Slovan se v sobotu 4. 10. utká s posledním nováčkem v první lize. Tentokrát to bude Prostějov, který na rozdíl od Kladna s Chomutovem postoupil z druhé ligy. Zatím je s osmi body na předposlední třinácté příčce. Ústí nad Labem ale na druhé Piráty ztrácí pouze dva body. Pokud domácí zvládnou roli favorita, mohou si vylepšit pozici v tabulce a přiblížit se nejvyšším příčkám. Přijďte popořit ústecké hokejisty. Zápas začíná v 17:00!

Tváří v tvář: Slovan Ústí nad Labem vs. LHK Jestřábi Prostějov

Údaje před 10. kolem

Porovnání v 1.-9. kole
4-0-1-4
celková bilance
1-2-1-5
11.
postavení v tabulce
13.
25:32
skóre
17:29
13
získané body
8
Jaroslav Roubík (10+4) - 14 b.
nejproduktivnější hráč
David Roupec (1+4) – 5 b.
Jaroslav Roubík - 10
nejlepší střelec
René Kajaba;
Michal Černý – oba 3
Tomáš Rod - 8
nejvíce asistencí
David Roupec – 4
126
trestné minuty
112
Jan Kloz – 18 TM
nejtrestanější hráč
Lukáš Luňák – 12 TM
Michael Petrásek – 90,98 %;
Martin Volke – 91,67 %
úspěšnost brankářů
Juraj Šimboch – 92,41 %;
Ondřej Kocián – 88,46 %
Michael Petrásek – 3,28;
Martin Volke – 4
průměr inkasovaných branek
Juraj Šimboch – 2,76;
Ondřej Kocián – 3,87
2,78
průměr vstřelených branek
7,89
30
průměr střel na branku
31
4
góly v přesilovkách
5
11,43 %
využití přesilovek
8,77 %
0
góly v oslabení
0

Jestřábi pod lupou

Moravané mají po devíti kolech na svém kontě osm bodů, za které jim patří třináctá příčka. Celkovou bilanci mají 3:6. Dvakrát vyhráli na svém ledě a jednou na ledě soupeře. Co se týče porážek, tak si připsali čtyři doma, venku pouze dvě.

V úvodu si Prostějov připsal tři prohry. V prvním kole prohrál s Litoměřicemi 1:4. Ve druhém podlehl Jihlavě na jejím ledě 0:3. Ve třetím kole nestačil před vlastními diváky na Třebíč, 2:4. První výhra přišla ve čvrtém kole, na ledě soupeře, kdy porazil Havlíčkův Brod 2:0. Pak ho čekaly tři domácí zápasy v řadě. Nejdřív prohrál se Šumperkem 2:5. Pak si připsal čtyři body za dvě výhry po samostatných nájezdech. Nejprve zdolal Kladno 3:2 po s.n. a stejným výsledkem také Kadaň. Po dvou výhrách přišly opět dvě prohry. Na mosteckém ledě 2:3 v prodloužení, na vlastním hřišti 2:6 s Benátkami.

Kádr Prostějova

LHK Jestřábi Prostějov

  • Rok založení: 1913
  • Klubové barvy:červená, zlatá, černá a bílá
  • Předseda klubu: Michal Tomiga
  • Trenér: Tomáš Sršeň
  • Asistent: Petr Zachar

V bráně se pravidelně střídají oba dva brankáři. Juraj Šimboch odchytal šest zápasů s úspěšností 92,41 %. Hůře je na tom Ondřej Kocián, který má po čtyřech utkáních úspěšnost 88,46 %. Překvapivě nejvíc bodů v týmu má obránce David Roupec. Za jeden gól a čtyři asistence jich má pět. Hned za ním jsou se čtyřmi body za tři góly a jednu asistenci útočníci René Kajaba a Michal Černý. Tři body má pak hned pět hráčů.

Vzájemné duely Ústí nad Labem a Prostějova

V loňském roce se tyty dva týmy nepotkaly ani jednou. Důvod byl jednoduchý, každý z nich hrál jinou soutěž. Díky vítězství Jestřábů ve skupině východ a následné úspěšné baráži, mohou spolu změřit síly letos. Favoritem v sobotním utkání bude určitě Slovan, který má o pět bodů více, než soupeř. Uvidíme, zda Ústí tuto roli potvrdí, nebo si cenné body odveze Prostějov.

9. kolo z pohledu obou celků

  • ČEZ Motor České Budějovice – HC Slovan Ústí nad Labem 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 30. Růžička (Straka), 60. Kuchejda (Punčochář) .
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Černý, Vágner, Kolafa, Smetana, Brož, Holomek, Zdvořáček – Budínský, Roubík, Rod – Tůma, Kloz, Pořický – Gengel, Vávra, Přeučil – Markulinec, Suchan, Kuchynka .
  • LHK Jestřábi Prostějov – HC Benátky nad Jizerou 2:6 (0:3, 2:0, 0:3)
    Branky a nahrávky: 28. Skřivánek (Coufal, Belay), 38. Kvařík (Coufal) – 5. Špaček (Havlas), 6. Plutnar (Pabiška), 7. Hrníčko (Maďar), 41. Špaček (Skořepa), 46. Maďar (Bittner), 57. Špaček (Dlouhý, Skořepa) .
    Sestava LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch (Kocián) – Roupec, Havlík, Kolibár, Vosátko, Knesl, Malý, Skřivánek – Indra, Luňák, Stejskal – Černý, Poulíček, Kajaba – Kovařík, Belay, Coufal – Medek, Kučera, Duba. Trenér: Sršeň .
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže