Ústí nad Labem - Mladší dorostenci Ústí nad Labem hostili ve středu 27. srpna 2014 mladší dorost PZ Kladno. Slovan podruhé v letošní přípravě padl, přestože většinu zápasu vedl. O výsledku rozhodla první polovina závěrečné části, na výhru nestačil ani hattrick v podání ústeckého útočníka Karla Zicha.

27. 8. 2014, 15:10 hod., přípravné utkání mladšího dorostu

MDO HC Slovan Ústí nad Labem - MDO PZ Kladno 4:6 (3:1, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 3. K. Zich (Dörner, Štěpánek), 16. K. Zich (Harkabus, Dörner), 20. K. Zich (Dörner), 41. Harkabus (Dörner, K. Zich) – 18. Jelínek (Neisss, Stůj), 28. Furch (Šmatlák, Gestberger), 38. Jelínek, 47. Müller, 48. Husárik (Robovský, Pokorný), 48. Šebesta (A. Zich, Furch). Rozhodčí: Ptáček – M. Fiala, Kába. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváci: 200. Střely na branku: 40:38 (11:18, 20:8, 9:12). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:6.

HC Slovan Ústí nad Labem: Lejčík – Štochl, E. Mareš, Štěpánek ml., Stuchlý, Vidlička – Dörner, K. Zich, Harkabus – Batryn, T. Čermák, M. Veselý – Gottfried, Herák, Tipán. Trenéři: Jan Čaloun, Jiří Sochor.

PZ Kladno: Hedbávný (31. Altrichter) – Hofman, Müller, Pelant, Šebesta, Šmatlák, A. Zich – T. Furch, Gestberger, Husárik – Jelínek, Kolenatý, Neiss – J. Pokorný, Rendla, Robovský – Runza, Stůj, M. Šimáček – Dostál. Trenér: Pavel Křepelka.

Komentář k zápasu

Přípravný duel začal lépe pro Severočechy, po sto čtyřiceti sedmi sekundách hry otevřel skóre Karel Zich - 1:0. Za necelých třináct minut se mohl Karel Zich radovat znovu, neboť podruhé nalezl recept na Vojtěcha Hedvábného - 2:0. S minutou sedmnáctou přišlo první vyloučení, domácí Pavel Vidlička inkasoval menší trest za faul kolenem. Nabízenou přesilovou hru hosté využili, když se v minutě osmnácté trefil do černého Šimon Jelínek - 2:1. Poslední slovo v úvodní části měl ale stejně Slovan, osmnáct vteřin před přestávkou završil hattrick Karel Zich, který gólem do šatny vrátil svému družstvu dvoubrankové vedení 3:1.

Svěřencům Pavla Křepelky se podařilo ve druhém dějství vyrovnat. Nedisciplinovanost Erika Mareše nejprve v osmadvacáté minutě potrestal přesným zásahem v početní převaze Tomáš Furch - 3:2. O necelých deset minut později se podruhé do listiny středečních střelců zapsal Šimon Jelínek, který stanovil vyrovnané skóre 3:3.

Dvě stovky diváků si muselo na rozuzlení zápasu počkat do třetí dvacetiminutovky, do které vstoupili lépe žlutomodří. Po dvaceti dvou sekundách vrátil domácím vedení Matěj Harkabus - 4:3. Osudné ale bylo pro Ústí nad Labem časové rozmezí
46:22 min. - 47:34 min., kdy hosté třikrát udeřili. Na 4:4 vyrovnal Jakub Müller, v čase 47:12 min. dokonal obrat Pavel Husárik - 4:5. Vedení Středočechů poté v koncový čas rozmezí pojistil Matyáš Šebesta - 4:6.

Slovan musel podruhé v letošní přípravě okusit hořkost porážky. První prohru utrpěli svěřenci Jana Čalouna a Jiřího Sochora v úvodu přípravy s chomutovskými Piráty (1:13; výsledek z pohledu Ústí nad Labem).

Ohlasy trenérů:


Jiří Sochor (HC Slovan Ústí nad Labem): „Odehráli jsme velice kvalitní utkání, kluci se nemají za co stydět, podali slušný výkon. Kladno nás prověřilo, prohráli jsme se ctí. Rozdíl byl znát ve fyzické kondici hráčů, ale jinak jsem byl s nasazením a bojovností hráčů spokojen. Porážka nás mrzí, ale bereme si ze zápasu pouze to dobré a na tom budeme stavět dále. Zjistili jsme, že i s celky podobného kalibru můžeme hrát, i když možná opticky vypadalo, že mělo Kladno převahu. Dokázali jsme se prosadit střelecky, řadu šancí jsme bohužel nevyužili.“

Pavel Křepelka (PZ Kladno): „Pro nás to bylo poslední střetnutí před začátkem soutěže. Na Ústí nad Labem jsme se nepřipravovali, protože zápas byl dojednán na rychlo. Bylo pro mě obrovským zklamáním, jak hráči k utkání přistoupili. Hráči neplnili taktické pokyny, které dostali. Pokud bychom takto chtěli hrát v lize, nemáme šanci. Tak, jak jsme hráli ve středu, se hokej hrát nedá ani v krajském přeboru. Tím nechci snižovat výkon Ústí nad Labem, které pro mě bylo překvapením. Soupeř měl oproti nám podstatně lepší produktivitu.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže