Ú s t í n/L. - Vrcholí nejen postupové boje v play off dospělých, ale také bitvy dorostenců Slovanu. Ve druhé nejvyšší soutěži ztrácí Ústečtí pět kol před koncem soutěže na dosud vedoucí Tábor pouhé dva body. O víkendu je čekají zlomové zápasy, které napoví zda jejich snažení bude odměněno postupem. V neděli hrají právě v Táboře v přímém souboji o špici. „Bylo by špatné, kdybychom se o postup nepokusili,“ hlásí trenér dorostenců Sergej Kabanov.
„Před sezonou nikdo nepočítal, že budeme hrát tak nahoře. Cílem bylo dostat se do osmičky. Během soutěže to takhle vykrystalizovalo. Hráči ukázali, že mají na víc, tak proč bychom to nezkusili?“ pokládá Kabanov řečnickou otázku a dodává: „Podmínky pro mančaft jsou super a každý chce dosáhnout maximum.“ Po základní části byl Slovan také druhý, ale za béčkem Pardubic. Během devíti kol nadstavby se před něj přehnal ambiciózní Tábor. „Také notně posílili, mají sedm lidí z extraligy ze Sparty,“ vysvětluje úspěšný trenér. Do Ústí zamířila pouze trojice z první ligy z Kobry Praha. „Zapadli do sestavy,“ prohodil ústecký lodivod. Ústečtí poztráceli body v prvních pěti zápasech skupiny o postup, kdy třikrát padli. Poslední čtyři zvládli úspěšně. „V této kategorii nejde udržet dlouho stejnou výkonnost. Také záleží na stylu soupeře,“ říká Kabanov a osvětluje, že týmu sedí otevřený hokej, než když přijede soupeř jen bránit a vyrážet do brejků.

Do konce soutěže sehrají oba kandidáti postupu mimo Mladou Boleslav u Ústí a Pardubice u Tábora zápasy se stejnými soupeři, třikrát venku, dvakrát doma, což by mohlo hrát pro Slovan. Ten má totiž z kluzišť soupeřů nejlepší bilanci z celé soutěže. „Venku hrajeme lépe než doma. Je to nevyzpytatelný ročník. Doma na hráče doléhá nervozita. Chtějí se předvést a mlátí s nimi puberta,“ vysvětluje Kabanov. Konečným jazýčkem na vahách může být právě vzájemný duel. V případě neúspěchu by Tábor odskočil na čtyři body. „Bude se to lámat, ale definitivní to ještě nebude. Do konce zbývá pět kol. To je deset bodů ve hře a stát se může cokoliv,“ uzavřel.

Zbývající zápasy

SlovanTábor
Pátek 4.3.v Rokycanechv Pardubicích
Neděle 6.3.v Tábořes Ústím
Čtvrtek 10.3.s Hvězdou Praha
Pátek 11.3. v Rokycanech
Neděle 13.3.na Kobře Praha na Hvězdě Praha
Pátek 18.3.s Mladou Boleslavís Kobrou Praha

Letošní bilance

Tábor - Slovan Ústí 2:3
Slovan Ústí - Tábor 2:8
Slovan Ústí - Tábor 2:5
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže