Ú s t í n/L. - V baráži o extraligu je dobojováno. Páteční duel mezi Olomoucí a Mladou Boleslaví rozhodl, že mezi hokejovou elitu postupují oba týmy z první ligy. Olomoučtí potřebovali v tomto střetnutí získat alespoň dva body. A to se splnilo, když porazili soupeře z Mladé Boleslavi 5:4 v prodloužení. Ani boleslavští hokejisté nemusí truchlit. Bod z prodloužení i jim zajistil postup do extraligy.

1. kolo

V úvodním kole baráže měly týmy z extraligy plné ruce práce. Chomutovským hokejistům se nakonec podařilo zvítězit na ledě Olomouce. Naopak Kladnu se vůbec nedařilo a na mladoboleslavském ledě prohrálo vysoko 6:1.

Mladá Boleslav – Kladno 6:1

Chomutov – Olomouc 3:1

2. kolo

Ve druhém kole se proti sobě postavily oba prvoligové týmy a dva týmy z extraligy. Favorizovaná Mladá Boleslav ale nakonec prohrála 2:3 a olomoučtí hokejisté si tak připsali první výhru. Naopak stále bez bodu zůstalo Kladno, které nestačilo na Chomutov.

Mladá Boleslav – Olomouc 2:3

Kladno – Chomutov 2:4

3. kolo

V dalším utkání se na chomutovském ledě představila Mladá Boleslav. Ještě minutu před koncem chomutovští hokejisté prohrávali, ale díky famóznímu obratu se nakonec radovali z výhry v prodloužení. Naopak Kladenští zůstali stále bez bodu, když podlehli Olomouci 2:4.

Chomutov – Mladá Boleslav 3:2pp

Olomouc – Kladno 4:2

4. kolo

Ve čtvrtém kole slavily vítězství oba týmy z první ligy. Na olomouckém ledě se představili Piráti z Chomutova. Stav byl až do poslední minuty nerozhodný 2:2, ale tři body Olomouckým zajistil v čase 58:36 Ostřížek. Naopak na ledě Kladna se prodlužovalo, ale z vítězství se opět radovali Mladoboleslavští.

Kladno – Mladá Boleslav 1:2sn

Olomouc – Chomutov 3:2

5. kolo

V pátém utkání se kladenští hokejisté vydali bojovat do Chomutova. V základní hrací době ale diváci gól neviděli, a tak se prodlužovalo. V nastaveném čase se za Kladno trefil Patera, a tak slavili Kladenští první výhru. V souboji mezi Olomoucí a Mladou Boleslaví se rozhodovalo také až v prodloužení. Větší štěstí měli Mladoboleslavští a připsali si tak dva body.

Chomutov – Kladno 0:1pp

Olomouc – Mladá Boleslav 2:3pp

6. kolo

První polovinu baráže o extraligu uzavřela vyrovnaná utkání. Mladá Boleslav sice brzy s Chomutovem prohrávala, ale nakonec dokázala utkání vyrovnat a dokonce i vyhrát 2:1. Dramatický zápas se odehrál na ledě Kladna. Kladenští prohrávali už o tři branky, ale svou aktivitou dokázali vyrovnat a poslali zápas do prodloužení a následně i do samostatných nájezdů, ve kterých se radovali z výhry.

Kladno – Olomouc 5:4sn

Mladá Boleslav – Chomutov 2:1

7. kolo

V sedmých zápasech se lépe dařilo týmům z první ligy, které mají zatím v boji o extraligu lehce navrch. Mladoboleslavští si na domácím ledě lehce poradili s Kladnem 6:2. Ani Olomouc nezaváhala a poradila si s Kladnem 3:1 a dotáhla se tak bodově na Mladou Boleslav.

Mladá Boleslav – Kladno 6:2

Chomutov – Olomouc 1:3

8. kolo

V dalším kole dominovaly domácí týmy. Boleslavští hokejisté už od začátku Olomouc jasně přehrávali. Nakonec se radovali z vítězství 4:1. Ve druhém duelu se proti době postavily Kladno a Chomutov. Kladenští si s chomutovskými hokejisty poradili hravě 6:2.

Mladá Boleslav – Olomouc 4:1

Kladno – Chomutov 6:2

9. kolo

Deváté kolo přineslo pořádné drama. Rytíři z Kladna věděli, že musí v tomto zápase bezpodmínečně zvítězit, aby měli ještě reálnou naději na postup. Zápas pro ně začal výborně. V páté minutě už vedli o 3 branky. Olomoučtí ale zabrali a dokázali zápas obrátit ve svůj prospěch a zvítězit 5:3. Naopak Mladá Boleslav podlehla Chomutovu 1:3.

Olomouc – Kladno 5:3

Chomutov – Mladá Boleslav 3:1

10. kolo

Před začátkem 10. kola bylo jasné, že extraligové vody opustí Kladno. Pořadí ale na prvních dvou příčkách ještě uzavřeno nebylo. Mladá Boleslav zvítězila v Kladně a tím se přiblížila postupu do extraligy. Ve druhém duelu si dělily body Olomouc s Chomutovem, který nakonec vyhrál v prodloužení.

Kladno – Mladá Boleslav 3:5

Olomouc – Chomutov 2:3pp

11. kolo

Kolo před koncem baráže je rozhodnuto. Nejblíže k postupu do extraligy byly Mladá Boleslav a Olomouc. Třetí Chomutov čekal, jak souboj na olomouckém ledě dopadne. Zápas v Olomouci sice dospěl do prodloužení, v něm se ale z vítězství radovala Olomouc a touto výhrou postoupila do extraligy. Mladoboleslavští nemuseli být smutní. I oni si extraligovou příslušnost vybojovali. Naopak Kladno a Chomutov se s extraligou loučí.

Olomouc – Mladá Boleslav 5:4pp

Chomutov – Kladno 2:3

Autor fotografie: Miroslav Rosendorf

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže