M o s t - Po úspěšném derby s Mostem trenér A-týmu Slovanu Miroslav Mach shrnul středeční duel a přiblížil co mužstvu pomáhá k lepším výkonům. Osvětlil silné stránky týmu a hlavě ví, co potřebuje aby se probojovali do play-off.

Po zápase s Mostem úleva? Zvládli jste vybojovat tři v této situaci dost důležité body…
V této situaci jsme museli vyhrát, ale bylo to pro nás hodně těžké. Za ty tři body jsme hrozně rádi. Do půlky zápasu jsme byli jasně lepší, pak jsme dostali gól a rozklepali jsme se, ale i tak jsme to dobojovali. Každý bod má pro nás teď cenu zlata.

Utkání bylo ukázkový příklad probíjení se do play-off…
To asi jo, ale ještě musíme zlepšit obranu a vyhrávat třeba na dva góly.

Kluci prý dostali vynadáno po zápase s Kadaní…
Něco v kabině proběhlo, ale to tak je po každém špatném výkonu, že se musí třeba zvýšit hlas. Kluci si to vyříkali a myslím, že dnes to začalo i fungovat.

Na druhou stranu je pozitivní že se po takové „facce“ mužstvo probere…
Mužstvo má jádro a charakter. Kluci se pak vždycky zvednou a chtějí hrát a s chutí dál bojovat.

Jak to nakonec urvat, když je do konce už jen několik zápasů?
Já jsem to nějak počítal a potřebujeme ještě 16 bodů.

Opět bodovala převážně první lajna, zajistila tři góly, stojí to na ní?
Je to o ní. Jsou tam kvalitní kluci, kteří dokážou nastartovat i ostatní. Když se nedaří první lajně, náš výkon pak padá.

Tomáš Rod pomáhal v Pardubicích, dostával poté nějaké volno na oddych?
Já si myslím, že Tomášovi to hodně pomohlo, že byl v Pardubicích, kde viděl, jak se hraje extraligový hokej. Byl unavený, říkal nám to i sám, tak jsme mu dali volno a já si myslím, že podává velmi kvalitní výkon.

V několika zápasech ztrácíte vedení v krátkém herním „výpadku“...
Takový je hokej. Bojíme se o vítězství, tak chceme hlavně bránit a bráníme špatně. Nejdůležitější je pro nás, že jsme proti Mostu vyhráli.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže