Ú s t í n/L. - I v únoru pokračovala sezóna mládežnickým týmům. V tomto článku si připomeneme počínání mladšího a staršího dorostu i juniorky.

Mladší dorostenci

První zápas v novém roce znamenal pro mladší dorostence derby. Žlutomodří jeli do Mostu. O osudu utkání rozhodla již první třetina, kterou Slovan vyhrál jednoznačně 7:1. Ve druhé třetině Ústí skórovalo třikrát, domácí Lejčíka překonat nedokázali. To se jim podařilo až ve třetí dvacetiminutovce, ale gól nic neřešil. Žlutomodří také skórovali, výsledek byl 11:2 pro Slovan. V úvodním domácím zápase hostilo Ústí Mělník. Slovan v zápase vedl 3:1, soupeř však dokázal vyrovnat, a tak se jely samostatné nájezdy. V nich o výhře domácího celku rozhodl Dörner. To byl poslední zápas dlouhodobé části, po které se Slovan umístil v horní polovině tabulky, a tak postoupil do skupiny „o postup“. Do ní vstoupil utkáním v Třemošné. Po dvou třetinách vedli domácí 2:1, v poslední dvacetiminutovce Ústí zabralo, vyhrálo ji poměrem 3:1, a tak celkově slavilo výhru 4:3. I v následujícím zápase, který odehrál Slovan v Sokolově, musel dotahovat náskok soupeře. Karlovy Vary „B“ vedly 3:1. Za tohoto stavu rozehráli žlutomodří hokejový koncert, během dvou minut vstřelili tři branky a měli jednogólový náskok. Tři body Slovan nepustil, utkání dovedl do vítězného konce, vyhrál 7:4.

Starší dorost

Do nového roku vstoupil starší dorost domácím zápasem, hostil Kadaň. A byli to právě hosté, kteří se během první třetiny dostali do vedení o dvě branky. Slovan bojoval dál, obrat nastartovala třicátá minuta, kdy Ústí skórovalo hned dvakrát. Nejprve se prosadil Drha, poté pálil ostrými i Amirov. Krátce po začátku poslední části hry poslal poprvé v zápase domácí do vedení Vico, který těžil z přihrávky Michajličenka. Na konečných 4:2 upravil ještě v závěru Loukota. Další domácí zápas sehrálo Ústí proti Kolínu. O osudu utkání rozhodla první třetina, kterou žlutomodří vyhráli díky dvěma gólům Drhy. Brankář Dobiáš vychytal čisté konto, Slovan slavil výhru 2:0. První venkovní zápas roku absolvovalo Ústí v Praze, přijelo na Hvězdu. S výborným Dobiášem v brance a deseti hráči do pole se pustilo Ústí do srdnatého výkonu. Vyhrálo první třetinu rozdílem dvou gólů, což se ukázalo jako rozhodující, protože domácí skórovali jen jednou. Severočeši si připsali třetí výhru v řadě, tentokrát poměrem 3:1. V dalším měření sil vyrazili žlutomodří znovu do hlavního města, tentokrát na Kobru. Po první třetině to nevypadalo s Ústím dobře, prohrávalo o dvě branky. V prostřední periodě Slovan hru zlepšil, dokázal se gólově prosadit a rozdíl mezi oběma týmy byl minimální. Rozhodla poslední dvacetiminutovka, ve které Slovanu vyšlo naprosto všechno, vyhrál ji zcela jednoznačně 7:0, celkové skóre bylo 3:9. Poslední zápas v měsíci znamenal pro žlutomodré souboj s Kadaní. Do něj vstoupilo Ústí lépe, již ve čtvrté minutě se prosadil Ozom. Dva góly během dvou minut na začátku druhé třetiny znamenaly, že se Kadaň dostala do vedení. To trvalo osm minut, než se prosadil Spálenka, který vyrovnal na 2:2. Rozuzlení zápasu přinesla poslední třetina, ve které padly dva góly. Oba vstřelilo Ústí, nejprve Drha poslal své barvy do vedení, které následně pojistil Amirov.

Junioři

Severočeské derby hned na úvod nového roku mohli vidět diváci v Kalich Aréně, kde se domácí Stadion střetl se Slovanem. Zápas rozhodla první třetina, kterou Litoměřice vyhrály 3:1. Ústí dokázalo zásluhou Suchana snížit na rozdíl jediné branky. Ve zbytku utkání domácí hráči kontrolovali průběh hry, dostali se do vedení 7:3, dvě minuty před koncem zápasu vstřelil čtvrtou branku Slovanu Kopta. Ústí prohrálo 4:7. Po první třetině utkání s PZ Kladnem vedli Severočeši 2:1, ale herně byl zápas vyrovnaný. Po čtyřiceti minutách bylo skóre nerozhodné 4:4, a tak musely rozhodnout zbývající fáze zápasu. Kdo získá tři body, to bylo jasné už po základní hrací době, protože Slovan ve třetí třetině přidal pět branek. Ústí hrálo dobře, a tak se zcela zaslouženě radovalo z výhry 9:4. V dalším utkání se, po týdnu, utkalo Ústí s Litoměřicemi. Tentokrát žlutomodří hokejisté oplatili svému soupeři porážku, Slovan vyhrál 3:0, všechny branky padly v první třetině. Gólman Webert vychytal čisté konto. Třetí domácí zápas v řadě junioři sehráli s Havlíčkovým Brodem. Po celé utkání byl Slovan lepším týmem, svého soupeře celkem jednoznačně přehrál, což se odrazilo i na skóre, Ústí vyhrálo 8:4. V rámci dvanáctého kola skupiny „o postup“ cestovali hokejisté Slovanu do Sokolova, kde se utkali s týmem Karlovy Vary „B“. Sokolov se sice dostal do vedení, ale pak už dominovalo Ústí, které nakonec vyhrálo lehce 4:2, Kopta si připsal tři kanadské body za gól a dvě asistence. V posledním zápase měsíce se Slovan střetl s Pískem. V důležitém zápase získal body soupeř. Ústí sice dokázalo snížit na 2:3, ale více toho nestihlo. A tak Písek získal tři body a na první Slovan ztrácí dva.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže