Ústí nad Labem - Mladší dorost Ústí nad Labem změřil v pondělí 25. srpna 2014 síly v dalším přípravném zápase s mladšími dorostenci Junioru Mělník. Po odvetě konané ve Zlatopramen Areně o šest dní dříve (6:0 z pohledu Slovanu) přelstili svěřenci Jana Čalouna a Jiřího Sochora Mělník i venku, i když s menšími obtížemi. Žlutomodří museli otáčet nepříznivý stav 0:1, nakonec ale slavili výhru 4:1.

25. 8. 2014, 18:00 hod., přípravné utkání mladšího dorostu

MDO HC Junior Mělník - MDO HC Slovan Ústí nad Labem 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. Stinka (Robotka) – 21. Harkabus (Zich, Mareš), 43. Dörner (Zich), 46. Štochl (Dörner, Mareš), 48. Dörner (Zich). Rozhodčí: Gabriel, Kotek. Vyloučení: 9:8, navíc Tipán (UNL) 10 min. [ZHK]. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 38. Střely na branku: 29:54 (11:17, 7:19, 11:18). Průběh utkání: 1:0, 1:4.

HC Junior Mělník: Michal Procházka – Cicvárek, Douša, Lenc, Mráz, Stinka, Škarohlíd, Valda, Vaněk – Šulc, Šesták, Cornová – Litera, Zamrazil, Janele – Buk, Šípek, Robotka – Skřivánek, Horevaj. Trenér: Vladimír Student.

HC Slovan Ústí nad Labem: J. Volke – Štochl, E. Mareš, Štěpánek ml., Stuchlý, Vidlička – Dörner, Zich, Harkabus – Batryn, T. Čermák, M. Veselý – Gottfried, Herák, Tipán. Trenéři: Jan Čaloun, Jiří Sochor.

Komentář k zápasu

Do střetnutí lépe vstoupili hokejisté Mělníku, kteří se ujali vedení v desáté minutě. Při vyloučení Pavla Vidličky za podražení zužitkoval početní převahu Libor Stinka - 1:0. V minutě šestnácté přišel kuriozitní dvouminutový trest pro hráčskou lavici Ústí nad Labem za nesportovní chování. Přesilovku tentokrát domácí nevyužili.

I ve druhé dvacetiminutovce zhlédlo třicet osm diváků jeden přesný zásah. Do černého se v přesilové hře trefil v čase 20:27 min. za asistence Karla Zicha a Erika Mareše útočník Matěj Harkabus - 1:1. Po zbytek třetiny bylo k vidění spoustu vyloučení, gól ale žádný.

O vítězi rozhodlo až závěrečné dějství, které s přehledem ovládli hosté. Dvě branky Sebastiana Dörnera a gól Jakuba Štochla v oslabení znamenal výhru Ústí nad Labem. Závěrečné minuty už vyjma pár vyloučení nic zajímavého nepřinesly.

Mělník v odvetě padl proti favorizovanému Slovanu 1:4. Zápas řídili pouze dva hlavní rozhodčí bez asistence čárových sudích.

Ohlasy trenérů:


Vladimír Student (HC Junior Mělník): „Velice prospěšné utkání, které bych hodnotil kladně. Zápas byl vyrovnaný, pouze závěr trochu pokazili rozhodčí. Rozhodla třetí třetina, kdy jsme našimi chybami a fauly inkasovali tři góly. Na Ústí nad Labem jsme se nijak speciálně nepřipravovali, ale už jsme tak nějak věděli, co hraje. Sami moc dobře víme, že nám chybí rozehrávka.“

Jiří Sochor (HC Slovan Ústí nad Labem): „Do utkání jsme vstoupili po dvou dnech volna, což se projevilo na výkonu v první dvacetiminutovce, kdy jsme málo bruslili. Objevily se také nepřesné přihrávky, chyběl nám pohyb, souhra a tah na branku. Proto skončila první část 1:0 ve prospěch domácích. Od druhé třetiny jsme si v kabině řekli, co chceme hrát, kluci zvýšili pohyb, a proto jsme se dostávali do šancí. Od vyrovnávacího gólu jsme podle mého názoru byli lepší. Ve třetím dějství jsme naším úsilím přetavili šance v góly. Za celkový výkon jsme rádi, i když se tento výsledek nerodil lehce. Mělník věděl, co na nás hrát. Více se zaměřil na osobní souboje, hrál dost tvrdě, což našim hráčům, kteří spadají do žákovské kategorie, dělalo potíže.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže