Ú s t í n/L. - Protože v ústecké Areně probíhala taneční soutěž, museli místní hokejisté odehrát tři zápasy na ledě soupeřů. Nyní je už ledová plocha plně v provozu a tak se fanoušci Slovanu mohou těšit na další domácí utkání. V sobotu 27. září přivítají žlutomodří na domácí půdě Piráty z Chomutova, kteří ještě v loňské sezoně působili v nejvyšší české hokejové soutěži. Souboj startuje v 17:00 hodin.

Tváří v tvář: Slovan Ústí nad Labem vs. Piráti Chomutov

Údaje před 7. kolem

Porovnání týmů
3-0-2-1
celková bilance
2-1-1-1
8.
postavení v tabulce
9.
19:23
skóre
15:11
10
získané body
9
Jaroslav Roubík (8+3) - 11 b.
nejproduktivnější hráč
Marek Hovorka (3+2) – 5 b.
Jaroslav Roubík - 8
nejlepší střelec
Marek Hovorka - 3
Tomáš Rod - 7
nejvíce asistencí
Antonín Dušek - 4
82
trestné minuty
54
Ondřej Holomek – 12 TM
nejtrestanější hráč
Vladimír Růžička – 10 TM
Michael Petrásek – 91,16 %;
Martin Volke – 86,54 %
úspěšnost brankářů
Jan Strmeň – 97,06 %;
Miroslav Kopřiva - 93,33%;
Miroslav Hanuljak - 90,16%
Michael Petrásek – 3,19;
Martin Volke – 7
průměr inkasovaných branek
Jan Strmeň – 1;
Miroslav Kopřiva - 1,44;
Miroslav Hanuljak - 2,93
3,16
průměr vstřelených branek
3
38
průměr střel na branku
28
2
góly v přesilovkách
6
9,52 %
využití přesilovek
25%
0
góly v oslabení
1

Kádr Chomutova

Piráti Chomutov

  • Rok založení: 1945
  • Klubové barvy: modrá, bílá a červená
  • Předseda představenstva: Ing. Jaroslav Veverka MBA
  • Trenér: Břetislav Kopřiva
  • Asistent: Aleš Totter

Po neúspěšné sezóně završené sestupem z Extraligy došlo v kádru Chomutova k výrazným změnám. Klub opustilo patnáct hráčů. Do týmu naopak přišlo třináct hokejistů. Brankáře doplnil Miroslav Kopřiva (HC Slovan Bratislava). Obranu vyztužili Martin Rýgl (návrat z hostování), Jiří Drtina (HC Energie Karlovy Vary, Mario Szalco Moser Medical Graz 99 ers), Brett Skinner (Rockford iceHogs). Útočné řady posílili Antonín Dušek (Bílí Tygři Liberec), Marek Hovorka (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Květoň (Mountfield HK), Greg Moore (Grizzly Adams Wolfsburg), Bryan Mc Grego (SAPA Fehérvár AV19), Tomas Sinisalo (Stjernen Hockey), Vladimír Růžička HC Slavia Praha).

Produktivita

Nejproduktivnějšími hráči Pirátů jsou útočníci Marek Hovorka (3+2) a Antonín Dušek (1+4), kteří v pěti zápasech nasbírali pět kanadských bodů. Tři body získala pětice forwardů David Kämpf (1+2), Bryan McGregor (1+2), Ondřej Kaše (1+2), Vladimír Růžička (0+3) a Štěpán Hřebejk (0+3). Dva kanadské body zaznamenali rovněž útočníci Greg Moore (2+0 a David Kaše (2+0). Mezi nejlepší střelce krušnohorského týmu patří Marek Hovorka, který překonal gólmana hostí celkem třikrát. Dvakrát se trefili Greg Moore a David Kaše. Jedenkrát byli úspěšní Antonín Dušek, David Kämpf, Bryan McGregor, Ondřej Kaše, Martin Rýgl, Jiří Drtina, Tomas Sanisalo a Mario Scalzo. Nejlepšími asistenty patří Antonín Dušek, který přihrál na gól čtyřikrát. Druhá příčka mezi nahravači patří Vladimíru Růžičkovi a Štěpánu Hřebejkovi, kteří byli úspěšní ve třech případech. Na třetím místě se dvěma asistencemi jsou Marek Hovorka, David Kämpf, Bryan McGregor, Ondřej Kaše a Brett Skinner.

Vzájemné duely Ústí nad Labem a Chomutova

Oba celky se spolu naposledy utkaly v sezóně 2011/2012. V základní části měřily síly celkem čtyřikrát. První vzájemné klání vyhráli Piráti poměrem 3:1. První branku zápasu sice vstřelili Ústečtí, ale Chomutov ve třetí třetině vstřelil do Lví klece tři góly. Druhý duel se odehrál v krajském městě. Bílomodří se ujali vedení 2:0, ale modrožlutí dokázali srovnat se soupeřem krok. V nastaveném čase branka nepadla a utkání dospělo do samostatných nájezdů. V těch zařídil šelmám vítězství Jan Alinč a Ústí vyhrálo 3:2. Třetí zápas se hrál znovu v pirátské Areně. Také tento souboj byl velmi vyrovnaný. Diváci viděli celkem deset gólů. Toto měření sil nakonec dopadlo lépe pro modrobílé, kteří zvítězili 6:4. Čtvrtý zápas hostila Zlatopramen Arena. V tomto klání si Slovan vždy vytvořil jednobrankový náskok a Chomutov ho dotahoval. Rozhodná branka padla minutu před závěrečným hvizdem z hole Kováře a Ústí si za výhru 3:2 připsalo další tři body.

6. kolo z pohledu obou celků

  • Piráti Chomutov – SK Horácká Slavia Třebíč 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
    Branky a nahrávky: 39. D. Kaše (O. Kaše, Šagát), 40. Hovorka (O. Kaše, Dušek), 43. Drtina (Hovorka, Hřebejk), 47. Sinisalo (Růžička, McGregor) – 36. Havel (Erat) .
    Sestava Piráti Chomutov: Strmeň – Drtina, Rýgl, Scalzo, Rutta, Skinner, Koma, Šulák, R. Havel – Hovorka, Dušek, Květoň – Sinisalo, Růžička, McGregor – Hřebejk, Kämpf, Moore – Šagát, D. Kaše, O. Kaše.
  • HC Benátky nad Jizerou – HC Slovan Ústí 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: 29. Havlas (Král, Beránek) – 46. Roubík (Rod, Vágner), 53. Budínský (Roubík, Rod).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem:Petrásek (Volke) – Vágner, Černý, Smetana, Kolafa, Holomek, Brož, Zdvořáček – Rod, Roubík, Budínský – Tůma, Kloz, Meidl – Přeučil, Vávra, Gengel – Kuchynka, Pořický, Suchan.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže