Ústí nad Labem - Slovanu se ve středečním zápase proti Benátkám nad Jizerou podařilo prolomit nový rekord sezóny. Žlutomodří zvítězili poprvé v sezóně dvakrát v řadě. Potvrdit bodový zisk se bude celek pod vedením trenérského dua Miroslav Mach, Tomáš Mareš snažit v sobotu na ledě favorizovaného Chomutova. Sedmatřicetiletý útočník Jaroslav Roubík, jenž se na poslední výhře podílel, prozradil, že se na utkání těší a také recept, který by mohl na Piráty platit.

Pátá domácí bitva v řadě skončila pro Slovan výhrou 4:1 nad Benátkami nad Jizerou. „Jsem rád za tříbodový zisk. Čtyři vstřelené góly je dobrá vizitka, bojovali jsme. Těžko hledat v utkání nějaká negativa, podle mého názoru jsme odehráli dobrý zápas. Nejdůležitější bylo ubráněné dvojnásobné oslabení. Říká se, že pokud se nepromění přesilová hra pět na tři, je to poté těžké a utkání se nevyhraje. Toto pravidlo se Benátkám nad Jizerou potvrdilo, klobouk dolů před spoluhráči, kteří oslabení ve třech ubránili. Následně se střetnutí začalo lámat, soupeř nebyl tolik sebevědomý, což nám vyhovovalo, a podařilo se nám vyrovnat na 1:1,“ shrnul duel devatenáctého kola I. hokejové ligy ČR mezi Slovanem a Benátkami nad Jizerou Jaroslav Roubík, jenž v závěru stvrdil vítězství Ústí nad Labem gólem do prázdné branky.

„Gól s brankářem bych ve středu pravděpodobně nedal. Naštěstí v brankovišti v závěru nebyl, jinak bych někde zakopnul. Gólman byl lepší než já, neměl jsem sílu zakončit podle svých představ,“ tvrdila bezprostředně po skončení klání severočeská jednačtyřicítka.

V sobotu čeká svěřence Miroslava Macha a Tomáše Mareše těžká prověrka v Chomutově. „Musíme hrát jako proti Benátkám nad Jizerou, to znamená obětavě, dobře zezadu a vstřelit góly. Bude to jistě vyhecovanější zápas. Pro nás je dobře, že Chomutov bude chtít hrát hokej a nebude to tolik ubojované. Na derby se stejně jako ostatní kluci těším,“ pokračoval asistent kapitána Jana Kloze, který se vyjádřil také k přípravě mužstva na sobotní měření sil.

„Na každého soupeře se připravujeme, vždy si řekneme určitou taktiku. Uvidíme, co nám trenéři řeknou a s čím na led Pirátů odcestujeme,“ nechává se překvapit Roubík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže