzápětí se představily nejčerstvější posily hráčského kádru. Robert Kysela, Milan Antoš a Daniel Zápotočný.

Nejprve byla stručně nastíněna nastávající příprava na ledě a vytčeny cíle pro novou sezónu. Těmi jsou finále play off 1. ligy a postup do baráže o ELH. Zmíněna byla i momentální finanční stabilita klubu.


Po oficiálním představení nových hráčů se slova ujal trenér "A" mužstva Pavel Hynek. "Od pondělka nás již čekají dvoufázové tréninky. K tomu máme celkem 11 přípravných zápasů, to znamená, že budeme hrát zhruba dva zápasy týdně. Pokud bych se měl vyjádřit k rozložení sil v následujícím ročníku 1. ligy, předpokládám, že hodně silné budou týmy Chomutova, Mladé Boleslavi a, samozřejmě, Jihlavy. Je těžké o tom ale spekulovat teď před sezónou, protože jak na tom skutečně mužstva jsou, se projeví až tak během října. Může se stát, že přijde překvapení a o špičku bude bojovat mnohem více adeptů. Pro nás je důležité, aby soupeři chtěli s námi hrát hokej." Na dotaz, jak vidí pohyb hráčů teď, když už je jasné, že se rozběhne NHL, odpověděl: "Ať už NHL začne anebo i kdyby pokračovala výluka, myslím si, že odchody hráčů by byly tak jako tak. Určitě by se hodně hráčů rozprchlo po Evropě." Dlouhodobým problémem ústeckého týmu je nedostatek vlastních odchovanců v prvním mužstvu. "Ano, letos bychom chtěli v přípravě dát šanci i 3 až 4 juniorům. Zatím s námi trénuje pouze Josef Bašta. A tak jako vloni, i letos sázíme jen na kmenové hráče. Neuvažujeme zatím o nikom na střídavý start."

Na slova trenéra navázal generální manažer klubu David Šaffer. "Budeme se snažit, abychom přivedli ještě alespoň jednoho útočníka a jednoho obránce. Potřebujeme mít široký kádr, protože největší obavu máme z případných zranění nebo nemocí. Co se týče spolupráce s jinými kluby, tak v Extralize máme tradičně velmi dobré vztahy se Slávií a Kladnem. Samozřejmostí je i spolupráce opačným směrem, kde dlouhodobě funguje součinnost s druholigovým Děčínem." Generální manažer se také zmínil o problematice vlastních odchovanců. "Mládež je jedna z nejdůležitějších současných priorit našeho klubu. Víme, že "A" tým je nejlepší budovat hlavně ze svých odchovanců. Už v loňské sezóně jsme nastoupili novou cestu práce s mládeží a doufáme, že se výsledky časem dostaví. Letos postoupil dorost do Extraligy a snahou bude ji v Ústí udržet. Přes léto bychom tento tým ještě rádi trochu posílili. Je jasné, že naší hlavní zbraní nebude kombinace a útok. My se budeme muset zaměřit hlavně na důslednou a precizní obranu". Na dotaz, kterého hráče se nepodařilo i přes velký zájem získat odpověděl: "Jednoznačně nejvíc litujeme Honzy Čalouna. On sám měl velké dilema, ale nakonec u něj zvítězila chuť hrát Extraligu. My mu to, samozřejmě, přejeme, protože to je velmi platný hráč pro Extraligu. Chceme ale věřit, že jednou se tu určitě opět objeví."


O ekonomické stránce klubu pohovořil předseda představenstva Jan Kubata. "Základním kamenem pro novou sezónu je to, že jsme udrželi všechny stávající sponzory a že se postupně daří oslovit i nové. Těmi jsou zahraniční firmy, které postupně otevírají své závody v předlické průmyslové zóně. Především je to výrobce nerezových ocelových trubek, firma Matthey, spol. s r. o., která je součástí mezinárodního holdingu Matthey/Arcelor Group, který má svou centrálu ve Švýcarsku. Rádi bychom spolupracovali i s finskou firmou KONE, a. s., která do Ústí částečně přestěhovala z výrobního závodu v Hyvinkää výrobu výtahových dveří." Tím se postupně začíná plnit i slib města, které by do budoucna chtělo od majority přejít k držení asi 10% akcií.
Další kapitolou, která se týká klubu i města je Zimní stadion. "Letos na opravu žádné peníze uvolněny nebyly, rekonstruuje se pouze Irská restaurace," pokračoval předseda představenstva. "Na konci září ale bude hotový projekt, který bude zahrnovat i druhou ledovou plochu a nadzemní parkoviště. Dále se pak opraví střecha a pořídí kostka nad ledovou plochu. Rekonstruovat bychom chtěli i vzduchotechniku a jako bonbónek postavit druhou restauraci v prostoru nad pokladnami. Na to by mělo být uvolněno přibližně 150 mil. Kč."

Poté si vzal slovo opět generální manažer. "Letos bychom chtěli přichystat pro fanoušky nějaké novinky. Na méně atraktivní zápasy chceme po školách rozdávat lístky, abychom pro hráče co nejvíc naplnili ochozy. Dalším oživením budou severočeská derby s Chomutovem a Kadaní, která bychom při příležitosti 60 let hokeje v Ústí chtěli sehrát v retro dresech."

Závěrečné minuty tiskové konference patřili přítomným hráčům. Robert Kysela, který je také voleným zastupitelem města Litvínova prozradil, jaké řešil dilema. "Dlouhodobě jsem hrál Extraligu. Při rozhodování, jestli mám ještě pokračovat, hrálo roli i to, že jsem chtěl hrát v mužstvu, které má předpoklady vyhrávat, kde se bude hrát dobrý hokej a kam bude chodit hodně diváků. Hrát bych chtěl ještě tak 2 až 3 roky. Výsledky Ústí už jsem sledoval v minulé sezóně v novinách. Rozhodlo i to, že se tu hodně zprofesionalizovalo vedení i můj kontakt s trenérem Hynkem. Chtěl bych s Ústím postoupit do Extraligy."
"Hlavně, aby chodili lidi," přidal se Milan Antoš, "a aby měli na co koukat. Důležité bude mít formu hlavně z jara, abych pomohl klubu v cestě nahoru."
"Stát se platnou součástí týmu," uzavřel Daniel Zápotočný.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže