Ústí nad Labem - Na státní svátek v pondělí 28. 9. se na ústeckém zimním stadionu proti sobě postaví Ústí a Kladno, ale také dva nejlepší střelci z loňské základní části - Jaroslav Roubík a Vítězslav Bílek. Slovan zatím ve všech domácích zápasech bodoval. Dvakrát si připsal výhru v základní části a v posledním zápase podlehl Budějovicím 2:3 v prodloužení. Po dvou venkovních utkáních, kde získal tři body, nastoupí opět před domácími diváky. Zápas začíná v 18:00 hod.

Tváří v tvář: HC Ústí nad Labem vs. Rytíři Kladno

Údaje před 8. kolem

Porovnání v 1. - 7. kole
3-0-2-2
celková bilance
2-2-2-1
7.
postavení v tabulce
6.
24:25
skóre
19:18
11
získané body
12
Jaroslav Roubík (3+6) – 9 b.
nejproduktivnější hráč
David Stach (3+5) – 8 b.
David Tůma - 4
nejlepší střelec
Vítězslav Bílek;
Jan Rudovský – oba 4
Jaroslav Roubík - 6
nejvíce asistencí
David Stach – 5
116
trestné minuty
123
Vladimír Brož – 18 TM
nejtrestanější hráč
Josef Zajíc – 25 TM
Jakub Soukup – 90,55 %
úspěšnost brankářů
Lukáš Cikánek – 93,71 %;
Lukáš Mensator – 90,00 %;
Jakub Soukup – 3,36
průměr inkasovaných branek
Lukáš Cikánek – 2,06;
Lukáš Mensator – 2,42
3,43
průměr vstřelených branek
2,71
32,86
průměr střel na branku
36,57
7
góly v přesilovkách
6
15,91 %
využití přesilovek
13,95 %
0
góly v oslabení
1

Kladno pod lupou

Po dlouhých jedenácti letech se v loňské sezoně představilo Kladno opět v první lize. Cíl byl jasný, vybojovat co nejdříve opět extraligovou účast. To se Rytířům nepovedlo. Po základní části se umístili na pátém místě a toto umístění jim zůstalo i po skončení celé sezony. Ve čtvrtfinále prohráli s Jihlavou 3:4 na zápasy a o postup mezi nejlepší týmy České republiky tak budou muset bojovat i letos.

Po sedmi kolech mají na svém kontě zatím dvanáct bodů. V základní hrací době se jim podařilo porazit pouze Most (5:4) a Jihlavu (3:1). Ve čtyřech případech museli Rytíři prokázat svoji šikovnost při samostatných nájezdech, kde mají 50% úspěšnost. Porazili Slavii (3:2 po s. n.) a v posledním kole také Litoměřice (4:3 po s. n.). Celkově podlehli Kadani (4:2), Třebíči a Havířovu (v obou případech 1:2 po s. n.)

Na koho si dávat pozor?

Rytíři Kladno

  • Rok založení: 1924
  • Klubové barvy: modrá a bílá
  • Vedoucí mužstva: Václav Blažek
  • Trenér: Jindřich Lidický
  • Asistent: David Čermák

Mezi útočníky je to určitě David Stach, který je s osmi body (3+5) nejproduktivnějším hráčem svého týmu. O tři body za ním jsou Vítězslav Bílek a Jan Rudovský, kteří mají shodně čtyři góly a jednu asistenci. Bílek skončil v loňském roce, ještě v dresu Litoměřic, na celkově druhém místě po základní části v počtu vstřelených gólů. O čtyři trefy prohrál s ústeckým Jaroslavem Roubíkem.

Mezi obránci jsou nejproduktivnějšími se čtyřmi body (1+3) Josef Zajíc a Brendon Nash, druhý jmenovaný však odehrál pouze tři zápasy.

V brance dostává více prostoru Lukáš Cikánek, který během 291 minut, které strávil v bráně, inkasoval deset gólů.

Vzájemná střetnutí Ústí a Kladna v loňské sezoně

Oba týmy se spolu potkaly pouze v rámci základní části, ve které spolu odehrály čtyři zápasy. Celkem třikrát odcházeli z ledu jako vítězové Rytíři. Jedinou výhru 3:2 si připsalo Ústí na domácím ledě. Kladno se radovalo dvakrát po jasných výsledcích 6:1 a jednou 3:1.

7. kolo z pohledu obou celků

  • HC ZUBR Přerov – HC Slovan Ústí nad Labem 6:4 (0:2, 5:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 21. Dostálek (Chmelíř, Procházka), 25. Král (Hrazdira, Stoklasa), 30. Sikora (Pala, Popelka), 34. Sikora (Popelka, Goiš), 40. Pala (Goiš), 58. Dostálek (R.Pšurný) – 12. Kloz (Tůma, Roubík), 18. Kurka (Hes), 40. Kloz (Roubík, Pohl), 46. Kuchler (Novák, Kubica).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Lavinger) – Pohl, Smetana, Brož, M. Vágner, Kurka, Hes, Bernad - Tůma, Roubík, Kloz - Rys, Melka, Kubica - Gengel, Kuchler, Křivohlávek - Novák, Kopta, Navarra.
  • Rytíři Kladno – HC Stadion Litoměřice 4:3 po s. n. (2:2, 1:, 0:1 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 9. Nash (Lukáč, Redlich), 15. Bílek (Stach, Zajíc), 26. Dvořáček (Redlich, Nash), rozh. náj. Rudovský – 4. Jank (Krstev), 14. Beránek (Krstev), 49. Ma. Procházka (Ondráček, Kopta).
    Sestava Rytíři Kladno: Mensator (Cikánek) – Nash, Repe, Růžička, Kehar, Zajíc, Gutwald, Kolářík – Horna, Skuhravý, Kindl - V. Bílek, Stach, Rudovský - Machač, Pitule, Dalecký - Dvořáček, Lukáč, Redlich.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže