Ú s t í n/L. - V tomto článku shrneme měsíc březen v mládežnickém hokeji. Dorosty skončili ve skupině o postup pod postupovými příčkami, juniorka si sezónu prodloužila. Ve čtvrtfinále se střetla se Sokolovem, který dokázal přes Ústí postoupit dál.

Mladší dorost

Do dalšího měsíce vstoupili mladší dorostenci venkovním zápasem s Mělníkem. Po brankách Lence a Douška prohrávalo Ústí o dvě branky. Snížit dokázal ve 49. minutě Štochl, na kterého už ovšem nikdo ze spoluhráčů nenavázal, a tak žlutomodří prohráli 1:2. V domácím zápase proti Třemošné se mohl Slovan spolehnout do kvalitní výkon brankáře Volkeho i Marka Veselého. Druhý jmenovaný vstřelil dva ze tří ústeckých gólů. Ústecký brankář inkasoval jen jednou, gól vstřelil i Batryn. Žlutomodří tak vyhráli 3:1. Zápas osmého kola skupiny „o postup“ odehrálo Ústí na ledě Kadaně, kde se střetlo s Chomutovem „B“. Slovanu k výhře stačili dvě branky, na 1:1 vyrovnával v osmnácté minutě Tomáš Čermák, v závěru třetí třetiny přidělil tři body svému týmu Adam Janoušek, který vstřelil vítěznou braku Ústí. V domácím zápase s Mělníkem se prosadili ústečtí střelci až ve třetí třetině, tou dobou už ovšem Mělník vedl o tři branky. Góly Dörnera a Veselého stačily pouze na snížení. Se sezónou se mladší dorost rozloučil v zápase s Litoměřicemi. Severočeské derby přineslo napínavý hokej a mnoho branek. Po čtyřiceti minutách byl stav 3:3. Ve třetí periodě rozhodl Stadion o své výhře, když ji vyhrál poměrem 4:2. Na konec sezóny Ústí prohrálo 5:7.

Starší dorost

V březnu odehrál starší dorost tři zápasy. Na ledě Havlíčkova Brodu se Ústí dostali díky brankám Matěje Drhy a Famila Amirova do vedení 2:1, ve zbytku zápasu přidali domácí tři branky, a tak Ústí padlo 2:4. V dalším venkovním zápase cestovali Severočeši do Prahy, kde se utkali s Hvězdou. Zápas to byl vyrovnaný, po šedesáti minutách platil stav 4:4, a tak rozhodovaly nájezdy. V nich byl úspěšný pouze jediný střelec, Amirov zkompletoval hattrick, díky jeho proměněnému pokusu si žlutomodří odvezli výhru 5:4 po samostatných nájezdech. Posledním zápasem sezóny byl souboj s Kobrou. S deseti hráči do pole a jedním brankářem se pustili starší dorostenci srdnatě do pole. Nedostatek hráčů trápil tuto kategorii celou sezónu, nicméně častokrát se podařilo uhrát velmi dobré výsledky. Podobně tomu bylo i v Praze, díky dvěma brankám Loukoty a kvalitnímu týmovému výkonu se Ústí rozloučilo se sezónou výhrou 5:3.

Junioři

Na úvod měsíce přišel poslední zápas skupiny o postup, ve kterém se Ústí střetlo na domácím ledě s PZ Kladnem. Utkání nabídlo pěkný hokej, padlo celkem devět branek, a tak se z výhru 5:4 radoval Slovan. Ústečtí hokejisté se dostali do čtvrtfinále play-off ligy juniorů. Jejich soupeřem v sérii hrané na dva vítězné zápasy byly Karlovy Vary „B“, tedy Sokolov. Do prvního zápasu vstoupili lépe žlutomodří, po dvou třetinách vedli o tři branky. Ve třetí dvacetiminutovce soupeř svou hru výrazně zlepšil. V posledních deseti minutých vstřelil čtyři branky, a tak Sokolov první zápas vyhrál 4:3. Slovan přišel o vedení 3:0. Druhé utkání série přineslo pohledný hokej, již ve čtvrté minutě se prosadil Ozom, a tak Ústí vedlo. Do 46. minuty platil tento stav. Pak přidal druhou branku hostů Suchan. V posledních minutách základní hrací doby se prosadili Vaněk s Koptou, a tak Slovan vyrovnal stav série na 1:1. Třetí zápas v Ústí měl rozhodnout. Žlutomodří v něm čtyřikrát vedli, jejich soupeř vždy dokázal vyrovnat, navíc v 50. minutě vystřelil pokračování sezóny Sokolovu Klíma. Sen o postupu se rozplynul, i tak trenéři sezónu juniorky hodnotili velmi kladně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže