Personální změny ve vedení HC Slovan Ústečtí Lvi a.s. nekončí. Manažer Vladimír Evan odstoupil ze své funkce. Tu nyní bude dočasně zastávat současný předseda představenstva Jiří Zdvořáček. Jeho prioritou je prý zachránit ústecký hokej a nikoliv akciovou společnost, na níž byl v březnu podaný návrh na insolvenci.

Tehdy Evan svůj krok avizoval. „Rozhodl jsem se dodržet své slovo a ukončil jsem spolupráci s akciovou společností. Nadále ale zůstávám manažerem občanského sdružení HC Slovan Ústí nad Labem, které vlastní prvoligovou licenci," řekl Evan.

Akciová společnost HC Slovan Ústečtí Lvi oproti tomu zaměstnává hráče. Evan tvrdí, že akciová společnost mu dosud nepředložila vyřešení závazků a finanční rozvahu na příští sezonu. „Jasně jsem avizoval, že pokud se tak nestane do 15. dubna, tak ve funkci skončím. Dali jsme tím akciové společnosti jasně najevo, že chceme, aby si vyřešila své závazky. Věřím, že dají hlavy dohromady a vzpamatují se," doufá Vladimír Evan.

Záchrana hokeje

Manažerské křeslo v akciové společnosti nyní dočasně zaujme Jiří Zdvořáček, současný předseda představenstva. „Chci zachránit hokej v Ústí nad Labem a je mi úplně jedno, v jaké formě to bude. Nejde mi o to zachránit akciovku," vysvětlil Deníku Zdvořáček.

Ve čtvrtek večer, po uzávěrce vydání, zasedalo představenstvo. „Sejdeme se s velkými akcionáři, abychom se domluvili, jak budeme řešit finanční situaci. Do té doby nemůžu předvídat, jaký bude vývoj akciové společnosti," řekl Zdvořáček před jednáním.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže