Ú s t í n/L. - Starší dorost si před sezónou stanovil jasný cíl, udržet se v RAKO extralize staršího dorostu za každou cenu. V průběhu ligového ročníku 2013/2014 se Lvíčata dostala na pozice znamenající setrvání i sestup.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

První dva zápasy odehrálo Ústí ve Zlatopramen Areně. Nejprve přehrálo po výborném výkonu Letňany. V derby s Chomutovem to už bylo horší. Lvíčata nehrála špatně, Chomutov byl zkušenější, a tak vyhrál 3:0. Střelecká krize pokračovala i v utkání v Plzni. Slovan inkasoval pět branek a neskóroval. Hned v pěti z deseti odehraných zápasů v září vyšla Lvíčata střelecky naprázdno. V devátém kole Ústí po bojovném výkonu prohrálo v Letňanech. V souboji s Chomutovem žlutomodří vybojovali tři body. O výhře Ústí rozhodl ve 45. minutě v přesilové hře pět na tři Tůma. V září odehráli starší dorostenci deset zápasů a získali šest bodů.

Vstup do druhého herního měsíce se Slovanu příliš nepovedl. V Karlových Varech nevstřelil ani branku a prohrál 0:5. Lvíčata si chuť zpravila v souboji na Kladně. Rytíři celý zápas tahali za kratší konec pomyslného provazu. Nejvíce se na výhře podílel Kopta, který skóroval třikrát a připsal si tak hattrick. V zápasech proti mužstvům z Prahy (Sparta a Letňany) sahali Severočeši po výhře v základní hrací době. Sparta vyrovnala v čase 59:25. Následné prodloužení zvládla. V Letňanech vedlo Ústí 3:1, domácí ale dostali zápas do prodloužení, ve kterém si připsali bonusový bod. Lvíčata se plnohodnotného bodového zisku dočkala v domácím zápase s Chomutovem. Na výhře 3:1 měl velkou zásluhu gólman Kosina, který kryl 44 střel Pirátů. Na dobrý týmový výkon Slovan už nenavázal, v Plzni prohrál 14:3, ve Varech 9:0 či doma s Kladnem 0:5. V říjnu odehráli starší dorostenci deset zápasů a získali osm bodů.

Úvodní zápas v listopadu odehrálo Ústí proti Spartě. Střelecká krize pokračovala dál, Ústí prohrálo 0:2. Další zápas v Letňanech nabídl opět drama. Slovan prohrával 0:3, zatnul zuby a bojoval. Díky zlepšenému výkonu dokázali vyrovnat. Čtvrtou branku pak vstřelili domácí a Lvíčata zase dotahovala. Zvládla to, dokonce se díky brance Tůmy dostala do vedení. Letci srovnali a v prodloužení rozhodli o své výhře. K dalšímu zápasu cestovali žlutomodří do Chomutova, kde Pirátům podlehli 1:11. V domácím prostředí nestačila smečka Lvíčat na Plzeň (2:4). V derby s Litvínovem Ústí dlouhou dobu vedlo o jednu branku, jenomže dostalo dva góly ve třetí třetině a body zůstávaly na zimním stadionu Ivana Hlinky. Poslední zápas v měsíci znamenal souboj Slovanu s Vary. Severočeši nezvládli první třetinu, kterou prohráli 0:5. To byl klíčový faktor, Ústí prohrálo celkem 1:8. V listopadu odehráli starší dorostenci šest zápasů a získali jeden bod.

Prosinec začalo Ústí vysokou porážkou na Kladně, kde inkasovalo sedm branek. Souboj proti Spartě dospěl ve Zlatopramen Areně až do nájezdové loterie, ve které vytáhl svůj klenot Kašek. Slovan vybojoval dva body. Tento zápas uzavřel základní část. Lvíčata z posledního místa postoupila do skupiny „O baráž“. Největším soupeřem se staly Letňany, se kterými bojovali o předposlední místo v tabulce. V úvodním zápase skupiny cestovala Lvíčata do Olomouce, kde nepodala dobrý výkon, prohrála 1:5. Z Olomouce se mužstvo vypravilo do Vsetína, kde vyzvalo tamní VHK. Ústí v průběhu zápasu vedlo o gól, ale domácí přidali a v základní hrací době stihli vyhrát. V prosinci odehráli starší dorostenci čtyři zápasy a získali dva body.

Rok 2014 začali starší dorostenci domácím zápasem proti Hradci Královému. Po první třetině vedli hosté o tři branky. Ústí dokázalo ztrátu vyrovnat, ale Hradec si dvěma góly v závěru zápasu výhru pohlídal. Následovaly další dva zápasy ve Zlatopramen Areně. Ten první proti Pardubicím se Lvíčatům nepovedl a vysoko prohrála. Proti Mladé Boleslavi Slovan výrazně zlepšil výkon, celý zápas byl lepším týmem a po zásluze vyhrál 5:1. Díky zisku tří bodů se Ústí odlepilo z posledního místa tabulky, bodově se dotáhlo na Letňany. V prvním venkovním zápase roku cestovali Severočeši do Písku. Domácí se dostali do vedení, ale góly Kopty a Macka otočily stav zápasu. Hubenou výhru si Ústí pohlídalo a v tabulce stoupalo výš. Na pozici, která by zajišťovala nesestoupení do baráže, chyběl smečce bod. Bodový zisk pokračoval i v dalším souboji s Havířovem. Po divoké přestřelce padla Lvíčata v prodloužení. V posledním zápase měsíce hostilo Ústí Porubu. Slovan přišel o tři body v čase 59:40, kdy hosté vyrovnali na 3:3. V nájezdové loterii domácí padli. V lednu odehráli starší dorostenci šest zápasů a vybojovali osm bodů.

Úvodní zápas v únoru obstarala Olomouc, která přicestovala do Ústí. Domácí skloubili bojovnost s nasazením. Gólově se to odpoledne povedlo Koptovi, jehož třígólový příspěvek nasměroval tým k výhře. Další domácí zápas proti Vsetínu žlutomodří vyhráli po dobrém výkonu 3:2. Následovaly venkovní zápasy. V Hradci Králové se v polovině utkání prosadil Tůma a Slovan vedl. Domácí v posledních deseti minutách hry otočili vývoj zápasu a nakonec se radovali z výhry. Střetnutí v Pardubicích mělo od samého úvodu jasného favorita. Lvíčata po dvou třetinách prohrávala o čtyři branky, v poslední periodě padly čtyři branky, dvě na každé straně. V Mladé Boleslavi Severočeši vyhráli 2:1 a posunuli se na desátou pozici, která zajišťovala přímé udržení v RAKO extralize. V únoru odehráli starší dorostenci pět zápasů a vybojovali devět bodů.

V březnu se dohrávala poslední tři kola skupiny „O baráž“. V Písku vyhrálo Ústí 3:1. Rubeš poslal dvěma góly svůj tým do vedení. Písek snížil, ale vyrovnat nedokázal, protože do prázdné branky se trefil Kopta. V posledních dvou zápasech potřeboval Slovan vybojovat alespoň tři body, aby se přímo udržel a nehrál baráž. Souboj s Havířovem rozhodla první třetina, kterou Lvíčata prohrála vysoko 0:5. Domácí AZ dobře rozehraný zápas „nepustil“. Lvíčata inkasovala devět branek, vstřelila tři. Co nejrychleji zapomenout na tuto porážku a soustředit na zápas s Porubou. To byl cíl Severočechů před posledním zápasem skupiny. Žlutomodří skórovali až v době, kdy prohrávali 0:6. Prohra 2:6 znamenala jediné – starší dorostenci svou extraligovou příslušnost museli obhájit v baráži.

Autorka fotek: Michaela Odložilová

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže