Ú s t í n/L. - S novým trenérem přišla hned výhra. Slovan porazil Kladno 3:2 a nyní se může připravovat na další domácí utkání v sobotu proti Kadani. O aktuální situaci v týmu se pro klubový web rozpovídal obránce Ondřej Holomek.

Jak hodnotíte změnu trenéra poté, co Milana Skrbka nahradil Miroslav Mach?
Musíme makat. Výměna trenéra nám vryla novou krev do žil. Byla to pozitivní změna, nový impuls. Musíme ale dál pracovat a pokračovat v naší práci.

Jak výměnu koučů přijala kabina?
Překvapilo nás to. Bylo to ze dne na den, nečekali jsme to. Rovnou nám přišlo vedení oznámit, že došlo ke změně trenéra, takže nebyl čas nad tím nějak přemýšlet.

Trenér Mach mluvil o faktu, že jste dostali nejvíce gólů v lize a je třeba se zaměřit na defenzivu…
To nám nový trenér podotkl ze všeho nejvíc. S tím jsme začali trénovat a šli i do zápasu. Musíme více a lépe bránit. Základ je v defenzivě, a pokud budeme dobře bránit, nějaký gól k tomu dáme. A bude to dobré.

Pohybujete kolem jedenáctého místa v tabulce, s jakým umístěním byste byl spokojen po základní části?
Na tabulku vůbec nekoukám, ani statistiky. Je jedno, na jakém jsme místě, musíme hlavně hrát poctivě.

Pojďme se vrátit ještě ke středečnímu mači proti Kladnu. Jaké to bylo utkání?
Zápas to byl hodně těžký, ale to jsme věděli. Bylo jasné, že pokud nebudeme hrát na 120 procent, tak nebudeme mít šanci. A stálo to za to.

Kladno po sestupu z extraligy zatím nepatří k elitním týmům v první lize. Čím si to vysvětlujete?
Kladno má kvalitní tým a hraje dobrý hokej i přes fakt, že celkem často prohrává. Což bude nejspíše tím, že nemohou hrát aktuálně zápasy doma.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže