Ú s t í n/L. - Dva dny před koncem školního roku mohla fanouškovská obec zvláště z řad školáků změřit síly v hokeji s Ústeckými Lvy. Pravda jen na počítači. Při NHL 2005. Akce, kterou podpořila ústecká firma Simware a jejíž název také nesla, se odehrála v úterý na Střekovském nábřeží. Pro fanoušky to byla možnost, jak se přiblížit svým idolům, pro hokejisty vytržení z drilu letní přípravy.
Václav Drábek právě se svým partnerem rozdrtil v semifinále Tomáše Sýkoru, přesto hlásil: „Já osobně to nehraju, ale kluci, Honza Kudrna, Syky, Mazy ji mají doma a hrají na play station, hrají to mnohem lépe než já.“

Slovan se snaží přibližovat fanouškům. V krátké době je to druhá akce, kdy si s hráči žlutomodrých barev mohli popovídat z bezprostřední blízkosti. Nedávno Slovan představil posily v Globusu. „Ve světě, ale i u nás jsou akce, které souvisí s klubem u hokeje normální. Po třech letech novodobé historie, která tu byla nastartovaná, je třeba i nadále podporovat hokej ze všech směrů a zrovna počítačové hry jsou trend současné doby. Jsem rád, že ve spolupráci se společností Simware a DREAM production se podařilo dát dohromady tuto věc. Největší dík patří Přemkovi Zemanovi, který se jako marketinkový asistent o celou akci postaral,“ vypočítal generální manažer David Šaffer, jak celá akce vznikla.

Klub chce jít fanouškům stále blíž. „Myslím, že je to zásadní, protože fanoušek tvoří kulisu a zázemí klubu při zápasech. V Ústí máme dobré publikum. Návštěvy ukazují, že zájem o hokej je lepší než v minulosti,“ ví Šaffer.

Malí i velcí si i doprovodných soutěžích mohli vyhrát zajímavé ceny, jako dresy, šály nebo ceny s počítačovou tematikou, které dodal partner akce. Hokejisté se také bavili, přestože v herním plánu turnaje NHL vládl trochu zmatek. „Hrál jsem jeden zápas, pochybuji, že bych mohl postoupit už ze čtvrtfinále. Oni v tom mají zmatek trošičku,“ divil se Drábek. Postupující do dalších kol z řad fanoušků se ztráceli, ale příjemnému odpoledni to nezabránilo. „Jsem rád, že kluci se dokáží bavit a dokáží klub vnímat a podporovat účastí na podobných akcích,“ vidí manažer pozitiva v podobných akcích a ví, že se mohou kladně projevit na ledě. „Za tu dobu, co jsem u hokeje, letos čtvrtou sezonu, je tu nejlepší parta, jaká tu kdy byla. Věřím, že i moji předchůdci by našli období, kdy byla skvělá parta. Nyní tu jsou charaktery lidí, kteří si vyhovují a myslím, že se to bude přenášet i na led. Takové akce kolektiv utužují, rozhodně to není kontraproduktivní. Můžu to jen kvitovat,“ dodal.

Vítězem turnaje v počítačové NHL se stal desetiletý Michal Nerlinger, který je mimochodem brankářem Ústeckých Lvíčat ze 3. třídy. Ten se mohl, jako všichni tři nejlepší hráči, těšit např. z gamepadu od společnosti SIMWARE s.r.o., vstupenky do Letního kina od Dream production a také z permanentní vstupenky a dresu Ústeckých Lvů.

V závěru úterního programu si mohli návštěvníci vychutnat barmanskou show a vystoupení Cheerleaders Angels. Stane se ze Simware Cupu stane každoroční tradice? "Celkově hodnotíme akci kladně. Pobavili se hlavně děti a o to nám šlo. Samozřejmě nám akce ukázala i nedostatky, na kterých musíme zapracovat. Já budu velice rád, když budeme turnaj opakovat, pozitivně se k pokračování vyjádřil i pan Pavel Šíma, majitel společnosti Simware, hlavního partnera akce," odpověděl Přemysl Zeman, marketinkový asistent klubu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže