Ústí nad Labem - David Tůma nastoupil v obou předchozích přípravných utkáních v útočné formaci s Václavem Meidlem a Janem Klozem. Důvěru trenérů dostal třiadvacetiletý bruslař z ofenzivy také při pozápasových nájezdech utkání s Chomutovem, kdy ale nenalezl recept na chomutovského gólmana Jana Strmeně. Odchovanec ústeckého hokeje před odvetou s Kadaní také prozradil, že ve čtvrtek čeká velkou bitvu.

V posledním přípravném utkání změřili hokejisté Slovanu ve Zlatopramen Areně síly s chomutovskými Piráty. Ústečtí vedli v zápase 2:0, přesto padli 2:3 na nájezdy. „Nepodali jsme špatný výkon, po šedesáti minutách zasloužená remíza. Chomutov byl hokejovější než Kadaň, s čímž jsme se dokázali vyrovnat. Ke konci nás Piráti zatlačili a vyrovnali necelé tři minuty před koncem řádné hrací doby na 2:2. Co se nájezdů týká, to je loterie,“ připomněl si předchozí duel v přípravě David Tůma.

„Hráli jsme teprve druhý zápas. Stále se sehráváme a zvykáme si na nové brusle či rozměry středního pásma. Když se útočí, je to výhoda, útočníci mají více prostoru. Naopak v obranné třetině je to horší. Střední pásmo je nyní hodně zahuštěné, nahazuje se nebo se ztrácí hodně puků. Změněné jsou také icingy. Byli jsme překvapení, že přišlo přes šest set lidí,“ pochvaloval si diváckou kulisu ústecký odchovanec, jenž společně s Jaroslavem Roubíkem a Janem Klozem nevyzrál při pozápasových nájezdech na brankáře Jana Strmeně.

„Plánoval jsem vystřelit nad lapačku do šibenice. Minulou sezónu mi toto provedení dvakrát vyšlo, nyní jsem puk netrefil pořádně, jak jsem chtěl,“ popsal neproměněný nájezd rodák z Děčína, kde Slovan přípravu na ledě letos zahájil.

„Bydlím v Ústí nad Labem, ale bylo příjemné si opět zatrénovat v místě, kde všechny znám. Stadion v Děčíně je stále stejný, zázemí má tamní klub na úrovni české první hokejové ligy. V kontaktu jsem s Jaroslavem Haškem, ale i s dalšími hráči. Výsledky Děčína v sezóně sleduji,“ vzpomínal třiadvacetiletý forvard, podle kterého může mít ústecké mužstvo v letošním ročníku velkou sílu.

„Naším cílem je play-off, chceme se dostat minimálně do předkola play-off. Věřím, že náš kádr může být velmi silný. Na trénincích se nyní zaměřujeme především na fyzickou kondici, ve druhé polovině tréninku hrajeme, abychom si na sebe zvykli,“ prozradil aktuální náplň tréninků David Tůma, jenž ve čtvrtek očekává proti Sportovnímu klubu Kadaň velkou bitvu.

„Budeme chtít proti Kadani zvítězit. Doufám, že nás do Zlatopramen Areny přijde podpořit co nejvíce diváků. Pokud bude zápas stejný jako v Kadani, mají se fanoušci na co těšit. Řezalo by se to a utkání by mělo parametry play-off,“ uzavřela ústecká jedenadvacítka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže