Lukáš Sáblík třikrát přebíral na galavečeru ústeckého hokeje ocenění. Lví párty v ústeckém Domu kultury představila nejúspěšnější reprezentanty hokejového Slovanu. Redakce webu se snažila udělit školní známky všem hráčům, kteří se v právě skončené sezoně objevili v dresu A týmu. Nejlépe byl hodnocen právě vítěz divácké ankety o Krále Lví arény Sáblík, dále jsme nejlepší známky udělili útočníkům Čalounovi, Sýkorovi, Finkovi a Pazourkovi a obráncům Kudrnovi s Kočím.">
Ú s t í n/L. - Ústecký "fakír" Lukáš Sáblík třikrát přebíral na galavečeru ústeckého hokeje ocenění. Lví párty v ústeckém Domu kultury představila nejúspěšnější reprezentanty hokejového Slovanu. Redakce webu se snažila udělit školní známky všem hráčům, kteří se v právě skončené sezoně objevili v dresu A týmu. Nejlépe byl hodnocen právě vítěz divácké ankety o Krále Lví arény Sáblík, dále jsme nejlepší známky udělili útočníkům Čalounovi, Sýkorovi, Finkovi a Pazourkovi a obráncům Kudrnovi s Kočím.

Lukáš Sáblík


1
Ústecký hrdina. Posbíral nejvíce trofejí na galavečeru Slovanu. V základní části udržel jedenáctkrát nulu. Průměr inkasovaných branek stlačil na 1,5 na zápas. Úspěšnost zákroků téměř 94%, ve statistikách bojoval o první místo s budějovickou dvojicí. V play off na rozdíl od loňska Jiřího Zikmunda do branky nepustil. Nevyšel mu jediný zápas. Doma s Chomutovem po Novém roce. Vytvořil fantastickou sérii 248 minut bez obdržené branky.

Jiří Zkmund


2
Příliš šancí nedostal. Sáblík byl famózní. Přesto když se dostal na led, nezklamal a tým podržel. Zachytal si i v druholigovém Děčíně.







Jan Kudrna


1-
Na Lví párty vyhlášen nejlepším bekem. Vytvořil sehranou dvojici s Václavem Kočím. Jeho tvrdá střela od modré je pověstná. Stabilně podporovali Pazourkovu řadu. Přišel těsně před sezonou z Třince. Opět se sešel v jednom týmu s bratrem Jiřím. V průběhu roku se stal otcem. Byl nejproduktivnějším bekem v play off.




Václav Kočí


1-
Před Vánoci rozhodl duel s Budějovicemi chladnokrevným zakončením brejku po naskočení z trestné lavice. Od té doby byl na ledě k nepřehlednutí. V play off se trefil třikrát. Označen za nejobětavějšího hráče Slovanu. Liberec jej bude zřejmě chtít zpět.





Václav Drábek


2
Také měl lepší začátek sezony. Stihl se včas připravit po autonehodě z loňska.Spolu s Kočím nejofenzivnější bek v týmu. V základní části byl nejproduktivnějším bekem. Získal dvacet bodů.V play off jen jedinkrát asistoval. Několikrát mu nesedlo zakončení po nacvičeném signálu v přesilovce.




Martin Štěpánek


2
Přišel v průběhu sezony s velkou slávou jako mistr světa z Petrohradu 2000. Trenér Hynek jej označil za nejlepšího defenzivního beka Slovanu. V první obraně jistil záda útočnému Drábkovi. Nebyl příliš vidět, ale dozadu si odehrál svoje. V závěru sezony se srovnával s hrou s celoobličejovým krytem po nepříjemném zranění pukem. Po sezoně se domluvil s Plzní.






David Mazanec


2
Nenápadná posila z Plzně. Nakonec zakotvil ve třetí obraně. Přesto byl v základní části druhým nejproduktivnějším obráncem. Vedení jej bude chtít získat natrvalo právě za Štěpánka.





Jan Klobouček


2
Přišel jako poslední posila před play off z Litvínova, hlavně jako univerzál. Hrál levé křídlo v první řadě i beka ve čtvrté. Oboje zvládl celkem s přehledem. Za sedm zápasů v základní části stihl sedm bodů.






Aleš Pavlas


2-
V základní části chyběl třináctkrát. Po Vánocích ho přibrzdilo zranění a sestavou se propadl. Často váhající při střelbě. Jinak byl nepříliš výrazný, ale spolehlivý.








Aleš Vála


2-
Platí o něm opak toho, co o Kočím. Postupně šla výkonnost spíše dolů. Nakonec nastupoval až ve čtvrté obraně. I tak působil spolehlivě. Svou chybou zapříčinil prodloužení semifinálové série s Boleslaví. V play off bek s nejhorší bilancí bodování +/-.






Ondřej Kříž


3
Stejně jako Drábek byl do sezony včas připraven po autonehodě z loňského února. Po příchodu Štěpánka a Kloboučka dostával stále méně prostoru. V základní části ještě stihl sedm gólů. Zvláště povedená byla branka přes půl hřiště Lakosilovi , kterou zavelel k obratu v zápase proti Sareze z 1:3 na 7:3.





Ondřej Kubeš


4
Po příchodu posil do obrany se nevešel do sestavy a vedení je pustilo do Písku. Diváci si jej tak budou pamatovat ze zmiňovaného utkání se Sarezou.V něm naskočil po zranění Štěpánka do zápasu a hned při prvním pobytu na ledě byl vyloučen na 5 min. a do konce utkání.





Jaroslav Kasík


4
Neprosadil se. Nastoupil jen dvanáctkrát. V další části sezony se uplatnil v Berouně.








Jakub Evan


4
Nebyl spokojen s vytížením, takže po třech zápasech se v Ústí už neukázal. Nakonec zakotvil v bronzovém týmu z Hradce Králové.






Jan Čaloun


1
Naskočil jen do dvou domácích zápasů před Vánoci v reprezentační pauze. Znamenal obrovské pozdvižení mezi diváky a předváděl úžasné věci. Rozhodl vítězný zápas s Buďejovicemi. Jeden gól dal na další skvostně nahrál. Jinak sezonu strávil po odchodu z Ruska v Litvínově, kde byl nejlepším střelcem. Proti Jihlavě se trefil pětkrát v jednom zápase.



Tomáš Sýkora


1-
Prosadil se až na centra první řady. Byl vyhlášen nejlepším ústeckým forvardem. Bojovník k pohledání. Nejúspěšnější v hodnocení účasti na ledě při vstřelené a obdržené brance. Ještě by mohl vylepšit koncovku.






Patrik Fink


1-
Skvělý střelec. Neomylně trefil penaltu při úvodním duelu v Budějovicích. Výborně si rozumí s Pazourkem. Mohou hrát poslepu. Když s nimi hrál Jan Čaloun byla radost se dívat. Měl by přijít na přestup.






David Pazourek


1-
Stmelil nejkompaktnější pětku Slovannu. S Finkem a vzadu Kudrnou a Kočím. Jen levé křídlo se k nim stálé nenašlo, ale vyhověli si s každým. Menší postavy, přesto produktivní. V play off dokonce nejvíce ze všech se sedmi body. Jeho zkušenosti byly znát.






Daniel Hodek


2
Nejproduktivnější muž ústecké sestavy, třetí v anketě o Krále Lví arény. Přesto se od kapitána čekalo malinko více. Postupně se propadal z první řady až do třetí. Při stažení hry na tři útoky v posledním finále už nehrál. Po sezone s ním vedení ukončilo smlouvu.





Vítězslav Jankových


2
Nevyzpytatelný provokatér. Rozhodl čtvrfinále třemi vítěznými trefami. Občas nedisciplinovaný, ale oblíbenec publika. Skončil druhý v anketě o Krále Lví arény. Do třetí baráže se již nedostal, předchozí dvě s Kladnem a Libercem zvládl vítězně.






Jiří Kudrna


2
Nenápadný dříč. Nejlépe bránící útočník. V první řadě kryl záda Sýkorovi s Jankových. O play off jej připravilo zranění. Hrál až v posledních zápasech. Vyhlášen nejslušnějším hráčem Ústí.







Adam Šaffer


2-
Od příchodu protřelého útočníka, jediného ústeckého odchovance, bratra generální manažera se čekalo trochu víc. Střídal dobré okamžiky se slabšími. Nejčastěji alternoval na křídle Pazourkova útoku.






Jan Švík


3
Měl skvělý rozjezd. Zapadl do řady s Pazourkem a Finkem. Dával branky. Pak jej přibrzdilo zranění a do bývalé formy se nedostal. V úvodních zápasech play off se nevešel ani do sestavy.







Miroslav Barus


3
Přišel po Novém roce a měl týmu pomoci svými zkušenostmi. Vždyť se Vsetínem vyhrál dva tituly. Hrál bránící levé křídlo. V závěru sezony měl malý útočník zdravotní problémy. Vedení s ním do další sezony již nepočítá. Již značně překročil třicítku.





Milan Buďa


3
Vůbec mu nevyšel začátek sezony, kdy byl dlouho zraněný. Trvalo mu než se dostal do tempa. Do loňské formy se nedostal, přesto měl světlé okamžiky. Je nesmírně silný u mantinelu, kde ho jen tak někdo od puku neodstaví.






Petr Přeučil


3
„Zlý“ muž ústecké sestavy. Se 108 trestnými minutami nejtrestanější. Mladý litvínovský forvard střídal místa v sestavě, což jeho výkonům také neprospělo. Prosazoval se však dravostí a bruslením. Pro play off ale zůstal mimo vyvolenou dvanáctku forvardů, hlavně proto, že mu chybí zkušenosti. Pokud zůstane, bude to naděje do budoucna.





Martin Koudelka


3
Věčně rozesmátý centr první lajny se propadl během sezony až do čtvrté. Hlavně díky zranění na konci roku. Dlouho byl nejlepším nahrávačem týmu. Pak na sebe upozornil i několika brankami. V play off třetí nejproduktivnější, ale s –2 v hodnocení účasti na ledě při vstřelené brance. Vedení s ním do další sezony nepočítá.





Libor Pavliš


3-
Přišel jako extraligová posila a příliš nepřesvědčil. Měl jen pár světlých chvil. Jako třeba později zkotumovaný debut v Kadani, při kterém se hned dvakrát trefil. Byl centrem nevýrazné třetí řady s Hodkem a Barusem. V posledním finále zůstal při zeštíhlování sestavy sedět společně s Hodkem. Zřejmě odejde.





Petr Lipina


3-
Loňská stálice se sestavou propadala. Po příchodu nových hráčů na ní vůbec nezbylo místo a potkal ji podobný osud jako vloni Martina Tvrzníka. Odešel na hostování do Havířova. Na play off se vrátil, ale pohyboval se na pozici čtrnáctého útočníka a dostal se do sestavy jen při zranění kolegů. V Ústí už asi působit nebude.





Michal Dragoun


3-
Mladý sparťan trpěl přesuny mezi Prahou a Ústím. Naskočil do několika zápasů Sparty. Odehrál i pět zápasů v pěti dnech. Postupně uvadal a v závěru sezony se ani nevešel do zápasové sestavy. Má ale potenciál, který by se měl využít.





Petr Jelínek


4
Syn bývalého reprezentačního kapitána vtrhl do sezony jako uragán. V prvním útoku dával góly. Pak se zranil a dál se už trápil. Vypadl ze sestavy a pak i z kádru. Jeho agent mu chtěl zajistit místo na ledě. Nakonec jej našel až v Americe.





Ladislav Vlček


4
Trenéři si od něj dost slibovali. Po osmi utkáních v žlutomodrém dresu ale balil kufry a tý opustil. Skončil v Olomouci.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže