Ú s t í n/L. - Velké jméno se bude třpytit v ústecké sestavě. Ze Slavie Praha přichází Milan Antoš, velký hokejový srdcař a dříč. „Je to typ, který si Pavel Hynek přál a je skvělé, že se nám jej podařilo udělat. Je to typ do kabiny, bojovník. Hrál spoustu let extraligu,“ vyjmenovává generální manažer Slovanu David Šaffer důvody, proč zatoužil právě po Antošovi. Jako kapitán přivedl Slavii před jedenácti lety do extraligy. Povede se mu stejný kousek i v Ústí?
Pětatřicetiletý odchovanec pražského klubu přichází na dvouroční hostování. „Nesouhlasím s názory, že stavíme mužstvo důchodců. Já si myslím, že stavíme velice kvalitní propracované mužstvo jak po stránce psychické, tak fyzické i po stránce zkušenostní, což je pro nás velice důležité, pro závěrečné boje, pro ten poslední krůček. Když se podíváte na dnešní konkurenci jakou představuje Boleslav, Chomutov nebo Jihlava, všichni mají ve svých kádrech zkušené hráče nad třicet let. Většinu hráčů, co jsme získali si trenér vytipoval, podařilo se nám je získat a uvidíme, jak to půjde,“ vysvětluje Šaffer.

Antoš prošel vršovickým klubem především pod rukama známého trenéra Zavadila. Koncem 90. let už patřil do týmu áčka. V sezóně 1993/94 vedl Slavii ve svých čtyřiadvaceti jako kapitán v baráži k postupu do extraligy. V první slávistické sezoně mezi elitou patřil k nejproduktivnějším hráčům mužstva, na začátku té následující byl však spolu s Tomášem Jelínkem vyměněn do Plzně za Tomáše Kucharčíka. Další dva roky strávil v Dukle Jihlava. Od sezóny 1998/99 byl po tři roky platným členem opět sestavy klubu ze západu Čech.

V létě roku 2001 po něm “zatoužil“ Vladimír Růžička a Milan se vrátil do Edenu. Nenápadný dříč do mužstva zapadl skvěle. V roce 2003 pomohl Slavii vybojovat mistrovský titul. Je hráčem, jakého by chtěl mít v mužstvu každý trenér. Bojovník na ledě, velký hecíř na střídačce i v kabině. „Je to typ, který si Pavel Hynek přál a je skvělé, že se nám jej podařilo udělat. Je to typ do kabiny, bojovník. Hrál spoustu let extraligu a mimochodem je pro nás důležité, že je Severočech. Má totiž část rodiny z Litoměřic. K tomuto kraji něco cítí. To může být důležité a v závěrečných fázích to bude také rozhodovat,“ pojmenovává ústecký generální manažer Antošova pozitiva.

Poprvé přišel Šaffer s Antošovým jménem za trenérem Hynkem před dvěma měsíci. Ten nevěřil, že by se takového hráče podařilo získat. „Bylo to nahozené tak, že jsme s trenérem od Vladimíra Růžičky chtěli nějaká jména, která by připadala v úvahu. Shodou okolností mezi nimi Milan Antoš nebyl, ale já vím, že Vláďa už před rokem o něm hovořil, že by jej Slavia uvolnila. Tak jsem to nyní zkusil a během dalších jednání to prostě vyšlo. Osobně jsem hrozně rád. Myslím, že to bude osobnost, která bude rozhodovat a bude mít důležitý vliv na to, abychom hráli co nejlepší hokej,“ svěřuje se Šaffer.

Nebude hráči Antošova formátu 1. liga málo? „Mohu potvrdit, že jsme s Milanem Antošem jednali několikrát osobně a padaly tyto otázky. Pro nás je hrozně důležité, že první otázka, která padne není o penězích, není o zázemí, ale je o tom, jestli ten hráč sem chce vůbec jít. To je základní a zásadní věc. Na spoustu věcí se vyptával a důležitou věc, která sehrála roli je, že tu jsou hráči, které zná. To je vždy plus, když hráč přijde do kolektivu, kde někoho zná a hlavně zná jejich kvality. Potvrdil, že by to rozhodně nemělo být degradování jeho kvalit,“ uzavřel Šaffer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže