M o s t - Tři velmi důležité body si Slovan připsal po nelehkém derby v nedalekém Mostě. I když si dokázali po první třetině držet dvoubrankový náskok, několik minut před konečnou sirénou chybělo málo, aby hosté vyrovnali na 3:3. Díky bojovnosti však vyrovnávací gól Ústečtí neinkasovali a naopak si pojistili výhru střelou do prázdné branky domácích. Velký podíl na výhře měl právě Tomáš Rod, který přispěl gólem a dvěma asistencemi. Postup do play-off se mu rozhodně nezdá nemožný.

Na výhře v Mostě jste se podílel třemi body, z čehož máte určitě radost…
Od toho tu jsme, abychom mužstvu pomohli tímto způsobem. Radost je veliká, protože to byl důležitý zápas po té, co jsme nezvládli zápas s Kadaní. Neovlivníme, jak budou hrát soupeři, ale máme to pořád ve svých rukou. Počet bodů, který jsme si řekli, že potřebujeme, jde uhrát.

Dostali jste vynadáno od trenéra, po zápase s Kadaní?
Ano… Měli jsme pohovory, pak jsme si i sami hráči k tomu něco řekli a snad to pomohlo. Proti Kadani jsme si jen hráli na to, že to chceme. Dnes jsme to opravdu chtěli a je vidět rozdíl. Když budeme v dalších zápasech takto pokračovat a každý bude plnit svoji funkci, tak věřím, že to uhrajeme. Pokud ne, tak se nedá nic dělat, ale důležité je se o to porvat a ne jak s Kadaní „jen jako“.

Dnes vám Most ukázal, že zápasy s ním jsou velmi zrádné. Může se činit jako lehký soupeř, ale asi tomu tak není…
Pro nás Most není vůbec lehký soupeř. Jeli jsme sem s respektem a minimálně první půlku zápasu jsme hráli zodpovědně. Je to derby, kdy se tady hodně lidí zná, jak mezi hráči, tak i z vedení. Pro obě strany je to tedy velmi prestižní. Most nám vzal už dost bodů, které kdybychom teď měli, tak jsme úplně někde jinde a v klidu.

Závěr zápasu byl docela o nervy a v tabulce rozhoduje opravdu každý bod…
To asi ano, ale my na to jdeme z možná nejlepší pozice. Jsme jedenáctí a už nemáme co ztratit. Jdeme do toho s tím, že se tam dostaneme. Může se stát, že se to nepovede, ale musíme se o to poprat aspoň tak, jak jsme se prali dneska. Když nebude dostatek štěstí a nevyjde to, budeme hold s hlavou nahoře hrát play-out. Stává se to, v hokeji se chyby stávají. Ale my se o to porveme, tak jako v Mostě, ne „jen jako“ jako s Kadaní.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže