Ú s t í n/L. - Přinášíme článek, který vyšel v dnešním vydání MF Dnes, který se věnuje tiskové konferenci, která se konala 8. září v prostorách zimního stadiónu.

Kalamitní stav vyhlásil ústecký Slovan. Do 1. ligy dnes doma proti Mostu vstoupí se zdecimovanou hokejovou armádou.

„V generálce nám Slavia musela půjčit dva obránce, jinak bychom nemohli hrát. Měli jsme jen třináct lidí, z toho pět juniorů,“ vykreslil trable trenér Miroslav Mach.

Kdyby Ústí scházeli mladíci na hraně sestavy, tak by se nenervovalo tolik jako teď. Vypadli vesměs klíčoví muži v čele se zkušeným brankářem Martinem Volkem. Vlčák, jak se mu říká, si zlomil klíční kost a má stopku na dva měsíce. Jako jednička tak začne Jakub Soukup, talentovaná posila z Litvínova.

„Znám ho od 2. třídy, je snaživý, má to v hlavě srovnané a chce jít cestou Pavla Francouze, který se přes Ústí dostal do KHL,“ řekl další z trenérů Tomáš Mareš. V přípravě si ho chválil, stejně tak Volkeho, oba by se v brance střídali.

Výčet ústeckých marodů je dlouhý. „Z obrany nám vypadl na dva měsíce Holomek a na týden nemocný Brož, v útoku budou scházet Merta a Kloz dva týdny, Melka ještě o jeden déle. A možná v premiéře nenastoupí ani Gengel,“ vyjmenoval Mach další citelné ztráty, které by mohly ovlivnit vstup Slovanu do nového ročníku. Snad aby se přejmenoval na Lazaret Ústí.

„Máme dostatečně silný kádr na to, abychom mohli říct, že se chceme pohybovat ve středu tabulky a dostat se do play-off. Loni jsme měli cíle jiné, záchranu,“ připomněl jednatel Vladimír Evan. „Ale ze začátku sezony asi budeme muset být trpěliví, v přípravě jsme nebyli kompletní ani jednou. Zranění nás kosila a kosí až nepřirozeně.“

Kapitán Martin Vágner prohodil: „V šatně je teď poloprázdno.“ I proto si Evan může gratulovat, že jeho klub uzavřel v létě pakt s extraligovou Mladou Boleslaví, kdysi úhlavním nepřítelem Ústí v 1. lize.

„Když jsme přijeli na první schůzku, boleslavský generální manažer Jan Tůma se usmíval. On taky zažil časy, kdy to mezi námi bylo napnuté jako kšandy,“ zakřenil se Evan. „Ale naše fanoušky můžu ubezpečit, že nejsme farmou, nýbrž partnerem. O sestavě rozhoduje jen sportovní výkonnost. Vždyť někteří boleslavští hráči na kempu neuspěli. Teď, kdy máme marodku, můžeme být za spolupráci rádi. Od soboty jsme s Boleslaví v úzkém kontaktu, aby nám pomohla v těžké situaci. Možná přijde ještě jedna posila.“ Celebritou Slovanu je dál nejproduktivnější hráč v dějinách 1. ligy 37letý Jaroslav Roubík, top posilou 38letý Jiří Kuchler, kapitánem 31letý Martin Vágner. Věkový průměr Slovanu je však 23,5 roku.

Cíle má klub vyšší, rozpočet však o milion nižší než loni, tedy 13 milionů korun. Řádově statisíce každému účastníkovi 1. ligy vyplatí nový partner, softwarová a vývojářská firma World Systems Market. Soutěži dala i nové jméno - WSM Liga.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže