Ú s t í n/L. - Ústecký hokej není jen "A" tým. Mládežnické kategorie také hrají své soutěže, v tomto článku se ohlédneme na to, jak si vedly oba dorosty a juniorka v prosinci.

Mladší dorost

Mladší dorostenci odehrál hned první zápas v měsíci ve venkovním prostředí. V Litoměřicích se postavil domácímu Stadionu. Hvězdou zápasu se stal brankář Skokan, který vychytal všechny žlutomodré střelce. V zápase se dvakrát prosadila bývalá hráčku Slovanu Martina Mašková. Ústí svého soupeře přestřílelo (46:30), ale prohrálo 0:7. Bezmála o týden později se v Kadani utkalo s Chomutovem „B“. Slovan předváděl útočnou hru, byl střelecky aktivnější a po zásluze vyhrál 6:0. Brankář Volke vychytal čisté konto. V domácím zápase Slovanu proti Karlovým Varům „B“ chybělo Ústí štěstí, žlutomodří zásluhou Marka veselého vyrovnali na 2:2, vítěznou branku hostů vstřelil Cankov dvě minuty před koncem. Poslední zápas mladšího dorostu v prosinci byl domácím představením proti Příbrami. Slovan napravil zaváhání z předchozího zápasu, svého soupeře přehrál vysoko 12:1. Ústí si v tomto utkání připsalo 64 střel na branku.

Starší dorost

Začátkem prosince odstartovala staršímu dorostu nadstavba. Skupinu „O postup“ začali žlutomodří na ledě Kadaně, která vždy hraje nepříjemný styl hokeje. Během utkání se Ústí dostalo do vedení o dvě branky, Amirov upravil na 4:2. Domácí Kadaň bojovala, dokázala snížit. Na vyrovnání jí síly už nezbyly, a tak Severočeši získali první tři body do tabulky. Další zápas byl znovu venkovní, tentokrát cestoval Slovan do Kolína. SC Kolín se v první třetině dostal do vedení 2:0. Ústí zásluhou Vica a Amirova dokázalo ještě v první dvacetiminutovce vyrovnat. Zápas další branku nepřinesl, a tak se jely nájezdy. V nich bylo úspěšnější domácí mužstvo, a tak si Slovan připsal další bod. První domácí zápas sehrálo Ústí s Hvězdou Praha. Utkání to bylo vyrovnané, po dvou třetinách platil stav 2:2. V poslední periodě poslal Hvězdu do vedení Kozohorský. O necelou minutu později vyrovnal Magasanik. V 52. minutě Vico vstřelil rozhodující branku nezvykle vyrovnaného utkání. Následující zápas se hrál znovu v Ústí, kam přijel Havlíčkův Brod. Utkání mnoho branek nenabídlo, Amirov poslal Slovan do vedení, Brod rychle vyrovnal zásluhou Michálka. O vítězi zápasu rozhodovaly až samostatné nájezdy. V nich byli lepší hosté, a tak si Slovan připsal bod. V posledním utkání roku 2014 si starší dorostenci poradili s Kobrou Praha. Po brankách Michajličenka, Amirova a Ozoma se radovali z výhry 3:0, celkově bodovali v jedenáctém zápase v řadě.

Junioři

Třetím zápasem skupiny „O postup“ pokračovala liga juniorů. Slovan v domácím prostředí hostil Písek. Prvních čtyřicet minut bylo utkání zcela vyrovnané, pak dominoval domácí tým. Během pěti minut skóroval Slovan celkem čtyřikrát, a tak Ústí vyhrálo 6:3. Následovalo severočeské derby mezi domácím Slovanem a hostujícím Stadionem Litoměřice. Ústí se dostalo v zápase třikrát do vedení, ani to však na výhru nestačilo. V 60. minutě vyrovnal exústecký Málek, v nájezdové loterii rozhodl hostující Zajan. Žlutomodří si přispali jen bod. Páté kolo znamenalo zápas PZ Kladna s Ústím. Utkání se změnilo v gólové hody, které přinesly drama. Slovan se radoval z výhry 10:7, Daniel Řídel se na tom podílel třemi vstřelenými góly. Další zápas odehrálo Ústí na ledě Havlíčkova Brodu. Domácí se rychle dostali do vedení, ale Severočeši neskládali zbraně. V sedmnácté minutě vyrovnal Navarra. Krátce po začátku druhé třetiny dostal Slovan do vedení Kopta. Minutu před koncem upravil na konečných 3:1 pro Ústí Bačák. Předposlední utkání roku juniorů se odehrálo v Ústí, kam přijely Karlovy Vary „B“. Souboj měl jasného favorita, domácí se dostali do vedení 4:0, Vary jen v závěru kosmeticky upravily. V závěrečném zápase roku hrálo Ústí v Písku. Jihočeši dvakrát vedli, hokejisté ze severu Čech dokázali vyrovnat. Utkání dospělo do nájezdů, ve kterých získal pro Slovan další bod Strnad.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže