Okurková sezona už je pasé a na hokejisty Slovanu čeká první přípravný zápas, ke kterému se vydají do Kadaně. V loňském ročníku si Ústí nad Labem spolu s Kadaní zahrálo zápasy o baráž. Jak dopadne první přípravný zápas žlutomodrých hokejistů, kteří se znovu vrhnou do zápasového tempa? To se dozvíme 5. srpna od 18 hodin.

Kadaň v loňském roce

Kadaňští hokejisté neprožívali v loňském roce zrovna nejlepší sezonu. V základní části se jim příliš nedařilo, což dokazuje například šňůra třinácti prohraných zápasů v řadě. Severočeši byli po dvaapadesáti utkáních na jedenáctém místě tabulky a následovalo play-out, v němž se nakonec s pořádnou porcí štěstí umístili na poslední nesestupové příčce.

Příchody a odchody

Sportovní klub Kadaň přišel po sezoně 2013/2014 například o obránce Martina Szakala či Romana Proška. Prvnímu jmenovanému byla nabídnuta funkce mládežnického trenéra v Chomutově. Tým ztratil také útočníka Petra Mainera, který byl v tabulce produktivity osmým nejlepším forvardem Kadaně.

Největší změna v kádru proběhla na trenérském postu. Tandem Miroslav Buchal – Karel Soudek vystřídal dvaašedesátiletý rodák z Prostějova Jaroslav Beck. Ten si k sobě jako asistenta zvolil Petra Martínka, se kterým spolupracuje už několik sezon, a oba společně v předešlých letech vedli úspěšně juniory Chomutova.

Vzájemné zápasy

V loňské sezoně narazil Slovan na svého severočeského rivala hned v prvním kole základní části. Zápas byl sice celou dobu vyrovnaný, ale z vítězství se nakonec radovala Kadaň, která na ledě Zlatopramen Areny porazila Ústí 3:2.

Ani v následujícím utkání si žlutomodří nedokázali se Sportovním klubem poradit a opět jen těsně o gol soupeři podlehli.

Slovan oplatil prohry Kadani ve druhé polovině základní části, když ji nejprve na domácím ledě porazil poměrem 3:0 a pak na soupeřově ledě vybojoval tři body za výhru 3:1.

Nakonec se oba celky setkaly ještě v play-out, kde se lépe vedlo Ústí, které v tabulce skončilo dvě místa před Kadaní.

Autor fotografie: Miroslav Rosendorf

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže