Ú s t í n/L. - Hokejisté Slovanu udolali v posledním domácím zápase Jestřáby z Prostějova 4:3 a do tabulky si tak zapsali další tři body. Ve středu 8. října cestují modrožlutí do nedalekých Litoměřic, kde změří síly s hráči Stadionu. Utkání začíná v 18:00 hodin v Kalich Areně. Chcete být u toho? Fanklub Slovanu pořádá autobusový výjezd na tento zápas. Více informací naleznete v sekci fanzone, lion patriots.

Tváří v tvář: HC Stadion Litoměřice vs. Slovan Ústí nad Labem

Údaje před 11. kolem

Porovnání v 1.-10. kole
5-1-3-1
celková bilance
5-0-4-1
5.
postavení v tabulce
7.
28:22
skóre
29:35
18
získané body
16
Jaroslav Kalla (2+8) - 10 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (10+4) – 14 b.
David Švagrovský, Vítězslav Bílek - oba 5
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík - 10
Jaroslav Kalla - 8
nejvíce asistencí
Tomáš Rod - 8
169
trestné minuty
138
Jiří Černoch - 18 TM
nejtrestanější hráč
Jan Kloz - 18 TM
Tomáš Král - 93,72 %;
Petr Přikryl - 89,04%
úspěšnost brankářů
Martin Volke - 91,67 %;
Michael Petrásek - 90,98 %
Tomáš Král - 1,85;
Petr Přikryl - 3,16
průměr inkasovaných branek
Michael Petrásek - 3,28;
Martin Volke - 4
2,8
průměr vstřelených branek
2,9
29
průměr střel na branku
30
9
góly v přesilovkách
5
18,37 %
využití přesilovek
12,20 %
1
góly v oslabení
0

Stadion pod lupou

Stadion Litoměřice

  • Rok založení: 1972
  • Klubové barvy: bílá, modrá a oranžová
  • Předseda: Daniel Sadil
  • Trenéři: Daniel Tvrzník, Jiří Doležal

Hokejisté z Litoměřic jsou aktuálně s osmnácti body na pátém místě tabulky. Oranžovomodrým se podařilo vyhrát pět duelů v základní hrací době a jedenkrát po samostatných nájezdech. Třikrát padli po šedesáti minutách hry a jednou v nastaveném čase. Ústečtí hráči ztrácejí na sousední klub pouhé dva body. Před sezónou absolvovali Kališníci celkem devět přátelských utkání. V těch se jim poměrně dařilo, když z devíti duelů vyhráli šest. První výhru si zapsali v zápase proti Kadani, kterou porazili o jediný gól 3:2. Poté udolali Chomutov 3:1, Benátky nad Jizerou 3:2 a poté 3:0. Další vítězství zaznamenali proti ústeckému Slovanu 3:2 a proti Mostu 4:0. Modrooranžovým naopak nevyšel úvodní zápas proti Krušnohorcům, kterým podlehli 2:3. Další prohru utrpěli proti Kadani, které podlehli rovněž 2:3. Poslední prohru 2:5 zaznamenali proti Ústečanům.

Kádr Litoměřic

Nejproduktivnějším hráčem Stadionu je útočník Jaroslav Kalla, který získal celkem deset kanadských bodů (2+8). Na pomyslném druhém místě je David Švagrovský, jenž si připsal na konto děvět bodů (5+4). Třetí příčka náleží Vítězslavu Bílkovi, který nasbíral osm kanadských bodů (5+3). Nejvytíženějším gólmanem litoměřického celku je Tomáš Král, který hájil svatyni celkem v osmi zápasech. Jeho procento úspěšnosti je 93,72% a v utkání obdrží 1,85 gólů. Jeho kolega Petr Přikryl má úspěšnost 89,04% a v zápase průměrně dostane 3,16 gólů.

Vzájemné duely Litoměřic a Ústí nad Labem

V uplynulém ročníku 1. ligy se oba celky spolu utkaly celkem čtyřikrát během základní části. První souboj se hrál na ledě Kalich Areny a v tomto klání padlo celkem jedenáct branek. Ústečtí hokejisté si během první třetiny vytvořili tříbrankový náskok, ale o ten do konce druhé periody přišli. Hráči z krajského města přidali další dva góly osm minut před koncem, ale oranžovomodří stihli vyrovnat. O vítězi rozhodly až samostatné nájezdy a Slovan nakonec zvítězil 6:5. Druhý zápas byl opět velmi vyrovnaný. Žlutomodří vždy vedli a Stadion musel dotahovat. Nakonec získali tři body za výhru 4:3 Ústečtí. Ve třetím vzájemném měření sil padlo deset gólů. Litoměřice byly při chuti a týmu z Ústí nad Labem nadělily osm branek. Duel tak vyhráli Kališníci, kteří zvítězili vysoko 8:2. Poslední vzájemný zápas během základní části přinesl opět deset gólů. Nakonec z tohoto duelu vyšli vítězně Litoměřičtí, kteří porazili modrožluté poměrem 6:4.

10. kolo z pohledu obou celků

  • HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 10. Švagrovský (Chlapík, Novák).
    Sestava HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Kolář, Špelda, Málek – V. Bílek, Kalla, Procházka – Novák, Švagrovský, Chlapík – Doležal, Černoch, Ondráček – Schwamberger, Antončík, Jarůšek.
  • HC Slovan Ústí nad Labem - LHK Jestřábi Prostějov 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 23. Gengel (Brož, Petrásek), 32. Tůma (Pořický, Smetana), 34. Černý (Rod, Roubík), 41. Budínský (Rod, Roubík) – 8. Skřivánek (Coufal, Luňák), 32. Luňák (Indra), 60. Luňák (M. Černý, Duba).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek – K. Černý, M. Vágner, Kolafa, Smetana, Vl. Brož, Holomek – Budínský, Roubík, Rod – D. Tůma, J. Kloz, Pořický – Gengel, T. Vávra, P. Přeučil – Markulinec, Suchan, Kuchynka.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže