Ústí nad Labem - Mladší dorostenci Slovanu sehráli letos třetí přípravné utkání, první v ústecké Zlatopramen Areně. V domácím prostředí si svěřenci Jana Čalouna a Jiřího Sochora před 200 diváky s chutí zastříleli a svému protivníkovi z Mělníka nadělili "kanára". Nejproduktivnějšími hráči Ústí nad Labem byli v úterý 19. 8. 2014 se čtyřmi kanadskými body Karel Zich (3+1) a Sebastian Dörner (1+3). Čistým kontem se naopak může pyšnit gólman Ondřej Lejčík.

19. 8. 2014, 17:55 hod., přípravné utkání mladšího dorostu

MDO HC Slovan Ústí nad Labem - MDO HC Junior Mělník 6:0 (0:0, 2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 24. Štochl (Dörner, Zich), 36. Dörner, 43. Herák (Gottfried, Chmela), 43. Zich, 43. Zich (Dörner), 50. Zich (Štochl, Dörner). Rozhodčí: Volf – Janíček, M. Fiala. Vyloučení: 9:9. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Střely na branku: 51:19 (13:7, 22:7, 16:5). Průběh utkání: 6:0.

HC Slovan Ústí nad Labem: Lejčík – Štochl, E. Mareš, Štěpánek ml., Stuchlý, Vidlička, Chmela – Dörner, Zich, Harkabus – Batryn, T. Čermák, M. Veselý – Gottfried, Herák, Tipán. Trenéři: Jan Čaloun, Jiří Sochor.

HC Junior Mělník: Michal Procházka (31. Šimáček) – Valda, J. Kříž, Cicvárek, Cornová, Janele, Zamrazil – Mráz, Stinka, Šulc – Lenc, Šesták, Škarohlíd – Šípek, Litera, Robotka – Douša. Trenér: Vladimír Student.

Komentář k zápasu

První dějství přípravného zápasu mezi ústeckým Slovanem a mělnickým Juniorem branku nenabídlo. Střelecky aktivnější byli domácí, kteří nedokázali zužitkovat ani jednu ze tří přesilových her. Hosté měli k dispozici přesilovky dvě, přesto platil po dvaceti minutách bezbrankový stav.

Ve druhé části se aktivnější Severočeši prosadit dokázali, když gólový účet zápasu otevřel ve čtyřiadvacáté minutě Jakub Štochl - 1:0. Za necelých dvanáct minut navýšil vedení Slovanu v oslabení Sebastian Dörner, když mezitím stihl Mělník v závěru jednatřicáté minuty vystřídat brankáře - 2:0.

Naděje hostů téměř definitivně pohřbila čtyřicátá třetí minuta, když se Ústí nad Labem podařilo v rozmezí devětadvaceti sekund třikrát skórovat. Do černého se postupně trefili Jakub Herák a dvakrát Karel Zich - 5:0. V padesáté minutě přidal pojistku znovu Karel Zich, jenž dovršil hattrick. Závěr utkání kromě několika vyloučení nic zajímavého nenabídl.

Mladší dorost Ústí nad Labem tak navázal na dobrý výkon z předchozího přípravného zápasu v Bílině, kde přelstil "B" tým mladších dorostenců Pirátů Chomutov, a na své konto si připisuje výhru 6:0 proti Mělníku. Junior se v zápase nezmohl téměř na nic, ze severu Čech odcestuje tým pod vedením Vladimíra Studenta bez vstřeleného gólu.

Ohlasy trenérů:


Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): „Já za nás trenéry hodnotím utkání kladně. Od začátku zápasu jsme si tvořili šance a Mělník jsme přehráli díky produktivitě. V první třetině jsme branky nedali, prosadit střelecky se nám dařilo až od druhé části. Kluci jsou mladí, na jejich nedostatcích budeme pracovat. Naším úkolem je kluky sledovat a postupem času chyby odstranit.“

Vladimír Student (HC Junior Mělník): „Jak bych mohl zápas zhodnotit, když jsme prohráli 0:6. První třetina byla z naší strany špatná, nebruslili jsme a nehráli hokej. Domácí nás jednoznačně přehráli. Druhé dějství jsme paradoxně prohráli, ale řekl bych, že jsme se trochu zlepšili. Ve třetí dvacetiminutovce jsme zažili deset minut hrůzy. Je tragédie obdržet tři góly během deseti minut. V závěru utkání byly k vidění už jen osobní souboje a menší šance na obou stranách. Každopádně Ústí nad Labem vyhrálo jednoznačně a zaslouženě.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže