Ú s t í n. L. - V pátek 25. března, úderem polední, začala ve V.I.P. salónku Ústeckých Lvů tisková konference, která zahájila sezónu 2005/2006. Za účasti zástupců elektronických, multimediálních i tištěných médií byl na pořadu dne hlavně podpis nové smlouvy mezi hlavním trenérem „A“ týmu Pavlem Hynkem a klubem, který zastupovali David Šaffer a Jan Kubata.

Úvodního slova se ujal generální manažer klubu Ing. David Šaffer a předseda představenstva klubu Mgr. Jan Kubata. Po stručném zhodnocení právě skončené úspěšné sezóny, ke které se později velmi kladně vyjádřil i trenér, a poděkování všem zainteresovaným stranám, přišel ke slovu dlouho očekávaný akt. Podpis nové trenérské smlouvy.


Na zvídavé dotazy přítomných novinářů, z kolika vybíral nabídek, Pavel Hynek odpověděl: „Vybíral jsem asi z pěti možností. Dvě byly z extraligy na místo asistenta. Má volba tím byla jasná. Smlouva s Ústím je jednoletá, bez opce.“
Poté přišly další nedočkavé dotazy ohledně hráčského kádru a slova se ujal David Šaffer. „Zatím jediným potvrzeným hráčem, který náš kádr opouští, je definitivně Martin Štěpánek. Ještě jednou bych chtěl zopakovat, že jeho odchod jsme se dozvěděli až z médií. Hodně nás to mrzí, protože Martinovi bychom v odchodu rozhodně nebránili. Takhle mi to připadá trochu podivné. S Plzní budeme každopádně jednat ohledně náhrady. Příští týden mám schůzku s panem Setikovským a zájem budeme mít o Milana Mazance.“ „Rozhodně je to pro nás velká ztráta“, navázal na slova generálního manažera Pavel Hynek. „Byl to náš nejlepší defenzivní obránce. Z mnoha stran jsem slyšel, že s jeho zkušenostmi musí všechny o hlavu převyšovat. To je ale, samozřejmě, nesmysl. Rozhodně je to pro nás velká ztráta.“ Co se týče příchodů, momentálně je klub v jednání s Kladnem a Berounem.


Jako nejdůležitější krok do nové sezóny se Davidu Šafferovi jeví otázka angažování nového sportovního manažera. „Jednání dále probíhají s Jaromírem Látalem. Vše je ale zatím v počátečním stadiu. Z naší strany je tu o jeho příchod eminentní zájem.“
V souvislosti s budoucností se představitelé klubu dotkli i mládeže. „Jak všichni jistě víte,“ otevřel téma David Šaffer, „dorost postoupil do extraligy. S tím souvisí i to, že bychom chtěli při klubu zřídit Tréninkové středisko mládeže, ve kterém by podmínky pro tréninky byly ještě na vyšší úrovni.“ Podporu mládeže má ve svém plánu i město. Jan Kubata k tomu dodal: „Samozřejmě máme chuť podporovat i mládež. Vždyť i pro mužstvo dospělých je to investice do budoucnosti. Byli bychom rádi, kdyby se nejvyšší soutěž mládežnických týmů hrála s co největším počtem vlastních odchovanců. Ideálem by bylo, kdyby v extralize bylo vždy aspoň jedno z obou mužstev.“
Dalším důležitým bodem byla pokračující rekonstrukce zimního stadionu. Slova se opět ujal předseda představenstva. „V letošním roce půjdou do oprav stadionu pouze 2 mil. Kč. Budou se dělat jen nutné opravy a nedodělky. Další výrazná investice přijde až v březnu 2006. To bychom chtěli začít další etapu, a to rekonstrukci střechy. Vlastní investice bude ale vázaná na výkonnost mužstva dospělých. Rekonstrukci střechy uděláme za jakékoli situace. Tím bonbónkem bude takzvaná kostka, v našem případě osmistěn. V budoucnosti ještě plánujeme další restauraci v návaznosti na novou V.I.P. zónu, což znamená proinvestování 100 - 150 mil. Kč v průběhu dvou let. Výhledově i čtyřpatrové garáže a druhou ledovou plochu“.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže