Ú s t í n/L. - Když v úterý začínala finálová série Ústeckých Lvů s Českými Budějovicemi, mnoho fanoušků ústeckého hokeje věštilo vyrovnanou bitvu a tajně doufalo v možné pokoření Jihočechů a postup do baráže. Budějovičtí však sérii ukončili nejkratším možným způsobem a tak byl pátek pro Lvy posledním dnem sezóny 2004/2005. Že je to přes splnění předsezónního cíle jisté zklamání připouští i Vítězslav Jankových.
”Když nedáme góly, tak nemůžeme vyhrát. Já si myslím, že tuhle sérii nerozhodl ani Venca Prospal, ani Dvořák. Tuhle sérii rozhodl Roman Turek. I když nám Prospal góly dal, ale jednoznačně Roman Turek,“ začal své hodnocení finále s šestadvaceti minutami nejtrestanější lev v play-off Vítězslav Jankových.
Právě jméno skaliska v budějovické bráně, o které se s výjímkou jediné trefy rozbily ve finále všechny všechny útoky Lvů, bylo nejčastěji skloňovaným v souvislosti s příčinou ústeckých nezdarů. ”Zkoušeli jsme všechno. Určitě diváci museli vidět, že několikrát byl puk již na brankové čáře. Myslím, že v téhle finálové sérii nás trochu opustilo štěstíčko, které by k tomu bylo potřeba. Roman je vynikající gólman, samozřejmě ne nepřekonatelný. Finále mu prostě sedlo. Gól jsem nedal, ale v Budějovicích jsem jednou nastřelil tyčku. Některé další střely zůstali na brankové čáře. Stačilo to dotlačit a zápas by třeba vypadal úplně jinak. Strach z jeho jména jsme určitě neměli. Zkoušeli jsme hrát to, co nám umožnili. Prostě to tam nepadlo a s tím se bohužel vyhrát nedá. Vydali jsme se z posledních sil. Chtěli jsme určitě hrát ještě jeden zápas, ale nevyšlo to. Je to takové zklamání,“ připouští Jankových. Ani ten však nenašel recept, jak skvělého Turka přelstít.
Lvi se nevzdávali a i v závěrečné třetině zkoušeli vývoj utkání zvrátit. ”V poslední třetině jsme stáhli hru na tři lajny. Hrabali jsme z posledních sil. Zkoušeli jsme střílet ze všech stran. Spousta puků skončila v brankovišti, ale prostě jsme to tam nedotlačili. Myslím, že tyhle finálové zápasy měli svojí úroveň a taky to stálo určitě i je hodně sil a nás taky. Čerství z téhle série určitě nepojedou,“míní ústecká dvaadevadesátka. Vyrovnaná semifinálová série mezi Budějovicemi a Chomutovem ukázala, jakou cestu by bylo také možné zvolit k úspěchu ve finále. Lvi však praktikovali jiné pojetí hry. Měla by “chomutovská” cesta v ústeckém podání šanci na úspěch? ”Je to možné. Neviděl jsem však žádný z těchto zápasů, takže nemohu srovnávat. Znovu ale říkám. Za Budějovice chytal v předešlé sérii Chábera a proti nám Turek. V tom vidím veliký rozdíl. Já nepodceňuji kvality Chábery, ale Turek je Turek. Mezi nimi je pořád rozdíl třídy,“ upozorňuje ústecký forvard.
Předsezónní cíl, kterým byl postup do finále, se však splnit povedlo a tak mohla ve Lví aréně zavládnou spokojenost. ”Cíl se splnil, to je jedna věc, ale určitě jsme chtěli potrápit Budějovice více. Alespoň o jeden zápas, ne-li o dva. Nepodařilo se to, ale já si myslím, že pokud to tady v Ústí bude pokračovat touto cestou jako tuto sezónu, jak co se týče zimního stadionu, managementu, zázemí pro hráče, tak tady o kvalitní hokej nouze nebude,“ uzavírá optimisticky Jankových.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže