Ústí nad Labem - Ve třetím přátelském souboji v nové sezóně vyzvou hokejisté Slovanu letos poprvé před vlastními fanoušky Chomutov. Piráti přicestují k severočeskému derby s bývalým trenérem české reprezentace Vladimírem Růžičkou, který převzal mužstvo Chomutova od tohoto ročníku. Úvodní vhazování provede hlavní rozhodčí ve čtvrtek 6. srpna 2015 v 18:00 hod., o hodinu dříve začne kromě prodeje vstupenek také prodej permanentek.

Chomutov v přípravě

  • CHM - Avangard Omsk 4:3
  • CHM - HC Škoda Plzeň 2:3 sn

Piráti dosud nastoupili ke dvěma přátelským duelům, přičemž oba zápasy se hrály v domácím prostředí Chomutova. V premiéře si Severočeši poradili nečekaně s týmem Omsku, který přelstili 4:3, ve druhém utkání Piráti padli se Škodou Plzeň 2:3 po samostatných nájezdech.

Změny v kádru

Piráti Chomutov

  • Rok založení: 1945
  • Klubové barvy:
    bílá, modrá a červená
  • Statutární ředitel:
    Ing. Jaroslav Veverka
  • Trenér: Vladimír Růžička
  • Asistenti: Břetislav Kopřiva, Jan Šťastný
Po návratu Pirátů mezi elitu českého hokeje doznal mnoha změn i chomutovský kádr.

Tým posílili Jekabs Redlihs (HC Energie Karlovy Vary), Tomáš Pospíšil (MOUNTFIELD Hradec Králové), Adam Jánošík (HC Košice), Petr Šidlík (HC Dukla Jihlava), Aleš Kranjc (Södertälje SK; Švédsko), Jakub Sklenář, Marek Tomica (oba HC Slavia Praha) a Michal Vondrka (HC Sparta Praha).

Naopak chomutovský dres již nebudou oblékat Alexander Titov (Avtomobilist Jekatěrinburg; KHL), Jakub Stehlík, Libor Šulák (oba Orli Znojmo; EBEL), Tomas Sinisalo, Martin Šagát (oba Blue Fox Herning; Dánsko), Nikola Gajovský (EV Regensburg; Německo - Oberliga), Tomáš Bartejs, Jaroslav Koma, Brett Skinner, Mario Scalzo, Milan Toman, Martin Kadlec, Bryan McGregor, Marek Sikora (všichni neznámo).

Vzájemné střetnutí Slovanu a Pirátů v loňské přípravě

Ústí nad Labem má Chomutovu z loňské přípravy co vracet, shodou okolností i tenkrát se jednalo o první přátelský zápas Slovanu doma. Slovan vedl v utkání již o dvě branky, v závěrečných deseti minutách řádné hrací doby ale žlutomodří dvakrát inkasovali. V loterii zvané samostatné nájezdy měli více štěstí hosté.

Statistiky, reportáž a ohlasy trenérů z posledního vzájemného utkání v přípravě získáte při kliknutí na odkaz níže:

HC Slovan Ústí nad Labem - Piráti Chomutov 2:3 sn (7. 8. 2014).

Vzájemná střetnutí Slovanu a Pirátů v soutěži

Utkání sezóny 2014/2015
z pohledu Slovanu

  • Počet odehraných zápasů: 10.
  • Bilance: 1-1-0-8.
  • Výsledky z pohledu domácích (výhry Slovanu zeleně):
    ZČ: 1:3, 5:0, 3:4, 2:1;
    ČF: 4:1, 5:7, 2:9, 1:5, 2:3 pp, 1:6.

V základní části uplynulého ročníku hokejisté Slovanu na Chomutov ani jednou nestačili. Následovala utkání ve čtvrtfinále play-off, ve kterém byli Piráti jasným favoritem a většina bookmakerů tipovala nejkratší možnou sérii (Chomutov měl postoupit v poměru 4:0 na zápasy). Podceňovaný Slovan ale ukázal svou sílu a Pirátům nedal nic zadarmo. To ocenili především ústečtí fanoušci, díky kterým došla série až do šestého měření sil. Chomutov sice postoupil do semifinále play-off a později i do české hokejové extraligy, hráči Ústí nad Labem se ale rozhodně neměli za co stydět, předvedli parádní výkon.

Všechny výsledky UNL - CHM od roku 2003 včetně statistik, četnosti výsledků ....

Očima Tomáše Mareše


Tomáš Mareš - trenér HC Slovan Ústí nad Labem:
„Ve čtvrtek nás čeká velmi ambiciózní nováček extraligy, pro nás je to další přípravné utkání. V zápase budou vinou zranění absentovat někteří hráči, přesto chceme sehrát vyrovnanou partii. Do branky nastoupí Martin Volke.“


Poslední přípravný zápas z pohledu obou celků

  • Rytíři Kladno - HC Slovan Ústí nad Labem 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
    Branky a nahrávky: 3. V. Bílek (Stach), 46. Posmyk, 54. Posmyk (Stach, V. Bílek) – 4. Gengel (Baránek), 48. Vl. Brož (Baránek, Gengel).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Pohl, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, Kůrka, Smetana, Macek, Skočovský – Křivohlávek, Roubík, D. Merta - Baránek, Gengel, Rys - Kuchynka, Kopta, D. Novák - Podsedníček, Řídel, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.
  • Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:3 po samostatných nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0 - 0:1)
    Branky a nahrávky: 43. Pospíšil (Vondrka, Hovorka), 59. Jánošík (Hovorka, Růžička) – 37. Johnson (Preisinger, J. Sýkora), 52. Pulpán (Indrák, Kracík), rozhodující nájezd J. Sýkora.
    Sestava Piráti Chomutov: Hanuljak – J. Drtina, Szathmáry, Jánošík, Rýgl, Šidlík, Kranjc, Redlihs, R. Havel – D. Květoň, Hovorka, Vondrka - V. Růžička ml., Račuk, Kämpf - Hřebejk, Pospíšil, Tomica - Sklenář, Dušek, L. Květoň. Trenéři: Vladimír Růžička, Břetislav Kopřiva.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže