Ú s t í n/L. - Starší dorostenci i junioři dohráli první části svých soutěží. Mladší dorostenci pokračují v tažení ligou. Shrnutí měsíce v mládeže přináší tento článek.

Mladší dorost

Do listopadu vstoupili mladší dorostenci třemi venkovními zápasy. Nejprve žlutomodří hráli v Mělníku. Domácí se dostali do vedení 5:1. Ústečtí hokejisté bojovali, ve třetí třetině vstřelili tři branky, jednu z nich zajistil Tomáš Čermák z trestného střílení. Severočeši bojovali, rozdíl ve skóre byl minimální. Na body to však nestačilo. V Bílině se Slovan střetl s Chomutovem „C“. Ani tentokrát se Ústí nepodařilo bodovat, domácí se radovali z výhry 7:3. Trenér Jiří Sochor po zápase řekl, že s nasazením týmu je spokojen, na druhou stranu dodal, že rozdíl mezi oběma týmy byl velký. Až třetí zápas znamenal výhru. V derby na ledě Děčína se o vedení v zápase přetahovala obě mužstva. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 5:5. V poslední dvacetiminutovce se prosadil Slovan, který tak díky velké bojovnosti získal tři body. V prvním domácím zápase, kdy hostilo Ústí Kobru Praha, viděli diváci samostatné nájezdy. Žlutomodří museli dvakrát dotahovat náskok soupeře, což se podařilo. V dovednostní soutěži přisoudil bonusový bod domácím Jakub Štochl. V předposledním utkání v měsíci hráli Severočeši v Berouně. Slovan byl střelecky aktivnější, ale na výhru to nestačilo, Medvědi vyhráli 3:2. Zimní stadion hostil utkání mezi žlutomodrými a Meteorem Třemošná. Hosté se dostali do vedení o dvě branky, domácí nakonec dokázali vyrovnat. Souboj dospěl do nájezdů, které vyhrála Třemošná. V listopadu odehráli mladší dorostenci šest zápasů, vybojovali šest bodů.

Starší dorost

Lepší start si starší dorostenci přát nemohli, v Mariánských Lázních nedali šanci domácímu týmu. Matěj Drha vstřelil čtyři branky, hattrick Bořek Ozom a gólman Daniel Dobiáš vychytal čisté konto. Výsledkem byla jednoznačná výhra 14:0. První domácí zápas také vyzněl pro Ústí lépe. Třemošná neskórovala, a tak Jan Rychtář vychytal nulu. Slovan získal tři body za výhru 5:0. Druhý domácí zápas zajistila Hvězda Praha. Žlutomodří jen v jedenácti lidech vybojovali bod, soupeři podlehli v samostatných nájezdech 2:3. Severočeši svého soka přestříleli, na výhru to však nestačilo. Derby proti Stadionu Litoměřice obvykle nabízí zajímavý hokej. Nejinak tomu bylo v Kalich areně, kde diváci viděli celkem třináct branek. Ústí vedlo třikrát. Litoměřice vždy dokázaly vyrovnat. Slovan nakonec odpor soupeře zlomil, a tak se radoval z výhry 8:5. Další derby, tentokrát s Mostem, také ovládli žlutomodří. Rozhodli v první třetině, kterou vyhráli 3:1. Ve zbytku utkání padly dvě branky, oba týmy skórovaly jednou. Matěj Drha si připsal gól a dvě asistence. V posledním kole základní části hrálo Ústí na Kobře. Slovan vyhrál bez problémů 5:1 a do další části postupoval z prvního místa své skupiny. Žlutomodří tak získali velmi dobrou pozici pro nejdůležitější část sezóny.

Juniorka

Stejně jako mladší dorostenci i junioři zahájili listopad třemi venkovními zápasy. Hned v tom prvním, na půdě Letňan, nestačili na Letce. V utkání sice vedli díky brance Lukáše Vykouka, ale nestačilo to. Proti dalšímu týmu z Prahy, Hvězdě, se střelci Ústí prosadili výrazněji. Výsledkem byla výhra 6:5, která se zrodila zejména ve třetí třetině, v té Slovan skóroval třikrát. Vítěznou branku zajistil Miroslav Straka. Poslední z tria po sobě jdoucích venkovních zápasů hráli Severočeši v Klášterci nad Ohří. Domácí vyhráli celkem jednoznačně 6:1. Jediným střelcem hostů byl Vladimír Bačák. Domácí derby s Mostem se Slovanu vydařilo, v každé třetině vstřelil tři branky. Po zápase svítilo na kostce nad ledem skóre 9:3. Po utkání však nebyl trenér Vít Borůvka úplně spokojený. Jakoby Ústečtí všechen střelný prach vypotřebovali právě proti Mostu, protože v utkání v Sokolově, kde se utkali s Karlovými Vary „B“, musely po bezbrankové základní hrací době rozhodnout až nájezdy. V nich zajistil Slovanu druhý bod Petr Strnad. Díky výhře 5:3, kterou vybojovali žlutomodří v domácím prostředí nad Kobrou Praha, si Ústí nad Labem udrželo druhou pozici. Dvě branky vstřelil Matyáš Kašek. Tímto utkáním skončila první část sezóny, a tak začala skupina „O postup“. Do té Slovan vstoupil utkáním proti Havlíčkovu Brodu. Slovan v zápase dvakrát vedl, což stačilo na bod. Nájezdovou loterii vyhrál Rebel. První výhru si Ústí připsalo v zápase proti Karlovým Varům „B“. Domácí Vary sice vedli 4:1, ale Severočeši nesložili zbraně. Díky velkému nasazení a bojovnému výkonu vyhrálo Ústí 6:4.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže