Ú s t í n/L. - Situace Ústeckých Lvů je nadále vážná. Hokejisté měli až do závěru sezóny potíže s udržením soutěže a po jejím konci mají starostí možná ještě víc. Hokejový klub totiž sužují dluhy a jasno o situaci není ani po nedávné valné hromadě. „Hráčům jsem zrušil letní přípravu a neslibuji nic, co nemohu splnit,“ řekl předseda představenstva Slovanu Jiří Zdvořáček na pondělní tiskové konferenci.

S médii se na pondělním setkání setkala hned čtveřice osobností z vedení klubu. Kromě marketingového manažera Jana Kloboučka také předseda občanského sdružení Vladimír Evan, předseda představenstva Jiří Zdvořáček a místopředseda představenstva Zdeněk Kindl.

Nejvíce prostoru dostal předseda představenstva Jiří Zdvořáček. „Chtěl bych nastínit současnou situaci klubu. V poslední době jsme měli za sebou dva zásadní milníky. Setkání akcionářů a naplánování valné hromady,“ začal Zdvořáček. „Na setkání akcionářů byli zastoupeni všichni čtyři akcionáři, kteří vlastní 80% klubu. Prozradil jsem jim současnou situaci, jaké jsou dluhy a další strukturu. Poté jsem přednesl vlastní návrh. Řekl jsem, že je potřeba sem přinést finanční hotovost, aby se organizace mohla ozdravit. Žádné konečné řešení zde ale nepadlo. Nevyřešili jsme způsob, jakým bychom organizaci ozdravili,“ pokračoval.

Zdvořáček litoval faktu, že k pořádnému jednání valné hromady v podstatě pro malou účast nedošlo. A poté začal vyjmenovávat pohledávky vůči věřitelům. „K insolvenčnímu návrhu se připojili další lidé. Pan Oulický a Městské služby, které uplatňují částku něco kolem milionu korun. K insolvenčnímu návrhu jsme zaujali takové stanovisku, že jsme po soudu chtěli prodloužit lhůtu pro vyjádření k závazkům. V představenstvu jsme si rozdělili úlohy, že s věřiteli chceme jednat. Jak s firmou All sport, tak s panem Oulickým i Městskými službami. Částku za hráče Tůmu jsme týmu HC Sparta Praha už zaplatili. Takže zbývají čtyři návrhy. K těm třem ještě firma Sport time," komentoval.

Hráči netrénují, letní příprava se zrušila

Nejasná situace v zákulisí se také dotkla samotného dění „na ledě“. Hokejisté, kteří postrádají poslední dvě výplaty začínají trénovat individuálně. Letní příprava byla prozatím zrušena a koneckonců není ani, kdo by ji vedl, protože pod smlouvami není ani trenérská dvojice Skrbka s Marešem.

„V pondělí 5.května měla začít letní příprava hráčů, kterou jsem ale zrušil. Hráči, kteří u nás mají smlouvu, se budou měsíc připravovat individuálně. Případná další letní příprava bude svolána po valné hromadě. Máme skupinu hráčů, která nemá smlouvu. Zatím jsme jim neuplatnili smlouvu, protože ještě nevíme, jak společnost dopadne. Záleží na nich, jestli si najdou jiný klub a nebo počkají na vyřešení situace. Dluhy a pohledávky k nim stále platí,“ uvedl.

Chybí dotace od města

Na meetingu s novináři se ke slovu také dostal Zdeněk Kindl, místopředseda představenstva. „Měli jsme za cíl dohrát sezónu 2013-2014 a akcionáři se zavázali, že ročník dohrajeme, což se splnilo. Zatím k nám nepřišla dotace z města (2,5 milionu korun), která měla přijít v sezóně a dostala nás do problémů,“ hřímal.

Na druhou stranu si Kindl pochvaloval stanovisko Spolchemie, která dlužnou částku z předchozí sezóny začala po čtrnáctidenních splátkách splácet nyní. „Dost nám tím pomáhá v aktuální tíživé situaci. Máme šest zaměstnanců a těmito splátkami pokrýváme jejich pohledávky,“ pokračoval.

Hráčům se nic neslibuje

Vedení klubu si je vědomo, že při aktuální situaci může o řadu hokejistů přijít. Už nyní zamířil obránce Grin do Plzně a brankář Orct do Litvínova. „Hráči mají právo zrušit svou smlouvu a odejít jinam. Nevíme, jestli začneme s deseti hráči nebo patnácti. Ale jednáme s nimi a věřím, že to dobře dopadne, ale zatím to nedopadlo,“ řekl Vladimír Evan.

„Počkáme měsíc, jak se situace vyvine. Je možné, že na nás hráči nepočkají a půjdou jinam, ale nebudeme jim slibovat něco, co pak nedodržíme. Nevíme, co bude a proto si zatím hráče ani trenéry nezavazujeme,“ dodal Zdvořáček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže