Ústí nad Labem – Starší dorostenci dlouho bojovali o přímé udržení v nejvyšší soutěži. To se jim nepodařilo, a tak si sezónu prodloužili o několik zápasů. Svěřenci Víta Borůvky a Miroslava Macha sehráli šest nezapomenutelných utkání. Připomeňme si baráž.

Baráž 1 Ústí – Třebíč 5:2

Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Úvod zápasu se odehrál ve velkém tempu. První branku vstřelil ve dvanácté minutě hostující Matov. Půl minuty před koncem prvního dějství vyrovnal střelou od modré čáry Kopta. Ve dvacáté třetí minutě Rubeš dorazil střelu Amirova a Lvíčata v zápase vedla. Další branky padly v poslední periodě. Ferda využil zaváhání domácí obrany a vyrovnal na 2:2. Ve čtyřicáté sedmé minutě vybojoval kotouč Kopta a rychlou střelou vrátil domácím náskok. Běžela polovina třetiny a Amirov zametl puk za brankáře Třebíče. Skóre na 5:2 upravil Tůma. Slovan první zápas v baráži vyhrál, ale zranil se Hucek a Benda. Prvně jmenovaný do zápasů už nezasáhl.

Baráž 2 Ústí – Písek 3:1

V šesté minutě si do předbrankového prostoru vybruslil Navarra a puk poslal pod horní tyčku. Lvíčata byla aktivnější, další branku však v první třetině nepřidala. Krátce po polovině zápasu se domácí radovali znovu. Koval poslal Rubeše do brejkové situace. Ústecký hráč si počkal na první pohyb gólmana a mířil do odkryté části branky. Ve třicáté sedmé minutě našel Tůma přesnou přihrávkou Kaška, který neměl problém uklidit puk na místo určení. V poslední třetině hostující Točík snížil. Severočeši vyhráli díky výbornému výkonu, který podali ve dvanácti hráčích do pole.

Baráž 3 Kolín – Ústí 1:4

První venkovní barážový zápas obstaral souboj v Kolíně. Do zápasu zasáhl v prvním zápase zraněný Benda. Ústí mělo k dispozici tři přesilovky, které nevyužilo. Na konci třetiny se přepisovalo skóre hned dvakrát. Amirov po přihrávce Kopty poslal Slovan do jednobrankového vedení. To navýšil Navarra. Ve dvacáté deváté minutě domácí snížili, Zvědělíka překonal Kozák. Poslední slovo ve třetině si vzalo Ústí, Rubeš upravil na 3:1 z pohledu hostů. Poslední gól zápasu si připsal Tůma. Severočeši vyhráli třetí zápas v baráži.

Baráž 4 Třebíč – Ústí 2:4

V sedmé minutě vstřelil první branku utkání hostující Drha. V první třetině už další gól nepadl, tak Lvíčata držela nejtěsnější vedení. Vyrovnání se domácí dočkali šest minut po začátku prostřední periody, kdy se prosadil Matov. V polovině základní hrací doby vrátil náskok Slovanu Kašek. Třebíčský Matov znovu dorovnal. Poslední třetina přinesla rozuzlení. V závěru se prosadili dva ústečtí hráči, Amirov a Kopta. Díky zisku tří bodů a s ohledem na ostatní výsledky bylo po tomto zápase jasné, že starší dorostenci Ústí setrvají v nejvyšší soutěži. Žlutomodří si oddechli, záchrana zajištěna.

Baráž 5 Písek – Ústí 5:2

Třetí venkovní zápas odehráli žlutomodří v Písku. Na gól si diváci museli počkat do třinácté minuty, ve které se prosadil hostující Kopta. Tři minuty po něm Slovan skóroval znovu. Koptovu přihrávku využil Macek. Po první třetině vedlo Ústí o dvě branky. V prostřední periodě domácí vyrovnali. Dvěma přesnými zásahy zdramatizoval Točík. Ve třetí třetině Písek rozhodl, vstřelil tři branky. Jmenovitě Koutenský, Pixa a Šergl. Severočeši prohráli první barážový zápas.

Baráž 6 Ústí – Kolín 3:2 po prodloužení

Úvod se Slovanu povedl výborně, Macek proměnil první šanci svého týmu. Radost domácího týmu netrvala dlouho, v deváté minutě srovnal Pokorný. V čase 38:38 Michajličenko si sjel pro kotouč od modré čáry a trefil se přesně. O necelou půlminutu později bylo vyrovnáno, skóroval Černý. Ve třetí třetině branka nepadla. O vítězi rozhodlo až prodloužení. Do slibné pozice se dostal Kašek a jeho střela skončila v síti. Starší dorostenci si po zápase setrvání v nejvyšší soutěži patřičně užili.

Autorka fotek: Michaela Odložilová

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže