Ú s t í n/L. - Ústeckým hokejistům skončila dovolená. Severočeský celek tak vstoupil do další fáze přípravy. Protože v současné době není v Ústí nad Labem k dispozici ledová plocha, hráči musí na tréninky dojíždět do sousedního Děčína. Toto cestování ale naštěstí nebude trvat dlouho, plocha Zlatopramen Areny bude pro modrožluté připravena od 4. srpna.

Na prvním tréninku sezóny 2014/2015 se představilo pětadvacet hráčů a dva gólmani. Trénink se nesl v lehčím tempu. Žlutomodří bojovníci si nejprve osahali novou výstroj a led. Poté následovalo bruslení a střelba. Po loňské sezóně došlo k výrazné obměně v kádru Lvů. Z klubu odešli Sklenička, Hanzl, Vobořil, Alinč, Orct, Vaněk, Dlouhý, Grin, Videlka a Dostálek.

Naopak k A - týmu se přidaly nové posily - obránci Radek Šimanovský, Martin Zdvořáček, Martin Vágner a Tomáš Kolafa. Do brány se po delší době vrátil Martin Volke. Útok podpořili Vladimír Bačák, Tomáš Fajgl, David Merta, Jakub Suchan a Ladislav Gengel. "Do Ústí mně přiválo to, že se tady hrál vždy dobrý hokej. Jak jsem měl možnost poznat kluky, vypadá to, že zde bude dobrá parta, která potáhne za jeden provaz," odhalil důvod svého příchodu Ladislav Gengel. A co si tento zkušený útočník slibuje od nového angažmá? "Prvořadým cílem je hrát dobrý hokej a dostat se do play-off. A jak říká pan Evan. Finále už bude jenom bonus," vysvětlil bývalý hráč Havlíčkova Brodu.

Na úvodní trénink se přijeli také podívat jednatelé nově vzniklé společnosti - Pavel Hájek, Jiří Zdvořáček, Vladimír Evan a sportovní manažer HC Slovan Jan Čaloun. Hráčům sdělili, jaká je současná situace v klubu a nastínili jim plány do nadcházející sezóny.

Autor fotografií: redakce

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže