Ú s t í n/L. - Příjemné zpestření nakupujícím v trmickém hypermarketu připravilo vedení hokejového Slovanu. V sobotním dopoledni rozbalilo „stan“ hned za jedním ze vstupních vchodů. Před ním se nashromáždila hromada žlutě oděných lidí, kteří radostně sledovali odlehčený zábavný program, který obsahoval povídání se čtyřkou letošních opor, odhalení třetí sady dresů a představení čtyřky nových tváří. Návštěvníky také rozproudilo vystoupení roztleskávaček a dvě soutěže.
Václav Drábek, Tomáš Sýkora, oba brankáři Lukáš Sáblík Jiří Zikmund, společně s generálním manažerem Slovanu Davidem Šafferem zasedli k připravenému stolu. Oblíbený ústecký moderátor Kamil Bílský z rádia North Music rozbalil program dotazem na výsledek večerního zápasu mistrovství světa. Jenom Drábek nevěřil českým hokejistům a tipoval prohru 1:2. Na dotaz, jak to dělali ve čtvrtek, když měli trénink a reprezentace hrála čtvrtfinále, říkal ofenzivní bek, že šťastnější část mužstva se věnovala spiningu, tedy jízdě na rotopedu a k tomu měli puštěnou televizi. Ostatní prý měli smůlu.

Publikum zajímalo, zda se Jirka Zikmund těší, až odejde z klubu brankářská jednička Sáblík. „Netěším se, až Lukáš odejde. Nechci si zvykat na někoho jiného. Vycházíme spolu velmi dobře,“ tvrdil brankář, který toho dost odchytal v blízkém Děčíně, kde si vystupování pochvaluje. „V Děčíně jsem naskočil do většího hokeje. Chytám tam rád. Je tam pohoda,“ dodal.

Přítomné pobavil Tomáš Sýkora svou odpovědí na to, jaký je pro něj nejnepříjemnější hráč: „Nejnepříjemnější hráč byl vždycky Venca Drábek. Tady mě překvapilo, jaký je. Je to hodný kluk, ale přesto: Na ledě je nepříjemný.“ Přitom Drábek se nemohl vybavit, že by někdy dostal vyšší než dvouminutový trest. „Marně pátrám v paměti. Myslím, že ne. (smích).“ Na což moderátor hbitě reagoval: „Ale to je chyba, měl bys, chránit své spoluhráče.“

Jasnou odpověď na dotaz, kdy bude extraliga, dal generální manažer. „Nemáme krok zpátky. Cíl je vyhrát ligu a v baráži se pokusit o sen, který by si celé Ústí zasloužilo,“ rezolutně vyhlásil. Pochvalně se vyjádřil na adresu ústeckých fanoušků. „Kotel je dobrý. Chodí slušné návštěvy, a tak by se mohli přidat i ostatní. Kotel fandí rychleji, ostatní by se třeba chtěli přidat, stihnou ale jen první sloku a pak nestíhají,“ uvedl navíc svůj postřeh. Ostatní hráči jej souhlasně doplnili: „Fanoušci jsou skvělí, nejlepší v 1. lize.“ „3. řada nad trestnou jsou samí trenéři,“ dodal s úsměvem na tváři Jiří Zikmund.

Malého caparta sedícího v první řadě zajímalo, v kolika letech začínali s hokejem. Když se dozvěděl, že zhruba v první třídě v sedmi letech, trochu posmutněl. Přiznal, že mu bylo deset. Na to opět pohotově reagoval Václav Drábek: „Ziki kecá, on začínal v patnácti,“ zahlásil.

David Šaffer na dotaz, jak bude pokračovat přestavba stadionu přinesl srovnání s halou, ve které se koná mistrovství světa: „Byl jsem tři dny ve vídeňské Stadthalle. Srovnání vychází asi jako Ústí s Kladnem. Škoda, některé zápasy se mohly hrát v Ústí,“ poznamenal s úsměvem ve tváři a pokračoval: „Podpora města sílí. Na kostku nad ledem by již mohly být ukončena výběrová řízení a v příštím roce by měla být.“

I ve druhé divácké soutěži přinesl forvard Tomáš Sýkora pro svého parťáka z řad diváků výhru v podobě originálního žlutého ústeckého dresu. Vždy čtyři vybraní diváci soutěžili společně ve dvojici s jedním hráčů. Sýkora zaznamenal jedinou úspěšnou trefu ve střelbě na branku a zajistil tak dres pro svoji obdivovatelku, čtrnáctiletou Janu. Poté byl s nejrychlejší ve slalomu mezi kužely.

Velkého potlesku se dočkaly čerstvě představené posily pro novou sezonu. Dorazily všechny. Slavnostně podepsaly smlouvu a navlékly nové žluté dresy. Klimt devadesát jedničku, Kuchler osmnáctku, Gróf třiadvacítku a Slížek třináctku. „Určitě se nám líbí, protože jsou Ústecké“ odpověděl posledně jmenovaný na dotaz, jak se mu nové dresy zamlouvají. Všichni společně hlásaly: „Hlavní cíl je Ústí dostat do extraligy.“ Tak se nechme překvapit, jak se Slovan o vyhlášený cíl bude v nové sezoně bít.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže