Ú s t í n/L. - Mužům Slovanu se postup do extraligy nevydařil, přesto může být sezóna 2004/2005 pro Ústí postupová. Dorostenci jsou před posledním kolem první ligy na prvním místě a v pátek je čeká osudová bitva s Mladou Boleslaví. Pokud v ní získají alespoň bod, mohou propuknout bujaré oslavy, protože rival z Tábora by už Lvíčata předehnat nemohl. Úvodní buly vhodí rozhodčí v pátek na zimním stadionu v Ústí nad Labem v 18:00.
Dorost i junioři Slovanu předloni vybojovali extraligu, ale následující rok ji urychleně opustili. Většina hráčů odešla, a tak bylo ve hvězdách, jak si oba mládežnické týmy povedou v tomto ročníku. Dorost se zdál být silnější a to až do teď potvrzoval. “Ze začátku jsme tomu moc nevěřili, ale později se v nás začala rodit čím dál tím větší touha po vítězství a návratu do extraligy. Umocněná tím, že jsme z ní minulý rok sestoupili. Celý tým včetně trenérů chtěl být v čele tabulky a teď si chce vychutnat postup,“ říká kapitán dorostu Petr Fryč.

Lize ale vévodili Pardubičtí „béčkaři“, o další dvě místa bojovali s Ústeckými ještě hráči Tábora. Tyto tři týmy postoupily s dalšími pěti do nadstavbové části ligy, kde hrál každá s každým na domácí půdě i na ledě soupeře. Ústečtí nezačali vůbec dobře, když doma podlehli Hradci. Následovaly dvě výhry, dvě prohry. Pak se ale ústecký expres s cílovou stanicí Extraliga rozjel. A zatím ho nikdo ani nezpomalil, natož zastavil. Lvíčata osmkrát v řadě vyhrála a nasázela protivníkům celkem 39 branek. To je necelých 5 gólů na zápas – impozantní číslo. Během této vítězné šňůry Ústečtí sesadili z prvoligového trůnu Pardubice i Tábor, který se na výsluní také ohřál. V posledních zápasech svou pozici ještě vylepšili, když v utkání pravdy přivezli právě z Tábora dva body za výhru 6:4 a následné vyhráli i nad pražskými celky Kobry a Hvězdy, zatímco Tábor jen remizoval. “Posledních osm zápasů bylo odehráno velmi kvalitně a s vysokým nasazením právě proto, jaká šance se nám naskytla. Jak jsem řekl, celý tým jde za postupem. Zbývá nám jen malý krůček k tomu, aby se nám všechny ty touhy a sny splnily,“ neskrývá vzrušení z rozhodujícího klání bek s číslem osm.

Aktuální náskok na soka z jihu Čech tedy činí dva body. Prohra by pro dorost nic vyřešit nemusela. Za předpokladu, že Tábor svůj poslední zápas vyhraje, postupoval by on. Vzájemné zápasy jsou sice neutrální, ale Tábor v těch vítězných dokázal nastřádat lepší skóre. Dorostencům tedy zbývají dvě varianty jistoty – remizovat nebo vyhrát. Pokud se jedna z nich vyvede, přece jen se letos ve Lví aréně bude slavit postup. Dorost je od něj jen kousek a moc dobře si to uvědomuje. “Stačí tak málo - poslední zápas, ve kterém chceme všem dokázat, že na to máme . I přesto víme, jak Mladá Boleslav dokáže být nepříjemným soupeřem, budeme se všichni snažit podat maximální výkon a jednoznačnou výhrou ukončit sezónu,“ vyzývá celý tým k tomu největšímu korku sezóny. Dorost se k poslednímu tréninku sejde ve čtvrtek. Ten začíná v 18:15 a svěřenci Seregie Kabanova se v něm budou soustředit hlavně na střelbu, rychlý přechod středního pásma a hru v útočném pásmu. Motto lodivoda dorostu před pátečním vrcholem ročníku 2004/2005 zní: “Hru si nijak nekomplikovat, hrát jednoduše, poctivě bránit a hlavně hodně střílet!!!“ .

Z kabiny dorostu jsou v posledních dnech slyšet jen vítězné pokřiky, hlasitá hudba a ještě hlasitější smích. “Nálada v kabině je velmi dobrá, každý se samozřejmě těší na poslední zápas, do kterého chceme jít všichni srdcem a vyhrát,“ hlásá odbarvený bek! Stejně jako on i všichni ostatní ústečtí příznivci hokeje doufají, že se bude z kabiny dorostu linout vítězný pokřik a stříkat šampaňské i páteční večer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže