Ústí nad Labem – Jako den a noc. Na jaře 2013 mladší dorost za velké slávy postoupil mezi tuzemskou elitu. O rok později v posledním kole ELIOD extraligy definitivně přišel o příslušnost mezi extraligovou rodinou. Zklamání to bylo obrovské. Sezóna 2013/2014 přinesla mladšímu dorostu mnoho zajímavých momentů a zkušeností.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

První ostrý start pro Ústí obstaral celek Letci Letňany. Severočeši po první třetině prohrávali 1:2. V prostředním dějství stačili vyrovnat. Po základní hrací době byl stav nerozhodný. O výhře Slovanu rozhodl v nájezdech Magasanik. Úvodní domácí zápas se žlutomodrým nepovedl. Do Zlatopramen Areny přicestovala Plzeň. Ústí bojovalo, ale na body to nestačilo, prohrálo 2:5. Severočeské derby mezi Chomutovem a Ústím, které se odehrálo v rámci třetího kola, vyhráli domácí Piráti 6:3. V posledním zápase v měsíci vyhrála Lvíčata nad Kladnem. K zisku tří bodů jim pomohla první třetina, kterou Slovan vyhrál 3:0. V září odehráli mladší dorostenci šest zápasů a získali pět bodů.

Druhý herní měsíc začalo Ústí venkovním zápasem. Na Kladně prohrálo 1:3. V domácím zápase proti Písku žlutomodří třikrát vedli (2:0, 4:2, 5:3), ani to však na bodový zisk nestačilo. Jihočeši vyhráli třetí třetinu 4:1 a radovali se z výhry 6:5. Trenér Jan Čaloun po zápase neskrýval zklamání a rozhořčení: „Soupeři jsme darovali tři body,“ pravil. Další utkání přineslo bitvu mezi Litvínovem a Ústím. Slovan zápas nezvládl a prohrál 2:11. Poslední den v říjnu se v Ústí představil Chomutov. Žlutomodří se gólově prosadit nedokázali, a tak prohráli 0:6. V říjnu odehráli mladší dorostenci šest zápasů a nezískali ani bod.

Tak, jak skončila Lvíčata říjen, tak začala listopad. Zápas v Praze se Spartou prohráli Severočeši 0:7. Gólovou nemohoucnost zlomil v dalším utkání s Karlovými Vary Bejček, který se prosadil ve 28. minutě. Ústí tento zápas dovedlo do vítězného konce, radovalo se ze zisku tří bodů a skóre 4:2. V utkání na Kladně proti PZ přišel Slovan o body tři sekundy před koncem základní hrací doby. Do té doby vyrovnaný stav zvrátil na stranu Kladna Vach. Ústí si náladu spravilo proti druhému celku z Kladna. Rytíři cestovali do Zlatopramen Areny. Domácí Slovan po dobrém výkonu vyhrál 4:2. V listopadu mladší dorostenci odehráli šest zápasů a získali šest bodů.

První prosincový den se odehrál v Ústí zápas proti Litvínovu. Slovan vedl o jednu branku, ale hostující celek dobrým pohybem a aktivním přístupem utkání otočil a vyhrál 4:2. Lvíčata cestovala do Letňan, kde se utkala s Letci. Diváci viděli gólovou přestřelku, kterou po vyrovnané první třetině rozhodla prostřední perioda. Tu domácí vyhráli 4:2 a celkově vedli 5:3. V poslední třetině sice Ústí snížilo na rozdíl jediné branky, ale Letci si náskok o dva góly vzali zpátky. Ústí se dostalo na dostřel, skóre bylo 5:6, ale víc toho nestihlo. V domácím prostředí čekal na žlutomodré celek z Plzně. Opět padlo hodně branek. Po šesti na obou stranách. Obě mužstva brala bod, hrálo se o bonusový. Ten vybojovali hosté. V posledním zápase prohrál Slovan v Chomutově. V prosince odehráli mladší dorostenci tři zápasy a vybojovali bod. V tabulce patří týmu osmé místo a na poslední PZ Kladno má náskok osmi bodů.

První zápas v novém roce odehráli mladší dorostenci v domácím prostředí, kde přivítali hokejisty Sparty. Utkání se Slovanu nepovedlo, inkasoval jedenáct branek a prohrál vysoko 1:11. Další souboj se odehrál v Karlových Varech. Ústí se dostalo do nevýhodné pozice, prohrávalo 0:3. Žlutomodří ovšem nesložili zbraně a podali houževnatý výkon. Branky Vaňka, Brňáka a Spálenky upravily skóre na 3:3. Zdálo se, že se bude prodlužovat a Ústí tak vybojuje minimálně bod, jenže domácí Bečka překonal Šimona Havlíka. Šelmy už skórovat nestihly, a tak prohrály 3:4. Klíčový zápas, jak se později ukázalo, se odehrál ve ZlatopramenAreně, kam přijel celek PZ Kladno. Ústí prohrálo 2:3 přesto, že v závěru to zkoušelo v přesilové hře bez brankáře. V posledním zápase v měsíci žlutomodrá Lvíčata hostila Písek. Utkání se změnilo v zajímavou přestřelku, ve které Slovan pětkrát vedl, soupeř dokázal vždy dorovnat. V nájezdové loterii rozhodl o výhře Severočechů Dörner. V lednu odehráli mladší dorostenci pět zápasů a vybojovali dva body.

Únor začala Lvíčata venkovním zápasem, k regionálnímu derby cestovala do Litvínova. Gólman Havlík se stal znovu oporou pro ústecký tým, zlikvidoval padesát ran soupeře, ani to však na výhru nestačilo. Inkasoval čtyři branky a jeho spoluhráči neproměnili žádnou z dvaceti střel. Ústí prohrálo 0:4. V domácím zápase s Letňany tahali žlutomodří od první třetiny za kratší konec pomyslného provazu, po dvaceti minutách prohrávali o tři branky. Slovan se prosadil dvakrát a nakonec padl 2:6. V dalším derby, tentokrát s Chomutovem, dominovali Piráti, kteří vyhráli 9:1. Vzhledem k tomu, že v souběžně hraném zápase vyhrálo PZ Kladno nad Litvínovem, klesla žlutomodrá družina na poslední místo v tabulce své skupiny. V únoru odehráli mladší dorostenci pět zápasů a nevybojovali ani bod.

Březen začal mladší dorost dvěma domácími zápasy. Nejprve se utkal s Karlovými Vary. Lvíčata se díky brankám Štochla, Domského a Leitnera dostala do vedení o tři branky. Hosté v posledních deseti minutách se prosadili dvakrát a zadělali na drama. To nepřipustila domácí obrana podpořená výborným brankářem. Bodově se Slovan dotáhl na Kladno i Písek. Stále byl ve hře o setrvání v soutěži. Utkání s Litvínovem po výborném výkonu a obětavosti vyhráli žlutomodří 3:1. Další klíčový zápas se odehrál na ledě PZ Kladna. Lvíčata prohrála 3:6. Ztráta bodů znamenala, že už neměli setrvání v nejvyšší soutěži jen ve svých rukou. V předposledním zápase sezóny Ústí prohrálo s mužstvem Rytíři Kladno. Svůj zápas prohrálo i PZ Kladno. Drama až do posledního kola, které rozhodlo o sestupujícím. Dorostenci před posledním zápasem věděli, že ani případná výhra nemusí znamenat setrvání v soutěži. Museli spoléhat na to, že PZ Kladno nevyhraje. Lvíčata svou roli splnila dobře, v Písku vyhrála 5:2. Dva góly vstřelil Vaněk. Jenže PZ Kladno v domácím prostředí porazilo Letňany, a tak v extralize zůstalo PZ Kladno a Ústí sestoupilo. Rozdíl mezi týmy byl jeden bod. Mladší dorostenci odehráli v březnu pět zápasů a vybojoval devět bodů.

Autorka fotek: Michaela Odložilová

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže