Ústí nad Labem - Ve čtvrtém přípravném utkání HC Slovan Ústí nad Labem vyzval k souboji HC Baník Most. Most i přes snahu Slovanu podlehl, svěřenci Jana Čalouna a Jiřího Sochora si smlsli na Baníku 17:0.

21. 8. 2014, 17:10 hod., přípravné utkání mladšího dorostu

MDO HC Slovan Ústí nad Labem - MDO Baník Most 17:0 (9:0, 4:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 3. Harkabus (Zich, Dörner), 3. Dörner (Zich, Harkabus), 5. Gottfried (Tipán, Chmela), 8. Dörner (Harkabus), 10. Zich (Dörner, Gottfried), 13. Batryn (Čermák, Veselý), 14. Zich (Dörner, Mareš), 17. Zich (Dörner), 18. Veselý (Stuchlý, Čermák), 24. Dörner (Zich, Štochl), 25. Harkabus, 27. Dörner (Čermák, Zich), 38. Zich (Dörner), 42. Batryn (Veselý, Stuchlý), 50. Dörner (Čermák, Zich), 52. Zich (Čermák, Dörner), 52. Zich (Čermák, Dörner). Rozhodčí: Místecký – Jedlička, Janíček. Vyloučení: 2:7. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Střely na branku: 63:9 (23:1, 22:4, 18:4). Průběh utkání: 17:0.

HC Slovan Ústí nad Labem: Paťha – Štochl, E. Mareš, Štěpánek ml., Stuchlý, Vidlička, Chmela – Dörner, Zich, Harkabus – Batryn, T. Čermák, M. Veselý – Gottfried, Herák, Tipán. Trenéři: Jan Čaloun, Jiří Sochor.

HC Baník Most: Kopta (32. Huml) – Šešina, Bourek, Beneš, Žák, K. Říha, Aul – Ledvinka, Dibala, Tomeš – Heidenreich, Woznica, Kökény – O. Řehoř, Kitzberger, Dohnal. Trenér: Vladimír Šafner.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovku ovládli Ústečtí, kteří vstřelili devět branek. Prvním gólem domácích se mohl pyšnit Matěj Harkabus – 1:0. Hráči z HC Slovan nepustili své soupeře ke slovu a u kanonády zůstali. První třetinu tak zakončili se skórem 9:0, postupně se prosadili Sebastian Dörner, Pavel Gottfried, Sebastian Dörner, Karel Zich, Dmytro Batryn (v přesilovce), dvakrát Karel Zich (z toho jeden v oslabení) a Marek Veselý (v přesilovce).

I ve druhé části si ústečtí mladší dorostenci nenechali nic utéct. Sebastian Dörner zaokrouhlil skóre svého týmu – 10:0. Dalšími úspěšnými střelci této periody byli Matěj Harkabus (v přesilovce), Sebastian Dörner (v přesilovce) a Karel Zich - 13:0.

Ve třetím dějství se už jen dohrávalo. Čtyři puky zaparkoval Slovan do branky soupeře a potvrdil si své skóre. Branku vstřelili Dmytro Batryn, Sebastian Dörner a dvakrát Karel Zich - 17:0.

Ohlasy trenérů:


Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): "Utkání jsme začali velmi dobře. Po krátké chvíli jsme vedli o pět gólů. Do zápasu jsme vstoupili aktivně. To, co jsme po klucích chtěli, tak to plnili. Hlavně v první třetině, po které jsme vedli 9:0. Poté přišlo sebeuspokojení. Kluci byli upozorňováni, aby nesledovali výsledek. Měli hrát to, co je učíme a vše si vyzkoušeli. Bylo pár pěkných momentů, kdy góly padaly z rychlých kombinačních akcí a to je to, co po nich chceme. S výkonem jsme spokojení a budeme se snažit kluky posouvat dál, abychom byli připraveni na sezónu. Naším úkolem před třetí třetinou bylo nedostat branku. Zvládli jsme to. Gólman nás podržel hlavně ve druhé části, kdy měl Most také šance."

Vladimír Šafner (HC Baník Most): "Zápas bych hodnotil tak, že jsme hráli s extraligovým týmem, který loni spadl. Předpokládali jsme, že se nebudeme s družstvem výkonnostně rovnat. V týmu máme mnoho mladých hráčů. Potýkáme se s problémem nedostatku ročníku 2000 a 1999. Nedostatek řešíme doplňováním ročníku 2001, což je v této soutěži hodně znát. V zápase rozhodlo bruslení a nasazení. Byli jsme vyplašení, báli jsme se soupeře předem."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže