Hokejové Ústí musí do konce května podat přihlášku do 1. ligy, ale bude ji mít za co hrát? Došlo ke změnám v představenstvu i managementu klubu, akcionáři schůzují a urychleně řeší, jak se vypořádat s XXLdluhy. Změní už sliby v činy?

Nejistota dál sžírá ústecký hokej, který se pere s dluhy ve výši až astronomických 30 milionů korun! Na funkci manažera prvoligového klubu totiž rezignoval Vladimír Evan, od prosince krizový manažer Ústeckých Lvů. "Musím splnit, co jsem deklaroval. Tedy, že pokud do 15. dubna nedostanu návrh od majitelů, jak budou řešit závazky a plánovat příští sezonu, tak odstoupím," vysvětlil Evan.

"Příslibů, že se nebude dlužit hráčům ani nikomu jinému, že bude sezona zajištěná, bylo letos hodně. Bohužel se splnil jen první pilíř, tedy záchrana soutěže. K oddlužení, které mělo nastat v průběhu dubna, zatím nedošlo." Evana ve funkci manažera klubu nahradil Jiří Zdvořáček, nový šéf představenstva po Josefu Vejlupkovi, který svou pozici opustil teprve nedávno. Chtěl tím dát poslední varování akcionářům.

Sám Zdvořáček prohlásil: "Já se ještě rozhodl tu káru táhnout dál. Z mého hlediska se budu snažit, aby se situace vyřešila. Ale může se stát, že se nevyřeší a já skončím jako pan Evan..." Soud vede s Ústeckými Lvy insolvenční řízení kvůli dluhu bezmála 2,5 milionů korun, jejich závazky jsou ale až o řád vyšší. Mluví se o tom, že dosahují ke 30 milionům! "Uvedená částka není daleko od pravdy," přiznal šéf Zdvořáček. Polovina dluhů je ale vůči majitelům, kteří peníze půjčovali. "Finanční situace klubu je kritická."

Evanův krok předseda představenstva chápe: "Chtěl záruky, nedostal je." Pokud by prvoligový oddíl krachnul, nemuselo by to nutně znamenat konec hokeje v Ústí. Vedle sebe totiž fungují dva subjekty. Akciovka, pod níž je A-tým. A občanské sdružení, které se věnuje mládeži a hlavně drží licenci na 1. ligu.

"Já dál zůstávám manažerem mládeže," ozřejmil Evan, který v roce 2007 jako trenér slavil se Lvy extraligu. "Svým krokem jsem dal akciovce prostor a čas, aby si vyřešila své problémy co se týče závazků nebo návrhu na insolvenci."

Zdvořáček je klubovým akcionářem, ale menšinovým, vlastní jen 2 procenta. Tvrdí, že smlouva o licenci mezi občanským sdružením a akciovkou vyprší 30. dubna. Bude na vedení mládeže, jak s ní naloží.

Celý článek naleznete ZDE
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže