Ústí nad Labem – Hokejista ústeckého juniorského týmu Martin Zdvořáček prožil hodně rozporuplnou sezónu. Ročník 2013/2014 začínal v Děčíně, následně ho ze hry vyřadila mononukleóza. Po zotavení naskočil mimo jiné do několika zápasů za juniory Slovanu. Kromě vyřazovacích bojů za Děčín se ve dvou soubojích představil v dresu hlavního týmu organizace Lvů.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Jak hodnotíš sezónu juniorů?

První část sezóny byla z našeho pohledu povedená, dařilo se nám vyhrávat těžké zápasy, a proto se nám povedlo ukončit základní část na prvním místě tabulky. Skupina o baráž už se nevyvíjela podle našich představ.

Vaším cílem bylo dostat se do skupiny o postup do baráže, věřil jsi v postup do baráže?

Cíl jsme splnili. Myslím, že tu letos nebyly s juniory extraligové ambice, přesto jsme si mohli ve skupině o baráž vést lépe. Někteří hráči jezdili trénovat a hrát zápasy s áčkem Děčína, proto junioři dohrávali sezónu s malým počtem hráčů. Přínosem je pro nás zkušenost s dospělým hokejem a v juniorce potom hodně prostoru na ledě, bohužel asi trochu na úkor výsledků ve skupině o baráž.

Jakou ty jsi osobně prožil sezónu?

Hodně zvláštní. V první fázi sezóny jsem hrál za juniory a dostal pár příležitostí v A-týmu Děčína. Potom mě vyřadila téměř na 3 měsíce mononukleóza. Byl to pro mě docela šok, protože jsem takhle dlouho mimo hru nikdy nebyl. Myslel jsem, že mám po sezóně, ale nakonec jsem stihnul odehrát nějaké zápasy za juniory, play-off v Děčíně a dokonce jsem naskočil na 2 zápasy za áčko Ústí.

Sezónu dohrávala juniorka s malým počtem hráčů, bylo to fyzicky hodně náročné?

Náročné to bylo, v zápasech o baráž byly týmy vyrovnané a odehrát takové zápasy na 10 - 12 lidí není nic snadného. Plusem je, že si zahráli všichni hodně.

V posledním zápase jsi byl povolán do hlavního týmu, byla to pro tebe příjemná zpráva?

V Ústí jsem prošel od základny všechny kategorie, takže jsem samozřejmě rád, že jsem dostal šanci i v hlavním týmu.

Mohl bys porovnat hokej v 1. lize a lize juniorů?

Je to určitě velký skok. První liga mužů je určitě náročnější, ať už jde o tempo, zkušenosti, nebo o fyzickou stránku.

Jaké jsou tvé vyhlídky a cíle pro sezónu 2014/2015?

Můj hlavní cíl je teď úspěšně odmaturovat. Příští sezóna se asi bude odvíjet od situace v klubu. Důležité informace určitě dostaneme před začátkem letní přípravy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže