Ú s t í n/L. - Sezónu 2013-2014 odehrál v dresu hlavního týmu organizace Lvů. Značnou část té letošní odehrál Vlčí smečku Karlových Varů, která hraje MHL. Nyní je Radomír Vaněk připravený pomoci Slovanu v boji o předkolo. Už v sobotu přijíždí Litoměřice.

S hokejem jste v Ústí začínal, je pro Vás ctí hrát za hlavní tým?
Jaké to je hrát za áčko jsem si vyzkoušel už v loňské sezoně. Jako malý jsem áčko poctivě sledoval a bral jsem to se tam dostat jako takový svůj cíl.

V mládežnických kategoriích jste přešel do Varů, kde se Vám poměrně dařilo. Jak vzpomínáš na kariéru ve Varech?
V dorostu to bylo super období, měli jsme výborného trenéra, dostával jsem hodně prostoru. Partu, ve které se hráči mezi sebou respektovali. A letos v MHL to bohužel dopadlo, jak to dopadlo. Mohli jsme pomýšlet v soutěži na nejvyšší příčky.

MHL

je kontinentální juniorská hokejová liga, kde hrají týmy z šesti evropských zemí, ale převážně z Ruska. Byla založena v roce 2009. Vítěz play-off získává Charlamovův pohár. Liga je rozdělena na dvě konference. V Západní konferenci hraje v sezoně 2014/15 dvacet týmů, ve Východní konferenci o jeden tým méně. Do play-off postupuje osm týmů z každé divize, play-off se hraje na tři vítězné zápasy.

Jak velký je rozdíl mezi MHL a juniorskou ligou v Česku? V čem jsou ty hlavní rozdíly?
Myslím si že MHL je tak o dva stupně jinde. Rozdíly jsou prakticky ve všem. Rychlost, tvrdost, síla, taktická vyspělost. V extralize juniorů u nás mají týmy většinou jednu hodně dobrou formaci. V MHL je jedno, jestli je na ledě první nebo čtvrtá formace, silné jsou všechny stejně.

Jak to bylo obtížné ohledně cestování? Ty vzdálenosti jsou dost velké…
Myslím si, že kdo tu soutěž nehrál, nedokáže si to představit. Zápasy jdou za sebou v rychlém sledu, do toho časový posun. Není to úplně jednoduché, ale každý hráč si za chvíli najde to co mu vyhovuje.

Jaké město se Vám v MHL líbilo nejvíce?
Z měst jsme toho nikdy moc neviděli. Ale v červnu jsme byli na turnaji v Soči, a tam bylo opravdu krásně.

A teď zpátky k Ústí. Jaká je momentálně nálada v kabině?
Myslím si, že pozitivní a dost bojovná. Víme, o co se hraje a celý tým se chce probojovat do předkola.

S kým si nejvíce rozumíte ze spoluhráčů?
Se všemi kluky se znám. Nejvíc si rozumím asi s Martinem Zdvořáčkem, se kterým jsem začínal hrát hokej, a byli jsme dlouhou dobu spolužáci.

Co byste vzkázal fanouškům?
Ať nás určitě přijdou podpořit, protože se v posledních utkáních mužstvo hodně zvedá. S Litoměřicemi je to derby a jde o hodně. Takže kdy jindy přijít?

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže