Mladší dorost po roce v extralize sestoupil, a tak ho čekala sezóna v nižší soutěži. Tým vedený Janem Čalounem a Jiřím Sochorem prožil povedenou sezónu, mužstvo se postupně tvořilo. Ke konci ročníku 2014-2015 táhl tým za jeden provaz, hráči se chválili za maličkosti. Pro klubové stránky Slovanu zhodnotil sezónu mladšího dorostu Jiří Sochor.

Jak hodnotíte sezónu mladšího dorostu?

My jsme se sezónou spokojení. Výkonnost hráčů se zlepšovala celou sezónu, mužstvo se tvořilo. Měli jsme málo hokejistů, polovinu sezóny jsme odehráli s velkým počtem starších žáků. Ti udělali velký kus práce. Nakonec se nám podařilo sestavit tým, který bojoval do posledních kol o postup, v což jsme před sezónou ani nedoufali. Postoupit se sice nepodařilo, ale i tak sezónu hodnotíme velmi kladně.

Jak se podařilo zabudovat do týmu starší žáky?

Díky tomu, že jsme měli úzký kádr, tak jsme je využít museli. Skvěle zapadli, vhodně doplnili tým. V těžkých zápasech se také dokázali prosadit, to nám hodně těšilo. Chodili s námi na tréninky, jejich výkonnost se zvedala.

Tahouny byli ti zkušenější hráči, například Dörner?

Přesně tak, ti starší splnili očekávání. Ti nejstarší (Dörner, Veselý) dávali zkušenosti mladším. Všichni vytvořili spolu kompaktní celek.

Kde hledat klíčový moment sezóny?

Závěr základní části, období, kdy se dotvářel ten tým. Poslední tři zápasy jsme dokázali vyhrát (Příbram 12:2, Most 11:2, Mělník 4:3 po samostatných nájezdech). Na poslední chvíli jsme díky tomu o bod proklouzli do finálové skupiny o postup. Pak naše hra získala úplný jiný trend, do předposledního kola jsme měli jen jedinou porážku.

Ve skupině o postup jste skončili třetí. Pomýšleli jste na vyšší příčky?

My jsme z té dlouhodobé části šli ze šestého místa. To, že jsme se dostali tak vysoko, dvě kola před koncem jsme hráli dokonce o první místo, jsme nečekali, nepočítali s tím. Vzhledem k vývoji sezóny jsme kluky pořád motivovali, dokázali deset zápasů podat nadstandartní výkony. Nakonec je z toho v uvozovkách jen třetí místo, ale i tak je to obrovský úspěch. Nálada v týmu byla parádní, kluci hokejem žili. Poctivě pracovali na trénincích, trávili poměrně velké tréninkové dávky. Myslím si, že právě díky tomu vydrželi hrát až do posledního zápasu naplno.

Před rokem říkal pan Čaloun, že cílem není postup, ale vybudování silného týmu, který se o postup pokusí v budoucnu. Platí to stále?

Přesně tak, to platí stále. Máme solidní základ, většina toho týmu tady zůstává. Až na ty dva starší kluky, kteří postupují do staršího dorostu. Kromě nic počítáme se všemi hráči, několik kluků se nám vrátí z okolních klubů. Chceme tady udělat co největší přirozenou konkurenci, to je nejlepší pro hráče, podávají pak lepší výkony. Předpokládáme a počítáme s tím, že tým, který sestavíme, bude hrát o postup.

Jak jste měli s panem Čalounem rozdělení kompetence na střídačce?

V přípravě na utkání jsme se střídali, to bylo půl na půl. Během zápasů jsem měl obránce pan Čaloun útočníky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže