Novým sportovním manažerem HC Slovan Ústí nad Labem byl jmenován Jan Čaloun, který bude funkci vykonávat od 1. června 2014. „Byl jsem osloven panem Evanem a panem Zdvořáčkem, zda bych měl zájem tuto funkci vykonávat,“ komentoval situaci Čaloun.

Jan Čaloun se narodil 20. 12. 1972 v Ústí nad Labem. Právě tady začal se svou hráčskou kariérou. V roce 1990 nakoukl i do tamní nejvyšší soutěže, když hájil barvy týmu HC Chemopetrol Litvínov. Mimo jiné hrál v NHL a ve finské lize, kterou v roce 1998 jeho tým HIFK Helsinky vyhrál. V loňském roce byl vyhlášen historicky nejužitečnějším hráčem finské ligy. S reprezentací se stal mistrem světa a získal zlatou medaili z olympijských her v Naganu. V Ústí nad Labem hrál extraligu od roku 2007. V současné době trénuje mládež HC Slovan Ústečtí Lvi a od června bude vykonávat funkci sportovního manažera.

Jak došlo k tomu, že budete vykonávat roli sportovního manažera?
Vše vyplynulo ze situace, když jsme se dozvěděli, že akciová společnost nejeví známky záchrany ústeckého hokeje. Veškeré události v uplynulé době směřovaly k tomu, že klub skončí v krajském přeboru. Byl jsem osloven Vladimírem Evanem a Jiřím Zdvořáčkem, zda bych tuto funkci přijal.

Co si od nové pozice slibujete?
Rád bych využil kontaktů a spolupracoval s extraligovými týmy, kde dělají generální manažery bývalí spoluhráči jako např. Martin Straka v Plzni. Slibuji si od své funkce, že budeme hokej dělat tak, jak se hokej má dělat. Chceme si vychovat vlastní odchovance a postavit to tady na mládeži a právě na odchovancích.
Momentálně máme problémy na pozicích v obraně, kde máme vytipovaná nějaká jména. Hráči jsou prozatím v jednání. Jak jsem uvedl, budeme spolupracovat například s Plzní, která nám poskytne hráče formou hostování. Další spolupráce by pak měla proběhnout také s Mladou Boleslaví, kde by to mělo fungovat podobně.

Jak to vypadá s brankářským postem?
Jan Dlouhý se vrátil do Slavie. S námi se začal připravovat Martin Volke. Je to kluk, který pochází z Ústí nad Labem. Martin má řadu zkušeností z extraligy, které může předat mladým hráčům.

S jakými cíli jdete do této funkce?
Pro nás jsou dvěma nejdůležitějšími body sportovní výkon a ekonomika klubu. Samozřejmě také naprosto otevřená komunikace s médii a fanoušky ústeckého klubu.
Co se týče sportovních cílů, tak nechceme vyhlašovat ambice o nejvyšší příčky v tabulce. Pro nás je základem stabilizace klubu, jak po sportovní, tak po ekonomické stránce. Snažíme se poskládat dobrou partu, jelikož chceme sázet na vnitřního ducha týmu.

Hodláte tedy spolupracovat i s mládeží?
Protože je klub ve špatné finanční situaci, snažím se, aby to u mládeže fungovalo jako ve Finsku. Učím děti poctivé práci a tvrdému tréninku. Nejsme v situaci, kdy bychom mohli přivést velkou posilu pro A tým, ale naopak musíme hledat talenty v naší mládežnické základně. Takovými kluky byli například talentovaní hráči Robin Zvědělík nebo Martin Tůma, kteří nám bohužel odešli do konkurenčních klubů.

Zdroj fotografie: isport.blesk.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže