Ú s t í n/L. - Přípravná utkání jsou u konce. V rámci posledního předsezónního testu cestují hokejisté Slovanu do hlavního města, kde se v Edenu utkají se Slavií. I pro ni se jedná o poslední přípravný zápas, a proto lze z obou stran očekávat atraktivní hokej. Úvodní buly bude vhozeno ve čtvrtek 3. září v 18 hodin.

Pohled do historie

V rámci přípravných zápasů se Ústí postavilo proti Slavii naposledy v sezóně 2013-2014. Nejprve se oba týmy představily na severu Čech. Diváci v tehdy ještě Zlatopramen Areně čekali na branku až do 39. minuty, kdy se prosadili hosté. Ve třetí části hry vstřelila Slavia další dvě branky, a tak se dostala do vedení 3:0. Pět minut před závěrečnou sirénou snížil Jaroslav Roubík, stanovil konečný výsledek na 1:3. V odvetě, která se hrála v Edenu, Slovan dokonce vedl o dva góly. Ještě dvě minuty před koncem Ústí drželo hubený náskok 3:2. Na konečných 3:3 vyrovnal v poslední minutě Juraj Valach. Tato střetnutí pamatuje trojice současných hráčů – David Tůma, Jaroslav Roubík a Martin Baránek.

Přípravné zápasy Slavie

Slávisté mající zkušenosti z Ústí

  • Tomáš Andres*
  • Miloslav Čermák
  • Tomáš Micka
V sezóně uplynulé se Slavii vůbec nedařilo. Špatný ročník vygradoval v baráži, kterou tým z hlavního města absolutně nezvládl. Od roku 1994 do jara 2015 byli Pražané stabilním účastníkem nejvyšší soutěže. Po sestupu opustilo kádr hned 15 hráčů, namátkou Tomáš Divíšek, Tomáš Vlasák, Dominik Furch či Jakub Sklenář. Tým posílilo devět hokejistů, včetně Alexandra Hyláka, Tomáše Micky nebo Petra Punčocháře. Slavia má za sebou devět přípravných zápasů, z nichž vyhrála pouze ve dvou případech. Hned ve druhém zápase sezóny hokejisté z hlavního města přehráli extraligové Karlovy Vary poměrem 5:2. Zatím poslední výhru si Slavia připsala proti Popradu, který porazila 7:3. První zářijový den hráli sešívaní se Spartou. Derby se prvoligovému klubu vůbec nepodařilo, prohrál 1:5. Bez ohledu na výsledek zápasu s Ústím se Pražanům příprava na první ligu vůbec nedaří.

Poslední zápasy

BK Mladá Boleslav – HC Slovan Ústí nad Labem 7:3 (0:0, 2:1, 5:2)
Branky a nahrávky: 28. Pacovský (Hyka, Urban), 36. Žejdl (Pabiška), 43. Výborný (Žejdl, Stříteský), 49. Stříteský (Výborný, Žejdl), 50. Trončinský (Lenc), 57. Pacovský (Lenc, Jarůšek) – 39. Tůma (Roubík, Skočovský), 44. Rys (Pavlíček), 58. Tůma (Roubík, Kuchler).
Ústí nad Labem: Soukup - Skočovský, Pohl, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, Pavlíček - D. Tůma, Roubík, Kuchler - Křivohlávek, Rys, Gengel - D. Novák, O. Kopta II, Navarra - Macek, Řídel, Ďurač. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

HC Sparta Praha – HC Slavia Praha 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Netík (Přibyl), 18. Sabolič (Forman), 22. Netík (Přibyl), 33. Mikuš (Polášek, Hlinka), 60. Réway – 14. Robinson (Markovič, Tomek).
Slavia: Hylák (Frodl) – Hraško, Punčochář, Hruška, Růžička, Kolařík, Pavlin, Adam, Knot – Robinson, Vas, Markovič – J. Doležal, Kašpařík, Čermák – Micka, Tomek, Jiránek – T. Doležal, Andres, Veselý.

*Tomáš Andres odešel ze Slovanu v mládežnických kategoriích.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže