Ú s t í n/L. - Očekávaný průběh měl první zápas druhého kola play-off. Ústeckým Lvům se postavili do cesty hokejisté Mladé Boleslavi a potvrdili, že postoupit přes tento tým nebude procházka růžovou zahradou. Boleslavský hokej pocítil několikrát na vlastní kůži střelec první branky Slovanu Tomáš Sýkora. O zvrat v utkání se pokoušel také kontroverzní obránce soupeře Marian Morava.
Začátek utkání se Lvům povedl, když již v šesté minutě se mohli radovat po spolupráci dvou členů první formace. ”Zakládali jsme útok, pak se to zbrzdilo, ale Víťa to zatáhl zpátky. Všichni po něm šli a já jsem si zajel za ně na modrou a on mi to tam krásně prohodil. Já jsem pak šel na bránu, vystřelil jsem a s velkým štěstím to tam spadlo,” popisoval úvodní branku zápasu Tomáš Sýkora, kterého vyslal do gólové šance krásnou přihrávkou Jankových.

Boleslavští po celé utkání servírovali přesně takovou podívanou, jaká se od nich čekala. ”Boleslav nás nepřekvapila. Doma jsme je dvakrát porazili a myslím, že jsme je přehráli i hokejově. U nich to ale byl vždy boj. Mají prostě takový styl, s tím se musíme vypořádat,” potvrzuje Sýkora a doplňuje: ”Zápas byl hodně těžký. Hráli takový urputný hokej. Drží, hákují, dohrávají souboje, hrajou tvrdě. Jde o to, co jim rozhodčí povolí. Půl zápasu to pískali, pak od toho trošku upustili. Potom už to byl takový boj, takové sumo po rozích. Byl to bojovný hokej.” Právě Sýkora je jeden z těch, kteří si na nedostatek fyzické zátěže a kontaktu se soupeřem nemohl stěžovat. ”Po rozích vás drží, hákují. Snažíte se hrát a stále máte někoho na zádech. Je to těžké. Ale jestli chceme postoupit, tak se s tím musíme vypořádat,” uvědomuje si tvrdou realitu proslulý bojovník.

Ke dramatičnosti utkání přispěl i fakt, že se Lvům jako již po několikáté nepodařilo proměnit ani jednu z přesilovek pět na tři. ”Je to hrůza,” přiznává bez vytáček Sýkora. ” Všechny lajny to trénují. Dnes jsme na těch přesilovkách vystřídali tři lajny kromě té čtvrté a žádné to tam nedostane. Je to takové křečovité. Nevím, jestli to chce více střílet od modré nebo to zkombinovat lépe u brány. Prostě to nejde. Asi je to o tom, abychom dali při té přesilovce 5:3 gól a pak to třeba půjde,” snaží se nalézt recept na tuto hokejovou nemoc.

Další možnost ověřit účinky tohoto receptu budou mít Ústečtí Lvi již následující den. V pondělí opět vyjedou na led Lví arény oba soupeři, aby zde vybojovali druhý duel. ”Myslím, že to bude úplně to samé. Budou hrát ten svůj styl a bude to zase boj,” předpovídá Tomáš Sýkora, kterému je jasné, že ani případné vedení v sérii 2:0 na zápasy by asi nezlomilo odpor soupeře. ”Záleží, jak dopadne ten zítřejší zápas. Jestli je přejedem nebo to bude třeba o gól, ale neřekl bych, že to bude snazší. Doma budou hrát ještě tvrději a jestli jim to rozhodčí povolí, tak to bude boj. Myslím, že ani za stavu 2:0 na zápasy to nezabalí,” uzavírá Sýkora.


Zhodnotit utkání se nevzpouzel ani obávaný a ne právě oblíbený bek soupeře Marian Morava. ”Myslím, že jsme k tomu dnes nepřistoupili úplně nejlépe. Přišlo mi, že jsme byli nějací nekoncentrovaní a že jsme ten zápas jako mančaft neodehráli moc dobře. Neplnili jsme taktické pokyny a zdálo se mi, že jsme hráli nějak ustrašeně. Přijeli jsme sebevědomí, ale nepotvrdili jsme to na ledě,” byl s výkonem mužstva nespokojen ještě nedávný kapitán týmu Morava. Ten předal kapitánské céčko před play-off Jiřímu Kadlecovi, aby se slovy boleslavských trenérů mohl více soustředit na své výkony. Právě Morava je zatím nejproduktivnějším hráčem Boleslavi v play-off a i v tomto utkání se podílel na dramatičnosti závěru zápasu, když po jeho přihrávce snižoval na 2:3 Havel. ”Deset minut před koncem jsme dostali na tři jedna a vypadalo to, že ten zápas už je hotovej. Je ale vidět, že padne jeden gól a je vše jinak. Měli jsme tam i šance srovnat, ale nevyšlo to,” smutní Morava.

Bojovnost soupeři chybět určitě nebude. Naopak Morava slibuje její ještě větší porci. ”My chceme postoupit. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát první zápas. Jsou před námi ale další zápasy a chceme vyhrát hned ten zápas, který bude zítra,” burcuje Morava a odmítá, že by snad mohl být k vidění útočnější hokej: “Ústí také hraje ze zabezpečené obrany. Tohle je play-off a my se také nikam nemusíme hnát. My budeme také vycházet ze zabezpečené obrany. Budeme se snažit k tomu přidat náš důraz a větší hlad po gólech. Budeme chtít vyhrát,“ nepřipouští žádné pochyby hráč, který již stačil svým nebezpečným zákrokem definitivně vyřadit ze hry Aleše Pavlase.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže