Ústí nad Labem - V úterý 25. 8. 2015 se Slovan vydá na led do Chomutova, kde odehraje svůj další přípravný zápas. Ústí nad Labem v přípravných zápasech na Piráty už narazilo a vyhrálo 4:3. Chomutov má tedy co vracet, ale Slovan je v dobré formě a vždy bojuje až do poslední sekundy.

Příprava Chomutova

  • CHM - Avangard Omsk 4:3
  • CHM - HC Škoda Plzeň 2:3 sn
  • HC Slovan Ústí nad Labem - CHM 4:3
  • HC Škoda Plzeň - CHM 3:1
  • CHM - HC ENERGIE Karlovy Vary 3:2
  • CHM - Sportovní klub Kadaň 4:2

V přípravě Piráti hráli prozatím šest zápasů. V prvním duelu vyhráli na Avangardem Omsk 4:3. Poté prohráli s Plzní 2:3 po samostatných nájezdech. Třetí zápas v pořadí odehráli se Slovanem a připsali si další prohru 4:3. Ve čtvrtém střetnutí měli možnost odvety s Plzní, ale opět Plzeň nezdolali a prohráli 3:1. Pátý přípravný duel hráli s HC ENERGIE Karlovy Vary a po řádné hrací době si zapsali do tabulky výhru 3:2. Zatím poslední střetnutí odehráli s Kadaní a také zvítězili, ale tentokrát 4:2.

Změny v kádru

Piráti Chomutov

  • Rok založení: 1945
  • Klubové barvy:
    bílá, modrá a červená
  • Statutární ředitel:
    Ing. Jaroslav Veverka
  • Trenér: Vladimír Růžička
  • Asistenti: Břetislav Kopřiva, Jan Šťastný
Do mužstva Pirátů přišli Jekabs Redlihs (HC Energie Karlovy Vary), Tomáš Pospíšil (MOUNTFIELD Hradec Králové), Adam Jánošík (HC Košice), Petr Šidlík (HC Dukla Jihlava), Aleš Kranjc (Södertälje SK; Švédsko), Jakub Sklenář, Marek Tomica (oba HC Slavia Praha) a Michal Vondrka (HC Sparta Praha).

Naopak mančaft opustili Alexander Titov (Avtomobilist Jekatěrinburg; KHL), Jakub Stehlík, Libor Šulák (oba Orli Znojmo; EBEL), Tomas Sinisalo, Martin Šagát (oba Blue Fox Herning; Dánsko), Nikola Gajovský (EV Regensburg; Německo - Oberliga), Tomáš Bartejs, Jaroslav Koma, Brett Skinner, Mario Scalzo, Milan Toman, Martin Kadlec, Bryan McGregor, Marek Sikora (všichni neznámo).

Vzájemné střetnutí Slovanu a Pirátů v letošní přípravě

Chomutov se vrací opět do Ústí nad Labem a jede si pro vítězství. Tato dvě mužstva v letošní přípravě na sebe narazila ve třetím duelu Slovanu a štěstí se přiklonilo právě na stranu žlutomodrých. Chomutov se snažil do poslední chvíle, ale Ústí nad Labem vyhrálo o jednu branku.

Statistiky, reportáž a ohlasy trenérů z posledního vzájemného utkání v přípravě získáte při kliknutí na odkaz níže:

HC Slovan Ústí nad Labem - Piráti Chomutov 4:3 (6. 8. 2015).

Vzájemná střetnutí Slovanu a Pirátů v soutěži

Utkání sezóny 2014/2015
z pohledu Slovanu

  • Počet odehraných zápasů: 10.
  • Bilance: 1-1-0-8.
  • Výsledky z pohledu domácích (výhry Slovanu zeleně):
    ZČ: 1:3, 5:0, 3:4, 2:1;
    ČF: 4:1, 5:7, 2:9, 1:5, 2:3 pp, 1:6.

V základní části se Chomutov prokázal svou sílou. Při deseti vzájemných duelech se vždy podařilo Pirátům zdolat ústecký hokejový klub. Ve čtvrtfinále play-off byl jasným favoritem Chomutov a sázkové kanceláře předpokládali rychlý konec čtvrtfinále. Slovan však nedal Pirátům výhru zadarmo a tato část play-off došla až do šesti zápasů.

Všechny výsledky UNL - CHM od roku 2003 včetně statistik, četnosti výsledků ....

Očima Miroslava Macha a Antonína Melky

Miroslav Mach - trenér HC Slovan Ústí nad Labem:„Jedeme do Chomutova s cílem, abychom to, co trénujeme, prodali. Rádi bychom nastoupili v sestavě, se kterou vyrukujeme do ligy, ale máme stále zraněné hráče a některé formace nejsou kompletní. Herní situace již nacvičujeme s hráči, se kterými na přesilové hry a oslabení počítáme. Do střetnutí s Chomutovem se možná uzdraví David Merta, ale není to vůbec jisté. Nechceme ho do ničeho tlačit. Důležité je, aby šlo co nejvíce hráčů na první mistrovský zápas.“

Antonín Melka – HC Slovan Ústí nad Labem (3 zápasy; 2+1): „Těším se na každé utkání. Proti Chomutovu jsem ještě nehrál, tak jsem zvědavý, v jakém složení nastoupí. S Jiřím Rysem a Ladislavem Gengelem se mi hrálo v posledním zápase docela dobře. Podařilo se nám dát gól z přesilovky. Jiří Rys je velice technicky šikovný hráč a Ladislav Gengel je důrazný. Doufám, že na tento výkon navážeme.“ celý rozhovor naleznete zde

Poslední přípravný zápas z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem – Amur Chabarovsk 2:4 (1:1, 0:2, 0:1)
    Branky a nahrávky: 3. Vágner (Rys, Gengel), 41. Tůma (Rys, Hes) – 4. T. Zohorna (Miklík), 27. Vjač. Ušenin (Vl. Ušenin, Železnov), 29. Jan Kolář (Gračev, Achmetov), 59. Wandell (Achmetov, Terjajev).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Hes, Smetana, Vl. Brož, M. Vágner, Skočovský, Pavlíček, Macek – D. Tůma, Roubík, Kuchler – Rys, Melka, Gengel – Baránek, J. Kloz, Křivohlávek – Řídel, Kopta, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.
  • Piráti Chomutov – Sportovní klub Kadaň 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 28. L. Květoň (Szathmáry), 28. Kranjc (Račuk, Sklenář), 34. D. Kaše (Szathmáry, Kůs), 48. Kämpf (Šidlík) – 23. Tom. Dvořák (L. Novák), 55. T. Rohan (Vrána, Mazanec).
    Sestava Piráti Chomutov: Strmeň – Redlihs, Rutta, Kranjc, Dlapa, Szathmáry, Havel, Šidlík, Tejnor – L. Květoň, Kämpf, Pospíšil – Sklenář, Račuk, Chlouba – Veselý, Kůs, D. Kaše – Wágner, Šťovíček, Chrpa. Trenéři: Vladimír Růžička, Břetislav Kopřiva, Jan Šťastný.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže