Ú s t í n/L. - V rámci jedenáctého kola WSM Ligy cestují ústečtí hokejisté do hlavního města České republiky, kde se v Edenu utkají se Slavií. Severočeský tým nečeká vůbec nic snadného, sešívaní vystřídali České Budějovice na prvním místě ligového tabulky. Pražené v domácím prostředí v letošní sezóně ještě neztratili ani bod, stane se Slovan prvním týmem, který jim sérii domácích výher pokazí?

Tváří v tvář: HC Slavia Praha vs. HC Slovan Ústí nad Labem

Údaje před 11. kolem

Porovnání v 1. - 10. kole
6-2-1-1
celková bilance
4-0-3-3
1.
postavení v tabulce
9.
39:18
skóre
35:36
23
získané body
15
Jaroslav Markovič (6+7) – 13 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (5+8) – 13 b.
Miloslav Čermák – 7
nejlepší střelec
David Tůma – 6
Nathan Robinson – 9
nejvíce asistencí
Jaroslav Roubík – 8
142
trestné minuty
175
Pavel Kašpařík – 14 TM
nejtrestanější hráč
Matěj Hes – 27 TM
Alexandr Hylák – 94,26 %
úspěšnost brankářů
Jakub Soukup – 90,28 %
Alexandr Hylák – 1,66
průměr inkasovaných branek
Jakub Soukup – 3,42
3,9
průměr vstřelených branek
3,5
34
průměr střel na branku
33
7
góly v přesilovkách
9
12,96 %
využití přesilovek
14,52 %
0
góly v oslabení
0

Vzájemný zápas

V letošní sezóně se oba týmy již potkaly. Slovan v rámci posledního přípravného zápasu cestoval do Edenu. Utkání nabídlo možná zajímavější průběh než mnozí očekávali. Po první třetině vedlo Ústí díky brance Ondřeje Kopty. Prostřední třetina nabídla tři góly, domácí se prosadili dvakrát, za Slovan David Tůma. Po čtyřiceti minutách platil vyrovnaný stav 2:2. Poslední třetina se žlutomodrým vůbec nepovedla, prohráli ji 0:3. Slovan utkání, ve kterém vedl 2:0, nakonec prohrál 2:5.

Aktuální forma soupeře

Po rozpačitém vstupu do nového ročníku WSM Ligy, kdy Slavia z prvních tří zápasů získala pouze pět bodů, se bývalé extraligové mužstvo zvedá. Nad svými protivníky dominuje, což se projevuje postupem tabulkou. Na výsluní má dva body náskok nad Motorem České Budějovice. Z posledních pěti zápasů sešívaní naprosto s přehledem vyhráli čtyři (Třebíč – 7:1, Most – 6:1, Havířov 5:1 a Litoměřice 6:1). Utkání v Jihlavě vyhráli „jen“ 4:2. Pražené se mohou spolehnout na domácí prostředí. V zápasech, které hráli v Edenu, neztratili zatím ani bod. Při pohledu na klubové statistiky zjistíme, že Slavia vévodí také hře v oslabení. Ubránila celkem 95 % všech oslabení. V početní nevýhodě hrála celkem šedesátkrát a inkasovala pouze tři branky.

Komu se daří

Nejproduktivnějším hráčem Slavie je Jaroslav Markovič, který vstřelil šest branek a na sedm přihrál. O bod méně má, ústeckému publiku dobře známý, Miloslav Čermák, zaznamenal sedm přesných zásahů a pět asistencí. Trio nejlepších útočníků uzavírá Nathan Robinson se dvěma góly a devíti asistencemi. Mezi třemi tyčemi dostává přednost Alexandr Hylák, který se odvděčuje skvělými výkony. Úspešnost zákroků má 94,26 % a průměr inkasovaných branek na zápas stlačil pod 1,67.

Poslední zápasy z pohledu obou celků

HC Slovan Ústí nad Labem – LHK Jestřábi Prostějov 2:3 SN (0:0, 2:0, 0:2 - 0:1)
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Brož, Smetana, Pohl, Bernad, Kurka, Hes, Macek – Tůma, Roubík, Kuchler – Rys, Kloz, Kubica – Gengel, Melka, Křivohlávek – od 41. D. Novák. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha 2:6 (1:3, 0:1, 1:2)
HC Slavia Praha: Hylák – M. Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Růžička – Robinson, Šafránek, Markovič – Bahenský, Jiránek, Micka – Doležal T., Kašpařík, Čermák – Doležal J., Andres, Nestrašil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže