Ú s t í n/L. - Ústecký Slovan vstoupil do nového ročníku WSM ligy vítězně, když v severočeském derby přetlačil Most 3:1. Lze tvrdit, že doslova přetlačil, protože úvodní utkání sezóny se proměnilo v nelítostnou bitvu, na jehož konci se více mohli usmívat Ústečtí.

A to také díky brankáři Slovanu Jakubovi Soukupovi. Ústečtí sice měli více brankových příležitostí, ale i ústecký brankář několikrát musel prokázat své kvality. „Chtěli jsme sezónu začít domácím vítězstvím, což se nám povedlo a za to jsme rádi. Bylo to vyrovnané utkání, naštěstí jsme ho strhli na svou stranu,“ hodnotil po duelu v útrobách stadionu regionální derby brankář Jakub Soukup.

Ten mohl teoreticky pomýšlet i na vychytanou nulu, ale v kuriózním čase 39:59, tedy sekundu před druhou přestávkou, ho překonal hostující Smolka. „Most měl přesilovku 4 na 3 a Smolka to výborně trefil pod břevno. S tím se nedalo moc dělat. Z Litvínova vím, že umí pořádně vystřelit a potvrdil to,“ ví Soukup.

Most byl těžkým protivníkem, v jeho středu hráli ostřílená jména jako Vojtěch Kubinčák či Jan Alinč a řada mladých hokejistů z Litvínova. A také brankář Horák, kterého Soukup dobře zná. „Hori chytal výborně, držel Most celý zápas. Skutečně si počínal výborně a díky němu měl Most stále šanci na vyrovnání,“ všiml si Soukup.

Jakub Soukup nahradil v ústeckém brankovišti Michaela Petráska a momentálně je ústeckou jedničkou. „Angažmá v Ústí si užívám, máme dobrou partu. Jen je škoda, že v přípravě se nám zranilo mnoho hráčů, ale už se dávají postupně do kupy, takže bychom měli být v sezóně silní. Uvidíme, až se Vlčák (Martin Volke - pozn. red.) vrátí, pak asi trenéři určí pozici brankářů,“ uzavřel Soukup.

Jiří Zeman: Na Ústí mám skvělé vzpomínky

S Mostem do Ústí přijel i obránce Jiří Zeman, který v minulosti patřil mezi největší osobnosti ústeckého hokeje. Však také s Jiřím Kloboučkem patřili mezi nejlepší obrannou dvojici ligy a se Slovanem několikrát první ligu vyhráli a bojovali v baráži o extraligu.

„Byl to hodně vyrovnaný zápas. V první třetině mělo Ústí více ze hry, ve druhé jsme byli lepší my a ve třetí šlo o to, kdo udělá víc chyb a bohužel jsme je udělali my,“ řekl Zeman.

Jak na štaci v Ústí, kde strávil významnou část kariéry, vzpomíná? „V Ústí jsem strávil pět let a bylo to moc pěkné angažmá. Hned se mi vybavily určité momenty a z angažmá v Ústí převládá více těch dobrých. Rád na to vzpomínám. Ústí je nyní v jiné situaci než za mé doby. Je tu méně peněz, jsou tu jiní hráči. Ale proti nám odehráli kvalitní zápas a určitě své kvality ještě prokáží,“ věří Zeman.

Ten se nyní ocitl v Mostě. „Jsem pořád hráč Litvínova a nyní dostávám herní prostor v Mostě. Jsem rád, že mohu nastupovat a nemusím jen někde trénovat.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže