Ústí nad Labem – Na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě se odehrálo Zlaté utkání českého hokeje. Proti zlaté partě z Nagana nastoupili hráči podepsaní pod zlatým hattrickem z přelomu tisíciletí. Fanoušci tak měli jedinečnou možnost vidět mnoho legend v jednom zápase. Mezi nimi nechyběli ani tři Ústečáci – Milan Hejduk, Jan Čaloun a Martin Štěpánek. Trenéři mládeže Slovanu poskytli rozhovor o této výjimečné akci.

Jak jste se dozvěděl o nominaci na Zlatý zápas?
Martin Štěpánek: Byl jsem velice rád, že mi zavolal pan Augusta, že jsem byl nominován do týmu Zlatého hattricku. Od té doby jsem se moc těšil, neváhal jsem.

Jaká byla atmosféra v Jihlavě?
Martin Štěpánek: Parádní. Sešli se tam hráči, kteří toho hodně společně odehráli. Delší dobu jsem se s celou řadou z nich neviděl, takže jsme si měli o čem povídat. Užili jsme si páteční večer i celou sobotu. Bavil jsem se například s Ladislavem Benýškem, což byl můj parťák v obraně při MS v Petrohradu.

Probíhalo nějaké hecování s panem Čalounem?
Martin Štěpánek: Vůbec ne. Šlo o to, abychom si zahráli hokej, pobavili diváky. Mezi námi hecování neprobíhalo.

Jak celý zápas hodnotíte?
Martin Štěpánek: Jsem moc rád, že se celá akce podařila. Lidé na zimním stadionu vytvořili výbornou atmosféru. Myslím, že si to užili i lidé při sledování televizního přenosu. Objevily se i takové názory, že podobný zápas by se mohl uskutečnit při domácím mistrovství světa na jaře příštího roku v O2 Areně. Já bych byl jedině moc rád, protože před vyprodanou Arenou by to bylo super.

I vás oslovil pan Augusta?
Jan Čaloun: Přesně tak, zavolal mi pan Augusta, který to organizoval. Ani chvilku jsem neváhal. Měl jsem tam trochu pracovní kolizi, byl jsem na soustředění. Vyšlo to tak akorát, že jsem tam přijel. Vůbec jsem toho nelitoval. Bylo to velké setkání, a i to utkání mělo kvalitu.

Kdo Vás překvapil?
Jan Čaloun: Všichni hráči, i ti, kteří hokej už aktivně nehrají, odehráli skvělé utkání. Velmi dobře chytal Dominik Hašek, který tři roky nebyl v brance.

Jaký to byl pocit, když celý stadion skandoval vaše jméno?
Jan Čaloun: Bylo to příjemné. Znamená to vždy jakési ocenění. Když jsem hrál, tak jsem Jihlavě nějaké góly dal, tak jsem tam úplně oblíbený nebyl. O to víc jsem byl překvapený, když při nástupu fanoušci skandovali mé jméno.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže