Ú s t í n/L. - Severočeské derby v Chomutově neskončilo pro Ústí nad Labem podle představ. Slovan nedokázal udržet vyrovnaný stav ve třetí třetině. Na branku Davida Květoně nenašli žlutomodří odpověď. Jakub Pořický v pozápasovém rozhovoru přiznal, že ztráta bodů mrzí, protože se soupeřem odehrálo Ústí vyrovnanou partii.

S jakou taktikou jste jeli do Chomutova?
Do Chomutova jsme odjížděli s tím, že chceme urvat nějaké body. Každý bod je pro nás, vzhledem k postavení v tabulce, zlatý.

Probíhala nějaká speciální příprava na zápas, protože Chomutov patří k nejlepším v lize…
Nic speciálního jsme nenacvičovali, chtěli jsme zopakovat stejný výkon, jaký jsme podali proti Benátkám. Tedy hrát dobře do obrany, bruslit a hrát agresivní hokej. Trenéři se dívali na video, chtěli jsme na ně vlétnout hned od začátku. Nebylo na co čekat.

V první třetině bylo Ústí aktivnější, přesto vedl Chomutov o gól. V čem byl problém?
Já si myslím, že kdybychom proměnili nějakou z těch šancí, které jsme v první třetině měli, vypadal by zápas jinak. Bohužel, gól jsme nedali. Naopak Chomutov využil našich chyb v obraně, takový je hokej.

Ve třetí třetině se vám podařilo vyrovnat, věřil jsi v zisk alespoň bodu?
Když jsme srovnali na 1:1, věřil jsem hodně, že ten bodík nebo dva bychom mohli vybojovat. Myslím, že bychom si ho zasloužili. Potom se nešťastně odrazil puk od naší hokejky ze středního do obranného pásma a padl z toho druhý gól. Je to škoda.

Hodně krát si připsal Petrásek těžké zákroky. Není od vás, hráčů před ním, trochu nezodpovědné, hrát takhle nedůrazně?
„Pety“ byl základní kámen naší hry, chytal parádně, zneškodnil toho strašně moc. Nevím, jestli nezodpovědně, takhle bych to nenazýval. Každý hráč se snaží odvést maximální výkon jak v obraně, tak v útoku. Hokej je hra chyb, my jsme jich udělali v zápase víc, proto jsme prohráli.

Slovan dostal dva góly, oba po chybě obrany. Byly ty chyby klíčové pro vývoj zápasu?
Je to tak, chyb bylo v naší hře mnoho, dvě z jich soupeř dokázal potrestat gólem. Zbytek zlikvidoval „Pety“. Proti Chomutovu jsme si šance také vytvořili, jen jsme využili jen jednu.

Přineslo utkání něco pozitivního?
Určitě nás výsledek mrzí, protože víme, o co hrajeme. Každý bod je pro nás opravdu důležitý. Myslím si, že se nemáme za co stydět. Hrát jako dnes všechny zápasy, tak věřím, že získáme dostatek bodů, abychom se do Play-off probojovali. Teď nás čeká další těžký zápas, ve kterém potřebujeme uspět.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže