Ústí nad Labem - První zářijový den tohoto roku se Slovan vydá do Mladé Boleslavi, kde odehraje svůj desátý zápas v rámci přípravy. V článku naleznete, jak se na střetnutí těší trenér Tomáš Mareš a útočník David Tůma. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hod.

Příprava Mladé Boleslavi

    Přípravná klání:

  • HC Dynamo Pardubice - MBL 4:3 sn
  • MBL - HC Dynamo Pardubice 3:6
  • MBL - GRIZZLYS WOLFSBURG 3:2
  • Bílí Tygři Liberec - MBL 4:3 sn
  • MBL - Bílí Tygři Libebec 3:5

  • Mountfield Cup 2015:

  • MHK Martin - MBL 3:5
  • MBL - Mountfield Hradec Králové 4:3
  • HC 05 Bánská Bystrica - MBL 1:4

Mladá Boleslav v přípravě na sezónu 2015/2016 odehrála celkem osm zápasů. První dvě střetnutí hrála s Dynamem Pardubice a ani jednou nevyhrála. Poté následovalo utkání s Wolfsburgem, ve kterém Bruslařský klub zvítězil 3:2. S Tygry z Liberce se příliš Mladé Boleslavi nedařilo. Nejprve Liberec vyhrál 4:3 po samostatných nájezdech a poté 5:3 po základní hrací době. V rámci přípravy se Mladá Boleslav zúčastnila Mountfield Cupu 2015 ve slovenském Martine a hrála tři duely. První zápas byl s MHK Martin a skončil lépe pro Bruslařský klub, který vyhrál 5:3. Následovalo střetnutí s Mountfieldem Hradec Králové, kde měla štěstí Mladá Boleslav, vyhrála 4:3. Poslední zápas Mountfield Cupu zakončil tým z Mladé Boleslavi výhrou, tentokrát 4:1 proti Bánské Bystrici.

Změny v kádru

BK Mladá Boleslav

  • Rok založení: 1908
  • Klubové barvy:
    bílá, zelená
  • Předseda klubu:
    Bc. Jan Plachý
  • Trenéři: František Výborný, PhDr. Marian Jelínek
  • Asistent: Mgr. Jan Vidner
Změny v kádru zaznamenal i celek z Tipsport extraligy BK Mladá Boleslav.

Do mužstva Bruslařského klubu vstoupili Tomáš Voráček, Tomáš Urbánek (oba Bílí Tygři Liberec), Marek Trončinský (HC Oceláři Třinec), Radim Hruška (HC Energie Karlovy Vary).

Tým opustili před sezónou Michal Broš (konec kariéry), Roman Málek (HC Vítkovice Steel), Luka Vidmar (neznámo), Milan Mikulík (Neman Grodno; Bělorusko), David Vrbata (Wölfe Freiburg), Pavel Kašpařík (HC Škoda Plzeň), Milan Hruška, Tomáš Jiránek (oba HC Slavia Praha), Jiří Kurka, Patrik Podsedníček, Jiří Rys, David Skočovský, David Bernad (všichni HC Slovan Ústí nad Labem), Lukáš Volf, Roman Čermák (oba HC Benátky nad Jizerou).

Vzájemné střetnutí Bruslařského klubu a Slovanu v přípravě na sezónu 2010/2011

Mladá Boleslav se Slovanem odehrála naposledy přípravné utkání v roce 2010, když se oba kluby chystaly na sezónu 2010/2011. Zápas se odehrál v rámci Tipsport Cupu a pro Slovan byl jako první na programu. Šťastnějším byli po zápase hokejisté z Mladé Boleslavi, když vyhráli 4:2.

Statistiky, reportáž z posledního vzájemného utkání v přípravě získáte při kliknutí na odkaz níže:

BK Mladá Boleslav – HC Slovan Ústí nad Labem 4:2 (10. 8. 2010).

Vzájemná střetnutí Bruslařského klubu a Slovanu v soutěži

Utkání sezóny 2013/2014
z pohledu Slovanu

  • Počet odehraných zápasů: 4.
  • Bilance: 0-0-0-4.
  • Výsledky z pohledu domácích:
    ZČ: 6:1, 1:3, 3:6, 5:1

Mladá Boleslav nedala v posledních vzájemných ligových zápasech Slovanu šanci vyhrát. Pokaždé vyhrála a třikrát dokonce i vysokým náskokem. Bruslařský klub byl s ústeckým hokejovým klubem vždy velkým rivalem.

Všechny výsledky UNL - MBL od roku 2003 včetně statistik, četnosti výsledků ....

Očima Tomáše Mareše a Davida Tůmy


Tomáš Mareš - trenér HC Slovan Ústí nad Labem: „Uvítáme, že budeme hrát s extraligovým klubem. Je nám líto našich fanoušků, protože se těšili se na děčínské fanoušky, ale Mladá Boleslav je pro přípravu lepší. Hráči měli volno od pátku do pondělí, aby se uzdravili a nabrali síly a mohli jsme hrát s konečnou sestavou. Prozatím ještě nevíme, kdo bude chytat a až na Antonína Melku máme zdravý kádr, takže už budeme hrát nejpravděpodobněji se sestavou jako v mistrovských zápasech.“

David Tůma – HC Slovan Ústí nad Labem (7 zápasů; 2+3):
„Těším se na přátelský zápas s Mladou Boleslaví jako na každý jiný. Ještě minulý týden jsme sice počítali se zápasem s Děčínem, ale tím lépe pro nás, že je na programu další kvalitnější soupeř. Žádná speciální příprava neprobíhá, budeme trénovat hru v oslabení a přesilovkách a hlavně budeme chtít ve ŠKOENERGO Aréně uhrát skvělý výsledek. S výsledky z přípravy jsem spokojený, ale důležité bude mít takové výsledky v ligových zápasech, přípravu hodnotím kladně. Osobní statistiky nejsou teď důležité, až v sezóně na ně budu koukat více.“

Poslední přípravný zápas z pohledu obou celků

  • HC 05 Bánská Bystrica – BK Mladá Boleslav 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
    Branky a nahrávky: 37. Handlovský – 9. Lenc (Holub), 39. Pacovský (Hyka, Hruška), 48. Hyka (Hruška, Pacovský), 59. Hyka (Trončinský).
    Sestava BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, T. Voráček, M. Trončinský, Holub, Ovčačík, Kočí, Robar, Trška – Jarůšek, Urban, M. Bárta – Pacovský, R. Hruška, Klimenta – Hyka, Lenc, L. Pabiška – Kotala, Kubica, Ďurač. Trenéři: František Výborný, PhDr. Marian Jelínek.
  • HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem 5:4 sn (1:0, 1:2, 2:2 - 1:0)
    Branky a nahrávky: 5. Kalla (Z. Doležal, Mikliš), 40. Šulc (Z. Doležal), 53. Švagrovský (Krátoška), 56. Šulc (Berger), rozhodující nájezd Švagrovský – 23. Smetana (Kuchler, Gengel), 30. Smetana (Pohl), 45. Gengel, 46. Tůma (Gengel).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Hes, Smetana, Vl. Brož, Skočovský, Macek, Pavlíček - D. Tůma, Gengel, Kuchler - Rys, Melka, D. Merta - D. Novák, O. Kopta, Pohl - Janák, Řídel, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže