V sobotu 20. 9. 2014 v rámci 5. kola první hokejové ligy ČR zamíří hokejisté Ústí nad Labem do Mostu. Slovan bude chtít přivézt další body z ledu soupeře a zlepšit tak své postavení v tabulce. Regionální derby bude mít pro hráče i fanoušky náboj a dá se očekávat zajímavý hokej. Utkání v Mostu je naplánované na 17:00 hod.

Tváří v tvář: HC Most vs. HC Slovan Ústí nad Labem

Údaje před
5. kolem

Porovnání týmů
0-2-1-1
celková bilance
2-0-0-2
10.
postavení v tabulce
8.
12:15
skóre
15:19
5
získané body
6
Pavel Smolka (3+1) - 4 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (7+1) – 8 b.
Pavel Smolka - 3
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík – 7
Jan Alinč - 2; Patrik Petruška - 2; Kamil Charousek - 2
nejvíce asistencí
Vít Budínský - 5
40
trestné minuty
64
Jakub Havelka – 8 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Holomek – 12 TM
Lukáš Horák – 91,81 %
úspěšnost brankářů
Michael Petrásek –
89,38 %;
Martin Volke – 84,44 %
Lukáš Horák – 3,29
průměr inkasovaných branek
Michael Petrásek – 4;
Martin Volke – 7
3
průměr vstřelených branek
3,75
29
průměr střel na branku
31
2
góly v přesilovkách
2
10 %
využití přesilovek
10,53 %
0
góly v oslabení
0

Příprava 2014

HC Most

  • Rok založení: 1946
  • Klubové barvy:bílá, oranžová a zelená
  • Vedoucí mužstva: František Šimek
  • Trenér: Václav Baďouček
  • Asistent: Radek Mrázek

Hned první přátelský zápas byl velice zajímavý. Domácí Most se utkal s Litvínovem a konečný výsledek byl 5:5. Nejednalo se však o přípravný zápas jako takový, protože v utkání dostali příležitost i hráči celého širšího kádru, kteří byli rozděleni do obou týmů. Jednalo se tak spíše o tréninkový zápas. Následnou odvetu sehrála již kompletní mužstva v klasickém přípravném utkání. Tentokrát se hrálo v Litvínově, kde Most podlehl extraligovému celku 0:5. V dalším souboji zvítězili mostečtí 3:2 nad týmem High1 (Jižní Korea). Dále si před vlastními fanoušky Most poradil s druholigovým Sokolovem vysoko 11:1. Následně však přišla prohra v Kadani 2:3. V dalším domácím utkání Most přivítal německé mužstvo Lausitzer Füchse, které porazil těsně 2:1. V posledním přátelském utkání Most padl 0:4 na ledě Litoměřic.

V právě probíhající sezóně mají za sebou mostečtí hokejisté čtyři odehrané zápasy. Hned v úvodu ligy přišla prohra 1:5 s Kladnem. V rámci druhého kola zajížděl Most do Kadaně, kde mostečtí hokejisté vyválčili dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Ve třetím kole Most přivítal favorizovaný Chomutov, který dokázal překvapivě porazit 3:2 po nájezdech. I ve čtvrtém utkání musela rozhodnout o vítězi dovednostní soutěž. Tentokrát však Most doma prohrál 4:5 s Benátkami nad Jizerou.

Kádr Mostu – příchody

Před začátkem sezóny Most posílil o několik zkušených borců. Největší posilou je veterán a místní rodák Tomáš Divíšek, který ve své kariéře okusil již několik extraligových klubů. Severočeši tak do svých řad získali hráče od kterého se mladí hráči mohou učit a zlepšovat. Další významnou posilou pro Most je Vojtěch Kubinčák. Tento litvínovský odchovanec hrával v nejvyšší hokejové soutěži za Litvínov, Liberec, Spartu a uplynulou sezónu strávil v Chomutově.

Barvy Mostu od letošní sezóny hájí nově také veterán Jan Alinč. Dvaačtyřicetiletý útočník je velice známý u ústeckých fanoušků, neboť ještě v minulé sezóně oblékal dres Slovanu.

Vzájemné duely Ústí nad Labem a Mostu

Slovan se s Mostem utkal v minulé sezóně celkem šestkrát. V základní části první hokejové ligy Slovan vyzrál nad Mostem třikrát ze čtyř utkání (5:4, 3:5, 6:2, 8:2; všechny výsledky z pohledu Ústí nad Labem).

Zbylé dva zápasy byly na programu v rámci bojů o udržení. Ústí nad Labem bylo opět proti rivalům z Mostu úspěšné a zvítězilo na domácím ledě 6:3. V odvetném utkání pak Slovan zvítězil na mosteckém ledě těsně 2:1.

4. kolo z pohledu obou celků

  • HC Most - HC Benátky nad Jizerou 4:5sn (0:2, 2:1, 2:1 - 0:0)
    Branky a nahrávky: 23. Smolka (Charousek), 31. Pavlík, 44. Tauš (Charousek, Slavíček), 46. Slavíček (Kasal) – 10. Dlouhý, 13. Ordoš (Jonák, Skalický), 21. Skořepa (Kolmann, Říha), 55. Říha, rozh. náj. Pabiška
    Sestava HC Most: Horák (Soukup) – Kousalík, Pavlík, Kasal, Charousek, Hora, Havelka, Kokeš – Tauš, Divíšek, Nedrda – Kubinčák, Alinč, Petruška – Zavřel, Smolka, Slavíček – Mical, Hanzl, Válek
  • SK Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem 4:5 (0:2, 2:1, 2:2)
    Branky a nahrávky: 27. Šagát (Kadlec, Charousek), 34. Chlouba (Trefný, Šagát), 46. Ton (Pavlas), 51. Hejcman (Mazanec) – 5. Holomek (Vágner), 9. Roubík (Budínský, Vágner), 23. Holomek (Přeučil), 47. Roubík (Rod), 47. Kloz (Tůma)
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (Volke) – Černý, Vágner, Kolafa, Smetana, Brož, Holomek, Dvořáček – Budínský, Roubík, Rod – Meidl, Kloz, Tůma – Gengel, Vávra, Přeučil – Suchan, Pořický, Kuchynka
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže